Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Γιάννης Μπέζος: «Δεν έχει αλλάξει τίποτα και δεν θα αλλάξει εύκολα! Ο χώρος μας είναι πολύ ανταγωνιστικός»

Η αναφορά του ηθοποιού στις καταγγελίες των συναδέλφων του

Γιάννης Μπέζος: «Δεν έχει αλλάξει τίποτα και δεν θα αλλάξει εύκολα! Ο χώρος μας είναι πολύ ανταγωνιστικός»
News 18.09.2021 16:25
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Μετά τον χαμό στο Love It, ο Γιάννης Μπέζος βρέθηκε καλεσμένος στο «Καλύτερα δε γίνεται» το μεσημέρι του Σαββάτου (18/9). Ο γνωστός ηθοποιός μέσα σε όλα αναφέρθηκε στη διαφορά ανάμεσα σε θέατρο και τηλεόραση, στην οικογένειά του και στις άσχημες συμπεριφορές στο χώρο της υποκριτικής.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Μπέζου

«Η τηλεόραση είναι μια οικογενειακή συσκευή, αλλά μπορεί να κρατήσει ψηλά το γούστο. Δεν αντέχουμε πολύ τα χαμηλά νούμερα και μας πιάνει βιασύνη και κατεβάζουμε τον πήχη. Κι αυτό είναι ένας φαύλος κύκλος.

Παρακολουθώ τα πάντα και με λεπτομέρεια. Τα νούμερα σημαίνουν πάρα πολλά. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα νούμερα δείχνουν αν βλέπω κάτι ή αν εκτιμώ κάτι. Αυτό μετριέται σε βάθος χρόνου.

«ο θέατρο έχει σκοπό να συγκινήσει και να σου δώσει δουλειά για το σπίτι. Σε βοηθάει να ζήσεις καλύτερα. Η τηλεόραση έχει σκοπό να σε ψυχαγωγήσει και να σε ενημερώσει. Η τηλεόραση παγκόσμια έχει την τάση να πανικοβάλει.

Από τότε που βγήκα στη δουλειά με ενδιαφέρει να λέω αυτό που πιστεύω και να μη φοβάμαι γι αυτό. Δεν κατηγορώ κανέναν εγώ, ούτε φθονό τους ανθρώπους, καταλαβαίνω τους ανθρώπους που φοβούνται και έχουν ανασφάλεια. Εμένα δεν με απασχολεί, θέλω να λέω αυτό που πιστεύω και είναι υποχρέωσή μου απέναντι στους νέους ανθρώπους. Το εκτιμούν οι περισσότεροι. Στηρίζω νέους ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν.

Η δουλειά μας δεν μαθαίνεται. Αν κάνεις γι αυτήν θα παραμείνεις, αλλιώς θα εξαφανιστείς. Χρειάζεται χρόνος αλλά καλώς έκανε και καταργήθηκε η άδεια.

Η κόρη μου, Ηρώ χαράσσει έναν δρόμο δικό της. Η συνύπαρξη μας ήταν πάντα δημιουργική. Η αγάπη και ο σεβασμός είναι αυτονόητα για εμένα. Όταν βρισκόμαστε με την Ηρώ έχουμε κάτι να πούμε. Είναι πολύ ουσιαστικό και βασικό αυτό. Οι οικογενειακές σχέσεις δεν είναι παιδική χαρά. Είναι ένας στίβος που το παιδί μας πρέπει να αναμετρηθεί μαζί μας. Αυτά θέλουν χρόνο και υπομονή και η ευθύνη ανήκει στους γονείς. Πρέπει να ακούμε τα παιδιά. Εγώ έκανα αγώνα για να μπορώ να ακούσω τον συνομιλιτή μου.

Εγώ δεν συμβουλεύω. Οι άνθρωποι θέλουν παραδείγματα όχι συμβουλές. Θέλουμε να δούμε κάτι να γίνεται και αφού γίνει το ακολουθούμε. Είμαι δύσπιστοι και καλά κάνουμε.

Δεν διαπίστωσα τώρα την έλλειψη ακεραιότητας. Δεν έχει αλλάξει τίποτα και δεν θα αλλάξει εύκολα. Ο χώρος μας είναι πολύ ανταγωνιστικός και σκληρός και θα επιμείνω πάλι στα παραδείγματα. Θα πρέπει όσοι έχουμε μια διαφορετική ματιά να κρατάμε λίγο ψηλά τα πράγματα. Με σοκάρουν οι ακραίες συμπεριφορές. Είναι κάτι που υπήρχε και στα χρόνια που ξεκίναγα, στα τέλη της δεκαετίας του 70′. Εμένα με ενοχλεί η συμπεριφορά, στο πώς συμπεριφέρεσαι στον υφιστάμενο».

«Μιλάμε για μια απώλεια ουσιαστική...»

Συντετριμμένος είναι ο Γιάννης Μπέζος με την είδηση πως έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης σε ηλικία 96 ετών. Ο ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε όλα, είπε πως «η πρώτη προσωπική μας γνωριμία έγινε το 1995 σε μια γιορτή στο Παναθηναϊκό στάδιο για τα 70 χρόνια του. Μια πάρα πολύ μεγάλη συναυλία την οποία παρουσιάσαμε μαζί με τη Μάρω Κοντού και τον τον Γιώργο Κιμούλη. Μετά είχαμε πολλές συνεργασίες, κάναμε και μια δισκογραφική απόπειρα με τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο. Κάναμε την ζωή του στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας όπου τον υποδύθηκα εγώ to 2000. Είχαμε πολλές συμμετοχές και συνεργασίες στο Μέγαρο Μουσικής και το Ηρώδειο, μεγάλες στιγμές»

«Μιλάμε για μια απώλεια ουσιαστική και βεβαίως μιλάμε για ένα κλείσιμο μιας πολύ μεγάλης εποχής. Ήταν ο τελευταίος επιζών από μία γενιά η οποία προσέφερε πάρα πολλά στον τόπο και δεν έχουν αποδημηθεί ακόμα δεόντωw. Δεν έχουμε δηλαδή ακόμα καταλάβει τι ακριβώς προσέφεραν αυτοί οι άνθρωποι, ελπίζω κάποτε να το καταλάβουμε. Είναι μεγάλη απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη και δεν το καταλαβαίνουμε. Νομίζουμε ότι έφυγε ένας άνθρωπος ο οποίος ανακατευόταν απλά με την πολιτική ή έκανε κάποιες συναυλίες. Το έργο του το εμπεριέχουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Έτσι κάνουν οι μεγάλοι δημιουργοί, προπορεύονται της εποχής του».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Γιάννης Μπέζος: «Ξέρουμε ότι υπάρχουν περιστατικά παρενόχλησης. Εκμεταλλεύονται τη θέση τους κάποιοι»

Γιάννης Μπέζος: «Γιατί δεν πήρε τέτοια συνέχεια και το περιστατικό με την Σοφία Παυλίδου;»

Share