Μίλτος Τεντόγλου: Επέστρεψε στα πάτρια εδάφη

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο χρυσός Ολυμπιονίκης

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Μίλτος Τεντόγλου: Επέστρεψε στα πάτρια εδάφη

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης ο οποίος έκανε περήφανη την Ελλάδα για άλλη μια φορά, επέστρεψε στα πάτρια εδάφη. Ο Μίλτος Τεντόγλου κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον υποδέχτηκε ο ΓΓ Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Μάλιστα, λίγο αργότερα ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για όλα όσα έγιναν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Μίλτος Τεντόγλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήταν λίγο περίεργα φέτος λόγω του Covid. Τόσο το ταξίδι όσο και η διαμονή μας εκεί ήταν τελείως διαφορετική από κάθε άλλη φορά. Έχω πάει σε πολλούς αγώνες και συμμετείχα και στους προηγούμενους Ολυμπιακούς, άρα ήξερα πως να κινηθώ και η διοργάνωση. Νομίζω το διαχειρίστηκα καλά. Ακολούθησα το πλάνο που είχαμε κάνει.Στον αγώνα απ’ ότι έχω καταλάβει αντιδρώ πολύ καλά και στην πίεση. Μάλλον κάτι κάνει ο οργανισμός μου μόνος του. Πολλές φορές μου έχει συμβεί αυτό και να κατακτήσω ένα μετάλλιο στις τελευταίες προσπάθειες.

Μία φορά μου έχει τύχει να πηδήξω καλά στις πρώτες προσπάθειες και να νικήσω. Αυτό ήταν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τόρουν που είχα το πόδι μου. Ήταν η πρώτη προσπάθεια για εμένα όμως ήταν η τελευταία. Για αυτό και πήδηξα τόσο καλά μάλλον. Δεν ξέρω πως το καταφέρνω. Απλά συγκεντρώνομαι και σκέφτομαι τι να κάνω».

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου