Το πρώτο αίτημα του Φιλιππίδη στις φυλακές

Η ψυχολογία του στα τάρταρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το πρώτο αίτημα του Φιλιππίδη στις φυλακές

Ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται από την Τετάρτη σε ειδικό χώρο καραντίνας για υγειονομικούς λόγους και τις επόμενες ώρες, πιθανότατα από τη Δευτέρα, θα πάρει τον δρόμο για τον θάλαμο μαζί με τουλάχιστον 20 συγκρατούμενους.

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι ο κωμικός τις πρώτες ώρες του εγκλεισμού του ήταν σε κατάσταση σοκ, ιδιαίτερα στρεσαρισμένος και προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του στον νέο τόπο κατοικίας του. Στο κελί της καραντίνας βρισκόταν με άλλους δύο κρατούμενους, δεν μιλούσε πολύ και πρόσεχε ιδιαίτερα τη συμπεριφορά του, με τον χρόνο να κυλά βασανιστικά. Το ίδιο συμβαίνει μέχρι και σήμερα με την κατάσταση να αρχίζει να ξεφεύγει καθώς πλέον αρνείται μέχρι και μπάνιο να κάνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες των "ΝΕΩΝ", δεν εξέφρασε κανένα παράπονο από τις φυλακές αλλά δεν είχε και κανένα αίτημα, πέραν του επισκεπτηρίου που ήθελε να μάθει πότε θα πραγματοποιηθεί. Η γυναίκα του και ο δικηγόρος του είναι, όπως φαίνεται, τα μοναδικά στηρίγματά του, καθώς όλοι οι άλλοι τον έχουν εγκαταλείψει. Οι κατηγορίες για βιασμό και απόπειρες βιασμού είναι βαριές, όμως, όπως και ο ίδιος εξομολογείται, δεν περίμενε ότι θα προφυλακιστεί.

"Τον φοβάμαι ακόμα και τώρα"

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη με την απόφαση προφυλάκισής του. Ανάσανα! Όμως, δεν θα βγω να πανηγυρίσω, ούτε επιθυμώ τη διαπόμπευσή του. Άλλωστε, ο σκοπός μου εξαρχής δεν ήταν η εκδίκηση αλλά η δίκαιη τιμωρία του. Ο δρόμος βέβαια μέχρι την οριστική δικαίωση και την τιμωρία του είναι ακόμα μακρύς.

Δεν τον μισώ. Τον φοβάμαι, όμως, ακόμη και τώρα. Σκοπός μου ήταν να σταματήσει την καθ’ έξιν δράση του! Να σταματήσουν να υπάρχουν θύματα! Και η τιμωρία του να παραδειγματίσει και όσους νομίζουν ότι μπορούν να πράττουν τα ίδια ατιμωρητί. Ευγνωμονώ από τα βάθη της καρδιάς μου τη Σοφία Μπεκατώρου και στη συνέχεια την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, τη Λένα Δροσάκη και την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, που έκαναν το πρώτο μεγάλο βήμα και από αυτές πήραμε θάρρος και μιλήσαμε οι υπόλοιπες.

Μη σας μπερδεύει ο χρόνος. Όσο μεγαλύτερος, τόσο μεγαλύτερα και τα τραύματα. Προτρέπω και όσες κοπέλες φοβούνται ακόμη να μιλήσουν, κατανοώντας απόλυτα το πόσο δύσκολο είναι αυτό, να το κάνουν. Είναι η μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει το θέατρο, να πνεύσει αέρας ελευθερίας. Κανείς δεν πρέπει να ζήσει τα όσα ζήσαμε εμείς… Η δικαιοσύνη έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο», λέει η Σ.Μ. στη Real που είχε καταγγείλει τον Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού.