Δημήτρης Λιγνάδης: Θα δώσει εξηγήσεις και για μια ακόμη καταγγελία για βιασμό ανηλίκου

Η καταγγελία προέρχεται από 24χρονο σήμερα άνδρα, ο οποίος είχε προσέλθει αυτοβούλως στην ανακρίτρια τον περασμένο Μάρτιο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δημήτρης Λιγνάδης: Θα δώσει εξηγήσεις και για μια ακόμη καταγγελία για βιασμό ανηλίκου

Ο σκηνοθέτης και άλλοτε καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης καλείται ξανά να δώσει εξηγήσεις για μια ακόμη καταγγελλόμενη πράξη βιασμού ανήλικου αγοριού, με τις μαρτυρίες των θυμάτων στο μεταξύ να σοκάρουν.

Για τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη (για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή), η εισαγγελία διενεργεί μια ακόμη έρευνα και στο πλαίσιο αυτής τον καλεί να καταθέσει ως ύποπτος.

Η νέα εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε με αφορμή καταγγελία που έγινε στην ανακρίτρια, η οποία ερευνά την υπόθεση του Δ. Λιγνάδη. Η καταγγελία προέρχεται από 24χρονο σήμερα άνδρα, ο οποίος είχε προσέλθει αυτοβούλως στην ανακρίτρια τον περασμένο Μάρτιο.

Στο πλαίσιο κατάθεσης που έδωσε ο μάρτυρας κατήγγειλε ότι βιάσθηκε δυο φορές από τον σκηνοθέτη πριν από επτά χρόνια, όταν ήταν 17 ετών. Εν συνεχεία, η μαρτυρία αυτή διαβιβάστηκε στην εισαγγελία για διενέργεια έρευνας, εξέλιξη που δεν αποκλείεται, όπως όλα δείχνουν, να ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου για μια ακόμη κακουργηματική ποινική δίωξη σε βάρος του προφυλακισμένου σκηνοθέτη.

Η παραγγελία για να ληφθούν ανωμοτί εξηγήσεις από τον Δ. Λιγνάδη έχει ως αποδέκτη το τμήμα ασφαλείας Τριπόλεως και δόθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση.

Δημήτρης Λιγνάδης Θα δώσει εξηγήσεις και για μια ακόμη καταγγελία για βιασμό ανηλίκου

Η τροχαία δεν άφησε τον αδερφό του, Γιάννη να περάσει τα διόδια

Ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 29/4, προσπάθησε να περάσει τα διόδια της Ελευσίνας με σκοπό να πάει στις φυλακές Τριπόλεως για να του πάει έγγραφα σχετικά με την υπόθεση. Ωστόσο, η τροχαία δεν τον άφησε να συνεχίσει το δρόμο του.

Μπορεί ο αδερφός του ηθοποιού να τους έδειξε στο laptop του την υπεύθυνη δήλωση για επισκεπτήριο που έχει προγραμματίσει, η αστυνομία του είπε να γυρίσει πίσω.

«Δεν με αφήνουνε να περάσω. Έδειξα την υπεύθυνη δήλωση στο laptop γιατί θέλω να πάω σε κρατούμενο έγγραφα», είπε στον δημοσιογράφο Λάζο Μαντίκο και στο debater.gr, ο Γιάννης Λιγνάδης. Την στιγμή που γίνεται νέα έρευνα σε βάρος του ηθοποιού για βιασμό 17χρονου.