Συγκλονίζει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: «Νόμιζα ότι καταστρέφομαι, ένιωθα...»

«Δεν έκλαψα τότε αλλά...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Συγκλονίζει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: «Νόμιζα ότι καταστρέφομαι, ένιωθα...»

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος βρέθηκε στην πρεμιέρα του Γρηγόρη Αρναούτογλου για τη νέα σεζόν με την εκπομπή The 2night show. Ο ηθοποιός παραχώρησε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη, στην οποία και μίλησε για όλα όσα έχει βιώσει στο χώρο της υποκριτικής.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην θεατρική του πορεία και στα σχόλια που άκουγε που δεν ήταν καθόλου κολακευτικά στο ξεκίνησε της καριέρας του όταν άρχιζε να γίνεται γνωστός.

H εξομολόγηση του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου

«Ως αποτυχία μου θεωρώ τη στιγμή που ήρθα αντιμέτωπος με πολύ άσχημες κριτικές στο θέατρο και αυτή η στιγμή ήταν πολύ νωρίς, 15, 17 χρόνια πριν και εννοώ άσχημες κριτικές. Άκουγα πως ήμουν “κακός” σε αυτό που έκανα. Στο ξεκίνημά μου ήταν λίγο πιο γενναιόδωροι λίγο πιο μετά που άρχισα να γίνομαι πιο γνωστός, έλαβα πολύ άσχημες κριτικές. Στην αρχή νόμιζα ότι καταστρέφομαι και ότι η υπόληψή μου έχει πάθει κάτι. Δεν έκλαψα τότε αλλά απογοητεύτηκα τρομερά, θύμωσα τρομερά και ένιωθα άχρηστος, ενώ παράλληλα ένιωθα και καλύτερος. Έλεγα πως είναι δυνατόν να με προσβάλλουν με αυτόν τον τρόπο;» ανέφερε ο ηθοποιός.

Λίγα λόγια για τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας. Φοίτησε στην Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης (1996-1998) και ένα χρόνο στην Δραματική Σχολή Θεμέλιο (1998-1999). Έχει υπάρξει 2 φορές υποψήφιος για το Βραβείο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ.

Έχει τιμηθεί ως καλύτερος νέος δημιουργός για την ερμηνεία του στην παράσταση "Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός", ενώ έχει υπάρξει πολλές φορές υποψήφιος και στα Βραβεία Κοινού του Αθηνοράματος. Το 2003 πήρε μέρος στη σειρά Μυστικά και λάθη του Alpha και την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε στην ταινία του George Corraface "Πολίτικη Κουζίνα".

Τη σεζόν (2004-2005) έπαιξε το ρόλο του "Αρθούρου" στον πρώτο κύκλο της σειράς του Mega Channel Singles. Το 2015 πρωταγωνίστησε στην ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη "Ένας άλλος κόσμος". Έχει ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Καζαντζάκης (KAZANTZAKIS), 2017 του Γιάννη Σμαραγδή, η οποία βραβεύτηκε σε πολλά φεστιβάλ παγκοσμίως. Το 2020 έπαιξε στο θέατρο "αμφι-θεατρο" τον ρόλο του Άμλετ στην παράσταση Άμλετ.