Κίνηση ανθρωπιάς από την Ελιάνα Χρυσικοπούλου - Στην πρώτη γραμμή για βοήθεια στους πυρόπληκτους

«Χθες ήμασταν 5, σήμερα ήμασταν 15, 25 και έρχονται συνέχεια κι άλλοι»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κίνηση ανθρωπιάς από την Ελιάνα Χρυσικοπούλου - Στην πρώτη γραμμή για βοήθεια στους πυρόπληκτους

Χαμός επικρατεί τις τελευταίες μέρες με τις φωτιές στην χώρα μας, με σπίτια και οικισμοί να έχουν παραδοθεί πια στις φλόγες. Ανάμεσα σε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για βοήθεια στους πυρόπληκτους είναι η Ελιάνα Χρυσικοπούλου.

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος, έγινε εθελόντρια σε κέντρο συγκέντρωσης τροφίμων και μαζί με πλήθος ανθρώπων μαζεύουν από χθες και στέλνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε όλους τα χρειάζονται.

Η Ελιάνα δημοσίευσε και μια φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, προκειμένου να προτρέψει όσους περισσότερους γίνεται ώστε να προσφέρουν την βοήθεια τους.

Η ανάρτηση της Ελιάνας Χρυσικοπούλου

Στην λεζάντα έγραψε: “Χθες ήμασταν 5, σήμερα ήμασταν 15, 25 και έρχονται συνέχεια κι άλλοι. Και μαζί έρχονται οι παραγγελίες από τα σουπερμάρκετ, τα μηχανάκια από τα online delivery, πολίτες με αλάρμ που ξεφορτώνουν και φεύγουν. Αριστοφάνους 12, Ψυρρή, μέχρι τα μεσάνυχτα.

Οι ανάγκες είναι πολλές και δεν τελειώνουν, γιατί τα σπίτια ακόμα καίγονται, οι περιοχές εκκενώνονται, οι άνθρωποι είναι στο δρόμο. Είδη φαρμακείου για εγκαύματα, παυσίπονα, ξηρά τροφή και σνακ, νερά, χυμοί, είδη προσωπικής υγιεινής, ψυγειάκια, γάντια, όλα είναι χρήσιμα. Ο καλύτερος τρόπος να δείτε τις ανάγκες που προκύπτουν ανά πάσα στιγμή είναι τα stories του @act4evoia & @act4peloponnese.

Φέρτε ό,τι μπορείτε και – αν μπορείτε – φέρτε τον εαυτό σας να βάλει ένα χεράκι για λίγη ώρα. Εύχομαι να πέσετε πάνω στη στιγμή που φορτώνει το φορτηγό, το χειροκροτάμε και του λέμε «καλό δρόμο»”, έγραψε χαρακτηριστικά. Δείτε εδώ στο μεταξύ τα μέτρα της κυβέρνησης για τους πυρόπληκτους.

Κίνηση ανθρωπιάς από την Ελιάνα Χρυσικοπούλου

Κίνηση ανθρωπιάς και από Σάκη Κατσούλη και Μαριαλένα Ρουμελιώτη για τους πυρόπληκτους

Ο Σάκης Κατσούλης και η Μαριαλένα Ρουμελιώτη αφού επέστρεψαν από τις κοινές διακοπές τους στη Μύκονο (δείτε εδώ αποκλειστικά τρυφερά στιγμιότυπα τους από την παραλία) έσπευσαν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι σε αυτή την μάχη που δίνεται από όλους τα τελευταία 24ωρα όσον αφορά τις φωτιές που καίνε την Ελλάδα.

Έτσι συγκέντρωσαν τρόφιμα για κάποιους από τους πυρόπληκτους, όπως έκανε γνωστό η Μαριαλένα, μέσα από τα stories της που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Σ’ αυτά ευχαριστεί όσους συμμετέχουν σε όλη την προσπάθεια, σημειώνει πως δυστυχώς δεν μπορούν να αποτρέψουν το κακό αλλά να βοηθήσουν σε κάποιο βαθμό. Ενώ τέλος ζητάει από όσους το επιθυμούν να συνεισφέρουν: «Με ξηρά τροφή, ζωοτροφές, γάντια μιας χρήσης, νερά και με ότι άλλο αγαθό επιθυμούν».

Κατσούλης φωτιά

Κατσούλης φωτιά κινηση ανθρωπιάς

Μαριαλένα Ρουμελιώτη Survivor

Μαριαλένα Ρουμελιώτη φωτιά