Πέτρος Φιλιππίδης: Τι συμβαίνει με την σύζυγο του, Ελπίδα Νίνου μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης;

Εξελίξεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας! Έχει έρθει πιο κοντά με τον Δημήτρη Λιγνάδη

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Πέτρος Φιλιππίδης: Τι συμβαίνει με την σύζυγο του, Ελπίδα Νίνου μετά την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης;

Μπορεί τις πρώτες εβδομάδες μέσα στην φυλακή, ο Πέτρος Φιλιππίδης να βρισκόταν σε τραγική κατάσταση, ωστόσο με το πέρασμα των μηνών άρχισε να εγκλιματίζεται, ειδικά μετά την απόρριψη του αιτήματος του για αποφυλάκιση (δείτε εδώ το λόγο).

Συνεχώς μάλιστα στο πλευρό του βρίσκεται η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου. Μπορεί φήμες και δημοσιεύματα να την ήθελαν να φεύγει από την Αθήνα αν τελικά δεν αποφυλακιζόταν ο ηθοποιός, τελικά όχι μόνο έμεινε στην πόλη, αλλά τον επισκέπτεται συχνά στις φυλακές τις Τρίπολης.

Από την άλλη, προαυλίζεται με τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος του είχε κάνει πρόταση να συμμετέχει στην θεατρική παράσταση με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Να σημειώσουμε πως την πρόταση του αρνήθηκε ο ηθοποιός, διότι είχε ήδη συσταθεί η θεατρική ομάδα 8 – 10 ατόμων και θεώρησε ότι δεν ήταν σωστό.

Ασέλγησε σε βάρος 13χρονης - Ο νέος συγκάτοικος του Πέτρου Φιλιππίδη στις φυλακές της Τρίπολης

Ύστερα από την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισής του σάλο προκάλεσε το απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ο Πέτρος Φιλιππίδης για να υπερασπιστεί την θέση του, στο οποίο ρίχνει το φταίξιμο στα θύματα (διαβάστε το εδώ). Οι δικαστές δεν φαίνεται να πείστηκαν γι' αυτό και ο ηθοποιός βρίσκεται ακόμα στις φυλακές Τριπόλεως, στις οποίες η ατμόσφαιρα είναι... ηλεκτρισμένη.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι οι τεταμένες σχέσεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη συνεχίζονται, με τον Φιλιππίδη να δείχνει διάθεση να πορευτεί μόνος μες στη φυλακή, δίχως να ψάχνει κάποια επικοινωνία, ιδίως δε με έναν συνάδελφο του, με τον οποίο έχουν πάνω κάτω ίδια ηλικία και πορεία. Η ψυχολογική του κατάσταση είναι πάρα πολύ κακή, με την απομόνωση να μοιάζει μονόδρομος.

Εκτός από τον Λιγνάδη, στον οποίο αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στην παράσταση που λέγεται ότι ετοιμάζει μες στις φυλακές, ο Πέτρος Φιλιππίδης θα υποδεχτεί, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», έναν 56χρονο μάγειρα με 3 παιδιά, που εργαζόταν σε κρατικό ψυχιατρικό ίδρυμα και ασέλγησε εις βάρος 13χρονης κόρης φίλων του, που θα οδηγηθεί κι αυτός στις φυλακές Τριπόλεως, παρά το αίτημα του να μην προφυλακιστεί. Ο νέος κατηγορούμενος θα βρεθεί στο ίδιο κελί με τον ηθοποιό.