Κρίστιαν Έρικσεν: Τα πρώτα του λόγια μετά την ανακοπή - «Ναι, είμαι πίσω μαζί σας... Είμαι μόλις 29 ετών γα@@το»

Η αποκάλυψη του γιατρού του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κρίστιαν Έρικσεν: Τα πρώτα του λόγια μετά την ανακοπή - «Ναι, είμαι πίσω μαζί σας... Είμαι μόλις 29 ετών γα@@το»

Ο Γερμανός γιατρός της UEFA Γενς Κλάινφλεντ περίεγραψε τις πρώτες συγκλονιστικές στιγμές του Κρίστιαν Έρικσεν, λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοπή.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Funke», ο Γερμανός γιατρός μίλησε για τη στιγμή που ο άσος της Ίντερ επέστρεψε στη ζωή.

«Μετά από λίγα λεπτά καρδιακού μασάζ, ο Ερικσεν επέστρεψε στην ζωή με την βοήθεια ενός απινιδωτή. Περίπου τριάντα δευτερόλεπτα αργότερα, ο παίκτης άνοιξε τα μάτια του και ήμουν σε θέση να του μιλήσω απευθείας. Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή γιατί σε τέτοιου είδους καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, στην καθημερινή ζωή, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πολύ χαμηλότερες», δήλωσε αρχικά ο Γενς Κλάινφλεντ

Ο Γερμανός ιατρός, αποκάλυψε ότι κοίταξε τον παίκτη της Ίντερ και τον ρώτησε: «Λοιπόν, επιστρέφεις μαζί μας»; Με τον Ερικσεν να απαντά: «Ναι, είμαι πίσω μαζί σας... Είμαι μόλις 29 ετών γα@@το».

«Εκείνη την στιγμή, σιγουρέυτηκα ότι ο εγκέφαλός του δεν είχε υποστεί βλάβη και ότι είχε επιστρέψει εντελώς», συνέχισε ο γιατρός, επισημαίνοντας ότι «ο Έρικσεν απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν. Αλλά χρειάστηκε πολύς χρόνος για να εγκατασταθεί ο απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός, προκειμένου να διακομισθεί στο νοσοκομείο».

«Ήμουν 99% σίγουρος στο στάδιο ότι θα έφτανε στο νοσοκομείο και ότι η κατάστασή του θα παρέμενε σταθερή», συμπλήρωσε ο Κλάινφελντ -δείτε εδώ και το πρώτο του μήνυμα μέσα από το νοσοκομείο-.

Κρίστιαν Έρικσεν τα πρώτα του λόγια μετά την ανακοπή

Η πρώτη ανάρτηση στο Instagram μέσα από το νοσοκομείο

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η κατάρρευση του ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Έρικσεν το Σάββατο 12/06 κατά τη διάρκεια του αγώνα Δανία - Φινλανδία, όπου προβαλλόταν ζωντανά μέσα από την συχνότητα του ΑΝΤ1. Η ομάδα του δημιούργησε ένα ανθρώπινο τοίχο γύρο του με σκοπό να του δώσουν οι γιατροί τις πρώτες βοήθειες.

«Όταν έφτασα δίπλα του, ανέπνεε και είχε σφυγμό, όταν ξαφνικά αυτό άλλαξε και ξεκίνησε η ανάνηψη. Η ιατρική και νοσηλευτική βοήθεια ήρθε πάρα πολύ γρήγορα και όλοι μαζί καταφέραμε να επαναφέρουμε τον Κρίστιαν», αποκάλυψε ο γιατρός της ομάδας της Δανίας μεταξύ άλλων.

Ο Κρίστινα Έρικσεν συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, ενώ άγνωστο ακόμη είναι αν θα μπορέσει να παίξει ξανά ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η κατάσταση του είναι σταθερή.

«Γεια σε όλους. Ευχαριστώ πολύ για τους γλυκούς και καταπληκτικούς χαιρετισμούς και τα μηνύματα από όλο τον κόσμο. Σημαίνει πολλά για μένα και την οικογένειά μου. Είμαι καλά, τηρουμένων των συνθηκών. Πρέπει να περάσω μερικές εξετάσεις στο νοσοκομείο, αλλά νιώθω εντάξει. Τώρα, θα ενθαρρύνω τα αγόρια της Εθνικής Δανίας στους επόμενους αγώνες. Παίξτε για όλη τη Δανία», έγραψε κάτω από την φωτογραφία του.