Θύελλα αντιδράσεων με την ανάρτηση της συγγραφέως, Μάρως Βαμβουνάκη

«Και έχω φάει ξύλο από άντρα και έχω ρίξει ξύλο, o δυνατός έρωτας δεν ξέρει από καθωσπρεπισμούς»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θύελλα αντιδράσεων με την ανάρτηση της συγγραφέως, Μάρως Βαμβουνάκη

Μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η γνωστή συγγραφέας, Μάρω Βαμβουνάκη, ήταν αρκετή για να σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους διαδικτυακούς της φίλους.

Μετά τον σάλο που έγινε με την ανάρτηση της Αφροδίτης Λατινοπούλου για τη μητριαρχία, η Μάρω Βαμβουνάκη έρχεται να δώσει ένα νέο «χτύπημα» μιλώντας για το ξύλο που πέφτει στον έρωτα.

Εννοείται η ανάρτησή της γέμισε με αρνητικά σχόλια από τους διαδικτυακούς της φίλους, οι οποίοι εξοργίστηκαν με το κείμενο που έγραψε η συγγραφέας.

Η επίμαχη ανάρτηση της Μάρως Βαμβουνάκη

«Και έχω φάει ξύλο από άντρα και έχω ρίξει ξύλο. Το ομολογώ! Τουλάχιστον χαστούκια έχω ανταλλάξει. Κι αυτά δεν έγιναν από κακία, αλλά από αμοιβαίες απελπισίες, αμοιβαίες ζήλιες, τρόμους χαμού, παραφορά και πόνους και από τα δύο μέρη. Όσα δηλαδή περιέχει ένας ορμητικός έρωτας. Ο δυνατός έρωτας δεν ξέρει από καθωσπρεπισμούς, θέλει αλλά δεν μπορεί πάντα.

Αν υπήρχε φέισμπουκ και πολιτική ορθότητα την εποχή του Οθέλλου, την εποχή του Άμλετ, τον καιρό της Μήδειας, του Ορέστη, του Δαβίδ, θα γνωρίζαμε σήμερα τούτες τις εκθαμβωτικές τραγωδίες; Τι σοφά και ποιητικά μιλούν στο τέλος του έργου για τα επικίνδυνα πάθη, τα συνηθισμένα κοινά πάθη οι τραγικοί! Και αχ, τα ανθρώπινα πράγματα είναι μείγμα από άστρα και λάσπη», έγραψε χαρακτηριστικά η Μάρω Βαμβουνάκη.

Μάρω Βαμβουνάκη ανάρτηση

«Ήταν μπουρδουκλωμένες και απρόσεκτες οι δηλώσεις της Λατινοπούλου»

Καλεσμένος στην εκπομπή Μεσάνυχτα βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος μεταξύ άλλων θέλησε να σχολιάσει και το επίμαχο βίντεο που ανέβασε στα social media η Αφροδίτη Λατινοπούλου σχετικά με τα πρότυπα ομορφιάς.

«Όλες οι γυναίκες είναι όμορφες, αν η ομορφιά αυτή πηγάζει από μέσα. Η γυναικεία ομορφιά έρχεται σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και χρώματα. Τα πρότυπα της ομορφιάς αλλάζουν με τα χρόνια.

Η γυναικεία όμως ομορφιά στο μάτι εκείνου που αγαπά την γυναίκα, μένει διαχρονική και αναλλοίωτη. Δεν υπάγεται ούτε σε προδιαγραφές και ούτε σε στάνταρ, λες και είναι αγωνιστικός ίππος η γυναίκα ή αυτοκίνητο. Οι γυναίκες όπως και οι άνδρες, είμαστε άνθρωποι και η ομορφιά ενός ανθρώπου δεν έχει να κάνει με στανταρισμένα κουτάκια, που πρέπει κανείς να βάζει “τικ”» ανέφερε.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Σε αυτόν εδώ τον κόσμο υπάρχει πολύς χώρος για τις κυρίες που θέλουν αξύριστες τις μασχάλες και τα πόδια τους, για τις κυρίες που θέλουν να κάνουν αποτρίχωση και χαλάουα.

Υπάρχει χώρος για τους άνδρες που θέλουν να είναι αποτριχωμένοι ή που θέλουν να ακολουθούν τη σχολή του Τζέιμς Μποντ του ’60. Δεν υπάρχει λόγος να ερίζουμε μεταξύ μας. Υπάρχει μια επιθετική διάθεση από αυτούς που για πολλούς που για πολλά χρόνια έχουν καταπιεστεί. Όμως δεν δικαιολογεί αυτό του να απαντάμε και εμείς εριστικά και διχαστικά.

Οι δηλώσεις της φίλης μου ήταν μπουρδουκλωμένες και απρόσεκτες. Και δεν βοήθησαν ούτε οι διευκρινίσεις οι οποίες δόθηκαν. Η άποψή μου είναι αυτή ότι η ομορφιά δεν μπαίνει σε καλούπια, αυτή είναι η αποψή μου. Και η γυναικεία ομορφιά έρχεται σε πολλά σχήματα, μεγέθη και χρώματα» κατέληξε.