Νάσια Κονιτοπούλου: «Με ταρακούνησε το παιδί μου και πήγα σε ψυχολόγο»

Μίλησε για τη μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Νάσια Κονιτοπούλου: «Με ταρακούνησε το παιδί μου και πήγα σε ψυχολόγο»

Η Νάσια Κονιτοπούλου παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα On Time, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μάχη που δίνει με την κατάθλιψη, η οποία έγινε πολύ έντονη με αρκετά ψυχοσωματικά συμπτώματα.

Η τραγουδίστρια εξήγησε πώς τη βοήθησε ο γιος της να καταλάβει πως δεν είναι καλά και να αποφασίσει να απευθυνθεί σε έναν ψυχολόγο. Την ίδια στιγμή για τη μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη μίλησε σήμερα το πρωί και ο Τάκης Σακελλαρίου στο Πάμε Δανάη.

Οι δηλώσεις της Νάσιας Κονιτοπούλου

Ποιο ήταν το πιο ακραίο που βίωσες την περίοδο της βαριάς κατάθλιψης;

Ήταν τα Χριστούγεννα, που παρακάλεσα τον γιο μου, να έρθει να στολίσουμε το δέντρο, σε μία προσπάθειά μου να νιώσω λίγο καλύτερα. Γιατί τριγυρνούσα στο σπίτι σαν άρρωστη, με τις πιτζάμες όλη μέρα, αχτένιστη άβαφτη και μου έβαλε χέρι ο γιος μου. Μου λέει τότε, θα έρθω, να φτιάξουμε το δέντρο, αλλά γίνε πρώτα άνθρωπος.

Είσαι άρρωστη μου λέει, χωρίς να έχεις ουσιαστικά κάτι. Με παρότρυνε να ξαναφτιαχτώ και μετά να φτιάξουμε το δέντρο. Τα λόγια του λειτουργήσανε ως φάρμακο εκείνη τη στιγμή, γιατί συνειδητοποίησα πώς πραγματικά δεν έχω κάτι, αλλά είμαι όντως σαν άρρωστη. Με ταρακούνησε το παιδί με αυτά που μου είπε, και από εκεί και πέρα πήρα την απόφαση και πήγα σε ψυχολόγο!

Νάσια Κονιτοπούλου κατάθλιψη

Σε τι φάση είσαι τώρα με την ψυχοθεραπεία που κάνεις;

Πηγαίνω ακόμα, αλλά πιο αραιά. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, αλλά ακόμα, φοβάμαι να πω, ότι είμαι εκατό τοις εκατό, καλά. Πρέπει να βγω τελείως από το τούνελ της μοναξιάς. Μόνο τότε θα γίνω εντελώς καλά. Είμαι στον σωστό δρόμο πάντως.

Πώς κατάλαβες πώς είχες κατάθλιψη;

Καταρχήν, ξεκίνησα να έχω ψυχοσωματικά συμπτώματα, ταχυπαλμίες , να μου ανεβαίνει η πίεση, να με πονάει το στομάχι ,το έντερο μου και άλλα πολλά, που δεν υπήρχε παθολογική αιτία, αλλά ήταν ξεσπάσματα του οργανισμού, που διαμαρτυρόταν η ψυχή, μέσω του σώματος.

Λίγα λόγια για τη Νάσια Κονιτοπούλου

Η Νάσια Κονιτοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κόρη του αείμνηστου δάσκαλου του νησιώτικου, Γιώργου Κονιτοπούλου, μεγάλωσε σ' ένα σπίτι που ακουγόταν από το πρωί μέχρι το βράδυ νησιώτικη μουσική (βιολί).

Νάσια Κονιτοπούλου βιογραφικό

Ξεκίνησε ερασιτεχνικά τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι όταν ήταν μαθήτρια δίπλα στον πατέρα της. Το 1989 κάνουν τον πρώτο δίσκο μαζί, με τίτλο "Στο παραθύρι πρόβαλε" όπου τραγουδάει πέντε τραγούδια, σε μουσική και στίχους του Γιώργου Κονιτοπούλου. Ακολούθησαν αρκετοί δίσκοι με τον πατέρα της, ενώ ο πρώτος προσωπικός της δίσκος "Θαλασσινά κι αληθινά" κυκλοφόρησε το 1993 με τραγούδια του πατέρα της και του Βαγγέλη Κονιτοπούλου.