Βάσια Παναγοπούλου: «Κανείς δεν ξέρει τι κάνει ο άλλος όταν κλείνει η πόρτα της κρεβατοκάμαράς του»

«Δεν μπορεί ο καθένας να παίρνει τον νόμο στα χέρια του αλλιώς θα ζούσαμε σε ζούγκλα»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Βάσια Παναγοπούλου: «Κανείς δεν ξέρει τι κάνει ο άλλος όταν κλείνει η πόρτα της κρεβατοκάμαράς του»

Η Βάσια Παναγοπούλου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Μεσάνυχτα και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έχουν γίνει στο χώρο του θεάτρου για βία και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Όσα είπε η Βάσια Παναγοπούλου για τις καταγγελίες

«Ο εγκλεισμός μας έκανε καλό και ορισμένοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα φαντάσματα που είχαν στην ντουλάπα και όλα αυτά έβγαλαν όλη αυτή την ιστορία με τις καταγγελίες, που έγιναν που έπρεπε να έχουν γίνει από καιρό. Το επισφαλές αυτό εργασιακό περιβάλλον έφερε πολλά κλειστά στόματα και πολλές ενοχές. Κανείς δεν ξέρει τι κάνει ο άλλος όταν κλείνει η πόρτα της κρεβατοκάμαράς του.

Όσον αφορά τα κουτσομπολιά και τις φήμες αυτές υπάρχουν σε κάθε εργασιακό χώρο. Είναι αυτά ικανά να κάνουν έναν σοβαρό άνθρωπο να πάει να κάνει καταγγελία σε κάποιο αρμόδιο όργανο; Γιατί αλλιώς τι να κάνεις να χειροδικήσεις εσύ; Αυτά είναι κουτσομπολιά. Κατηγορούνται άνθρωποι του θεάτρου ότι εφόσον τα ήξεραν ήταν συνένοχοι. Δεν μπορεί ο καθένας να παίρνει τον νόμο στα χέρια του αλλιώς θα ζούσαμε σε ζούγκλα» δήλωσε.

«Δικαίωση δεν θα βρει το θύμα λέγοντας τον πόνο του στην τηλεόραση»

Η Βάσια Παναγοπούλου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Έλα χαμογέλα και μίλησε για τα όσα έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες ημέρες από σπουδαίες ηθοποιούς, περί παρενοχλήσεων και βίας.

«Οι άνθρωποι του θεάτρου είναι πιο ευαισθητοποιημένοι. Πιστεύω ότι πρέπει να καταγγελθούν ιδιωτικά όσα συνέβησαν, όπως έγιναν και ιδιωτικά, στο σωματείο και στη δικαιοσύνη, Δεν μπορεί να σπιλώνονται ονόματα χωρίς αποδείξεις. Ο χώρος του θεάτρου έχει και καλούς ανθρώπους. Πέρα από τη δικαιοσύνη, υπάρχει και το πειθαρχικό του σωματείου μας. Δε ζούμε σε ζούγκλα. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει. Όποιος παραβαίνει τον κώδικα δεοντολογίας πρέπει να περνάει από πειθαρχικό. Δικαίωση δεν θα βρει το θύμα λέγοντας τον πόνο του στην τηλεόραση.

Βάσια Παναγοπούλου παρενοχλήσεις

Υπήρξαν και γεγονότα που έγιναν και σταμάτησαν εκείνη τη στιγμή. Υπήρξαν παραστάσεις που διεκόπησαν γιατί κάτι συνέβη. Τότε με το θέμα της Σοφίας Παυλίδου, σταμάτησε η παράσταση και έμειναν πολλοί άνθρωποι άνεργοι». Ενώ, λίγο νωρίτερα αποκαλύψεις έκανε και ο Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.