Φαίη Ξυλά: «Πάντα μιλούσα ανοιχτά για την εμπειρία μου με τον Γιώργο Κιμούλη ώστε να προειδοποιήσω»

«Τότε δεν υπήρχε Πειθαρχικό στο ΣΕΗ για να απευθυνθείς»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φαίη Ξυλά: «Πάντα μιλούσα ανοιχτά για την εμπειρία μου με τον Γιώργο Κιμούλη ώστε να προειδοποιήσω»

Η Φαίη Ξυλά μίλησε για την δύσκολη συνεργασία που είχε στο παρελθόν με τον Γιώργο Κιμούλη, με τον οποίον είχαν φτάσει σε σημείο να μη μιλάνε καθόλου, παρά μόνο πάνω στη σκηνή που συμπρωταγωνιστούσαν.

Η ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Gala και μίλησε για τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τον χώρο του θεάτρου.

Όσα εξομολογήθηκε η Φαίη Ξυλά για τις καταγγελίες και τον Γιώργο Κιμούλη

Έχεις αναφερθεί και εσύ στη δύσκολη συνεργασία σου με τον Γιώργο Κιμούλη. Ένιωσες καλύτερα όταν το αποκάλυψες;

Δεν ήταν μια περίπτωση που με επηρέασε σε βαθμό τραύματος, όμως δεν μιλάμε για απλές διαφωνίες που μπορεί να προκύψουν σε φυσιολογικά πλαίσια μέσα σε μια συνεργασία, αλλά για πόλεμο! Στον οποίο αμύνθηκα σθεναρά, έθεσα τα όρια μου, αντέδρασα αμέσως και ανοιχτά με όποιο κόστος, ψυχικό, καλλιτεχνικό αλλά και οικονομικό. Φυσικά, αυτό είναι κάτι εξαιρετικά δύσκολο και επώδυνο για τον ηθοποιό και δεν είναι οι άνθρωποι πάντα σε θέση να αντιδράσουν.

Φαίη Ξυλά για Κιμούλη

Δεν έχει να κάνει μόνο με τον χαρακτήρα, αλλά και με τη συνθήκη, τη φάση στην οποία βρίσκεσαι. Φανταστείτε ένα νέο παιδί που μπορεί να είναι και ψαρωμένο. Τι τραύμα θα κουβαλάει αν δεχτεί τέτοιες συμπεριφορές! Πάντα μιλούσα ανοιχτά στον χώρο μου γι’ αυτή την εμπειρία, ώστε να προειδοποιήσω τους συναδέλφους μου, αλλά τότε δεν υπήρχε Πειθαρχικό στο ΣΕΗ για να απευθυνθείς. Και θέλω να δηλώσω τη συμπαράσταση μου στις γυναίκες που δέχτηκαν ακόμα χειρότερες συμπεριφορές.

«Ήταν ίσως η χειρότερη και πιο ψυχοφθόρα συνεργασία μου»

Πιο συγκεκριμένα η ηθοποιός που πρωταγωνιστούσε στην ίδια θεατρική παράσταση για την οποία μίλησε η Κατερίνα Γερονικολού, τόνισε:

«Ήταν από τις δύσκολες και ίσως η χειρότερη συνεργασία μου με τον Γιώργο Κιμούλη. Αλλά από εκεί και πέρα έβαλα τα όριά μου, με αποτέλεσμα βέβαια να έχουμε μια συνεργασία όπου δεν υπήρχε καμία επαφή, δεν μιλούσαμε μεταξύ μας. Διεκπεραιώθηκε η συνεργασία πολύ δύσκολα και φυσικά ψυχοφθόρα γιατί δεν είναι ευχάριστες αυτού του είδους οι συνεργασίες».

«Από εκεί και πέρα θεωρώ απαράδεκτο οποιοσδήποτε κι εγώ προσωπικά δεν το δέχομαι και δεν το ανέχομαι να εκμεταλλεύεται τη θέση του ως σκηνοθέτης ή ως θιασάρχης. Αν η κοπέλα δέχτηκε σωματική βία ή λεκτική ή όλα αυτά που περιγράφει, πραγματικά είναι καταδικαστέο», πρόσθεσε επίσης η Φαίη Ξυλά.