Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Η συγκινητική του ανάρτηση για τον πρίγκιπα Φίλιππο και το δημόσιο «αντίο» του

«Ο παππούς μου ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Η συγκινητική του ανάρτηση για τον πρίγκιπα Φίλιππο και το δημόσιο «αντίο» του

Με μια δημόσια ανάρτηση θέλησε να αποχαιρετήσει ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ τον παππού του, Πρίγκιπα Φίλιππο, με τα λόγια του να συγκινούν.

Παγκόσμια θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του Πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 99 ετών ενώ η κηδεία του πρόκειται να γίνει το Σάββατο 17 Απριλίου στις 15:00 τοπική ώρα.

Ο Ουίλιαμ προχώρησε σε μια πολύ τρυφερή ανάρτηση στο Instagram δημοσιεύοντας μια φωτογραφία που απεικονίζεται ο Πρίγκιπας Φίλιππος σε άμαξα μαζί με τον δισέγγονό του, τον Πρίγκιπα Γεώργιο, γιο του Ουίλιαμ.

Η φωτογραφία του Πρίγκιπα Ουίλιαμ για τον παππού του Φίλιππο

«Ο αιώνας της ζωής του παππού μου καθορίστηκε από την υπηρεσία του στη χώρα και την Κοινοπολιτεία, στη σύζυγό του και στη Βασίλισσα και στην οικογένειά μας. Αισθάνομαι τυχερός που δεν είχα μόνο το παράδειγμά του για να με καθοδηγήσει, αλλά και τη διαρκή παρουσία του στην ενήλικη ζωή μου – τόσο μέσα από καλές στιγμές όσο και από τις πιο δύσκολες μέρες.

Θα είμαι πάντα ευγνώμων που η γυναίκα μου είχε τόσα χρόνια να γνωρίσει τον παππού μου και για την καλοσύνη που της έδειξε. Δεν θα πάρω ποτέ δεδομένες τις ιδιαίτερες αναμνήσεις που θα έχουν πάντα τα παιδιά μου για τον προπάππου τους όταν ερχόταν να τα πάρει με την άμαξά του και ανυπομονούσαν για το μεταδοτικό πνεύμα περιπέτειας που είχε αλλά και τη σκανδαλιάρικη αίσθηση του χιούμορ που διέθετε.

Ο παππούς μου ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος και μέρος μιας εξαιρετικής γενιάς. Η Κάθριν και εγώ θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που θα ήθελε και θα υποστηρίξουμε τη Βασίλισσα τα επόμενα χρόνια. Θα μου λείπει ο παππούς μου, αλλά ξέρω ότι θα ήθελε να συνεχίσουμε τη δουλειά».

Πρίγκιπας Ουίλιαμ η συγκινητική του ανάρτηση για τον Πρίγκιπα Φίλιππο

Επιστρέφουν στην Αγγλία για την κηδεία ο Χάρι και η Μέγκαν;

Η είδηση του θανάτου του Πρίγκιπα Φίλιππου έχει σοκάρει ολόκληρη τη βασιλική οικογένεια και ο Χάρι με τη Μέγκαν δε θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μόνο ο Χάρι θα ταξιδέψει στην Αγγλία προκειμένου να παρευρεθεί στην κηδεία του παππού του.

Σίγουρα οι σχέσεις του ζευγαριού με τη βασιλική οικογένεια βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί μετά από την συνέντευξη που παραχώρησαν στην Όπρα.

Παρόλα αυτά, ο Χάρι δε θα μπορούσε να λείψει από μία τόσο σημαντική στιγμή της οικογένειάς του. Τα πράγματα ωστόσο είναι δύσκολα για τη Μέγκαν η οποία είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της.

«Ο Χάρι θα κάνει ό, τι μπορεί για να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο και να είναι με την οικογένειά του. Αυτό που θέλει όσο τίποτα άλλο είναι να είναι εκεί για την οικογένειά του, και ιδιαίτερα με τη γιαγιά του, σε αυτή τη φοβερή περίοδο.

Η Μέγκαν είναι έγκυος, οπότε θα χρειαστεί να λάβει συμβουλές από τους γιατρούς της για το αν είναι ασφαλές να ταξιδέψει, αλλά νομίζω ότι ο Χάρι σίγουρα θα πάει», ανέφερε πηγή του ζευγαριού.

Πρίγκιπας Φίλιππος Χάρι Μέγκαν