Διαγνώσθηκε με καρκίνο η Ντόρα Μπακογιάννη - Η μακροσκελής ανάρτησή της στο Facebook

«Είμαι αποφασισμένη να νικήσω»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Διαγνώσθηκε με καρκίνο η Ντόρα Μπακογιάννη - Η μακροσκελής ανάρτησή της στο Facebook

Με μία μακροσκελή ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Ντόρα Μπακογιάννη αποκάλυψε πως διαγνώσθηκε με καρκίνο.

Όπως εξήγησε η κα. Μπακογιάννη καλείται να παλέψει με το πολλαπλό μυέλωμα, μία σπάνια μορφή καρκίνου. Την ίδια στιγμή εκείνη βέβαια δηλώνει πως είναι έτοιμη να το παλέψει κι αυτή, όπως και η Φώφη Γεννηματά που δίνει ξανά μάχη με την ασθένεια.

Η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη

«Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα.​Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι εγώ.​ Πολλαπλό Μυέλωμα σε πολύ αρχικό στάδιο και με την καλύτερη δυνατή πρόγνωση για την πορεία της νόσου.​ Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. ​Αυτό που δεν ελέγχεις, αυτό που σου ‘ρχεται ξαφνικά από το πουθενά, αυτό σε τρομάζει περισσότερο. ​Και σε τρομάζει, όχι μόνο για σένα, αλλά για όσους αγαπάς και σ’ αγαπούν.​Ωστόσο η ασθένεια αυτή παλεύεται και νικιέται.​

Κι αν ένα είναι σίγουρο, είναι πως δεν έχω κάνει ποτέ πίσω από καμία μάχη στη ζωή μου.​Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου.​Στους άλλους 499, ένα έχω να πω: αυτή είναι μια ασθένεια με την οποία μαθαίνεις να ζεις.​ Παράλληλα. Ταυτόχρονα.​Είναι άλλη μια συνθήκη, άλλο ένα θέμα στην καθημερινότητα.​Δεν είναι κάτι παραπάνω.​ Δεν θα λιποψυχήσουμε.​ Δεν θ’ αλλάξουμε.​Πιστεύω ότι σας χρωστούσα την αλήθεια.​Δεν είμαι άλλωστε το είδος του ανθρώπου που κρύβεται.​Είμαι στα χέρια εξαιρετικών γιατρών που έχει η χώρα μας και νιώθω αποφασισμένη για αυτή τη νίκη και πολύ αισιόδοξη για το μέλλον».

Πεντακόσιοι άνθρωποι τον χρόνο διαγιγνώσκονται με Πολλαπλό Μυέλωμα στην Ελλάδα.​ Ένας από αυτούς είμαι πλέον κι...

Posted by Ντόρα Μπακογιάννη - Dora Bakoyannis on Monday, October 18, 2021

Λίγα λόγια για την Ντόρα Μπακογιάννη

Η Θεοδώρα (Ντόρα) Μπακογιάννη (6 Μαΐου 1954) είναι Ελληνίδα νομικός, πολιτικός και βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Στο παρελθόν έχει διατελέσει υπουργός Πολιτισμού, υπουργός Εξωτερικών, δήμαρχος Αθηναίων αλλά και πρόεδρος της βραχύβιας Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Μαΐου 1954, όπου και κατοικεί. Είναι κόρη του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (1918-2017) και της Μαρίκας Γιαννούκου (1930-2012), αδελφή του νυν πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και μητέρα του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Αφού αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου στη Γερμανία και συνέχισε τις σπουδές της στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.