Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: Χάρι και Ουίλιαμ αποχώρησαν μαζί από το κάστρο του Ουίνδσορ

Ήρθαν και πάλι κοντά

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: Χάρι και Ουίλιαμ αποχώρησαν μαζί από το κάστρο του Ουίνδσορ

Αφορμή για να συζητήσουν και να έρθουν πιο κοντά ήταν η σημερινή κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου για τα αδέρφια Χάρι και Ουίλιαμ.

Από την στιγμή που ο πρίγκιπας Χάρι αποφάσισε να εγκαταλείψει οριστικά τα βασιλικά του καθήκοντα, τα δύο αδέρφια δεν είχαν καθόλου επαφές.

Ωστόσο, συναντήθηκαν μετά από καιρό στην κηδεία του παππού τους, χωρίς όμως να περπατήσουν δίπλα δίπλα, καθώς αναμεσά τους ήταν ο ξάδερφός τους Peter Phillips.

Στο τέλος όμως της τελετής, οι δύο πρίγκιπες συναντήθηκαν και μίλησαν, και μαζί με την Κέιτ Μίντλετον, αποχώρησαν περπατώντας από το κάστρο του Ουίνδσορ.

Το στεφάνι με ελληνικά λουλούδια που έστειλε η Μέγκαν Μάρκλ

Στις 17:00 η ώρα Ελλάδος πραγματοποιήθηκε η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου με την απουσία ωστόσο της Μέγκαν Μάρκλ, η οποία όμως φρόντισε να στείλει ένα στεφάνι με ελληνικά λουλούδια.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του έχουν δώσει εντολή να τοποθετηθεί ένα στεφάνι κατά την διάρκεια της τελετής στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Γουίνσδορ.

Το στεφάνι, το οποίο συνοδεύεται από ένα χειρόγραφο αποχαιρετιστήριο σημείωμα της Μέγκαν Μαρκλ, αποτελείται από μια ποικιλία από τοπικά λουλούδια.

Ο Χάρι και η Μέγκαν ζήτησαν, σύμφωνα με το περιοδικό Hello, από ένα από τα αγαπημένα τους ανθοπωλεία να φτιάξουν το στεφάνι, το οποίο θα περιλαμβάνει απαλή άκανθος, λουλούδι που φύεται στην Ελλάδα προκειμένου να εκπροσωπήσει την κληρονομιά του πρίγκιπα Φίλιππου και θαλάσσιο ελαιόπρινο, για να εκπροσωπεί το Βασιλικό Ναυτικό.

Το στεφάνι διαθέτει επίσης καμπανούλες, που αντιπροσωπεύουν την ευγνωμοσύνη και την αιώνια αγάπη, δενδρολίβανο που υποδηλώνει την ανάμνηση, λεβάντα για αφοσίωση και τριαντάφυλλα προς τιμή του Ιουνίου που είναι ο μήνας γέννησης του Φίλιππου.

Ένα άλλο ελληνικό στοιχείο στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου είναι η προσωπική του σημαία, η οποία χωρίζεται σε 4 τμήματα, ένα εκ των οποίων είναι και η ελληνική σημαία.

Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου το στεφάνι με ελληνικά λουλούδια που έστειλε η Μέγκαν Μάρκλ