Χρύσα Ρώπα: «Δεν θέλω να τους ξανασυναντήσω ούτε στη σκηνή, ούτε στη ζωή»

« Δεν θα συνεργαζόμουν με κανέναν τους και ας τους αγάπησα και ας τους θεώρησα δικούς μου, εκτός του… διευθυντή»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Χρύσα Ρώπα: «Δεν θέλω να τους ξανασυναντήσω ούτε στη σκηνή, ούτε στη ζωή»

Ξέσπασε η Χρύσα Ρώπα σε νέες δηλώσεις που έκανε για τις καταγγελίες που έχουν "σκάσει" στο ελληνικό θέατρο με τις παρενοχλήσεις, κακοποιήσεις κλπ.

Η ηθοποιός, σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Real και τον Βασίλη Μπουζιώτη δήλωσε πως αυτούς τους ανθρώπους που κατηγορούνται δεν θέλει να τους ξανασυναντήσει στη ζωή της.

Όσα αποκάλυψε η Χρύσα Ρώπα για τις καταγγελίες

Αν γινόταν κάποια ασχημονία μπροστά σου, πώς θα αντιδρούσες;

Θα επενέβαινα! Δραστικά! Το να φοβάσαι να μη χάσεις το μεροκάματο, ναι, το καταλαβαίνω. Αλλά να κακοποιείται κάποιος μπροστά μου και να μην τον υπερασπίζομαι; Μου φαίνεται τρελό. Δεν κρίνω όσους δεν το έκαναν. Μιλάω για εμένα που είμαι άλλο ύφασμα. Έχω τρελαθεί με όλα αυτά. Δεν θα συνεργαζόμουν με κανέναν τους και ας τους αγάπησα και ας τους θεώρησα δικούς μου, εκτός του… διευθυντή.

Δεν θέλω να τους ξανασυναντήσω ούτε στη σκηνή, ούτε στη ζωή. Δυστυχώς, δούλεψα μαζί τους, αλλά δεν το ξανακάνω. Για τον Λιγνάδη, τι να πω; Είναι άρρωστος, είχα ακούσει από μια φίλη μου, που δούλευε στο αεροδρόμιο, πως υπήρχε έντονη αναστάτωση στην οικογένειά του, με τον μικρό γιο, πως κάτι συμβαίνει, αλλά δεν έδινα βάση. Το θεωρούσα κακό κουτσομπολιό και δεν του έδωσα σημασία. Σεβόμουν τόσο τον πατέρα του.

Χρύσα Ρώπα για καταγγελίες

Αυτοί και αυτές που μίλησαν είχαν κότσια. Άνοιξαν τα στόματα. Καθαρίζει το τοπίο;

Καθαρίζει, ναι. Ο φόβος φυλάει τα έρημα. Και δεν θα τολμήσουν κάποιοι να κάνουν αυτά που έκαναν οι άλλοι και τα θύματα πλέον θα κάνουν κατευθείαν την καταγγελία τους.

«Με αυτούς τους ξεφτίλες θέλω να κάνω εμετό και να δώσω μπουνιές»

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θέλησαν να πάρουν θέση μετά το "τσουνάμι" καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση και βία, είναι η Χρύσα Ρώπα που ξέσπασε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Η ηθοποιός είναι έξαλλη με τους θύτες και όπως δήλωσε δεν νοιώθει την παραμικρή ηθική υποχρέωση να βγει σε κάποιο κανάλι ή τηλεοπτική εκπομπή για να δηλώσει την συμπαράσταση της στα θύματα.

«Δεν νοιώθω την παραμικρή ηθική υποχρέωση να βγω σε κανένα κανάλι, σε καμία τηλεοπτική εκπομπή για να δηλώσω την αυτονόητη συμπαράσταση μου στα θύματα σε όλα αυτά τα κορίτσια – αγόρια που είχαν την ατυχία να συναντήσουν αυτά τα κωλόπαιδα, τους ξεφτίλες, τους τσάμπα μάγκες που κρατούσαν το μέτρο της ηθικής, του ταλέντου, της σωστής άποψης, της αλήθειας, της αντικειμενικότητας, της καλλιτεχνικής γενναιοδωρίας, που ποτέ δεν χρωστούσαν σε κανέναν τίποτα αλλά όλοι τους χρωστούσαν.

Δεν με νοιάζει να καταλάβω γιατί τώρα και γιατί αύριο και γιατί σε μήνες και γιατί σε χρόνια. Με νοιάζει να μην φοβάται κανείς. Με νοιάζει να φοβούνται αυτά τα καθάρματα που τολμούν να ρίχνουν βιτριόλι στις ζωές αυτών που ξεκινούν να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα.

Μπράβο ρε! Οι πετυχημένοι νάρκισσοι μου είπε ένας φίλος μου. Οι εξαρτημένοι σεξουαλικά μου είπε ένας άλλος. Δεν με αφορούν αυτές οι αναλύσεις τώρα, θέλω να κάνω εμετό και να δώσω μπουνιές, να γυρίσω το χρόνο πίσω….

Να πάω όπου υπάρχουν παιδιά να κόψω τα χέρια που τα χτυπάν, που τα βιάζουν, που ποτέ δεν θα μπορέσω να τα βοηθήσω ποτέ. Αυτό με βασανίζει. Δεν είμαι καλά σταμάτησε ο χρόνος στο κεφάλι μου δεν μπορώ να μετακινηθώ από την καρέκλα μου δεν δέχεται εντολές το σώμα μου. Αυτό θα πω και θα κλείσω...»

Χρύσα Ρώπα για καταγγελίες