Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: Το ελληνικό στοιχείο πάνω στην σημαία του φέρετρου του

Το φέρετρο που μετέφερε την σορό του τοποθετήθηκε πάνω στο ειδικά διαμορφωμένο Land Rover για την βασιλική πομπή

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: Το ελληνικό στοιχείο πάνω στην σημαία του φέρετρου του

Αυτήν την στιγμή πραγματοποιείται η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου της Βρετανίας στο παρεκκλήσι του Πύργου του Ουίνδσορ.

Η σημαία που έχει τυλίξει το φέρετρο του πρίγκιπα έχει και ελληνικό στοιχείο λόγω της καταγωγής του, καθώς είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα.

Η σημαία αυτή έχει τέσσερα διαφορετικά τμήματα. Επάνω αριστερά απεικονίζονται τρία λιοντάρια και καρδιές, από το δανέζικο οικόσημο. Δεξιά, υπάρχει ένας λευκός σταυρός σε μπλε φόντο, από την ελληνική σημαία.

Οι λευκές και μαύρες ρίγες που βρίσκονται κάτω αριστερά στη σημαία αντιπροσωπεύουν την οικογένεια Μαουντμπάτεν και δεξιά υπάρχει ένα κάστρο, για το Εδιμβούργο του οποίου ήταν δούκας ο πρίγκιπας Φίλιππος.

Το φέρετρο που μετέφερε την σορό του πρίγκιπα Φίλιππου τοποθετήθηκε πάνω στο ειδικά διαμορφωμένο Land Rover για την βασιλική πομπή που κατέληξε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Γουίνδσορ.

Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου το ελληνικό στοιχείο πάνω στην σημαία του φέρετρου του

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η εντολή για την ενδυμασία στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου που έδωσε

Η Βασίλισσα Ελισάβετ βιώνει πολύ δύσκολες στιγμές μετά την απώλεια του επί 73 χρόνια συζύγου της, Πρίγκιπα Φίλιππου, με την ίδια να ετοιμάζει την κηδεία του.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Βασίλισσα αποφάσισε να μην φορέσει κανένα από τα ανδρικά μέλη της οικογένειας στολή όπως και η Πριγκίπισσα Άννα, κόρη του Φίλιππου και της Ελισάβετ και έτσι με αυτόν τον τρόπο θα διευκολύνει και τον Πρίγκιπα Harry ο οποίος δεν θα φορούσε στολή καθώς πλέον είναι εκτός βασιλικής οικογένειας.

Βασίλισσα Ελισάβετ κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου