Γιώργος Αμούτζας: Η δραματική ιστορία του "Νικηφόρου" από τον Σασμό - Πριν λίγα χρόνια έχασε τον...

«Η απώλεια είναι πάντα μέσα μου...»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γιώργος Αμούτζας: Η δραματική ιστορία του

Μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Αμούτζας, ο τηλεοπτικός «Νικηφόρος» του Σασμού στο περιοδικό 7 Μέρες TV, στην οποία μεταξύ άλλων προχώρησε σε μία σπάνια εξομολόγηση για την απώλεια που ήρθε να του αλλάξει τη ζωή.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός ηθοποιός, που συνηθίζει να αποκαλύπτει «καυτά» spoiler για την επιτυχημένη σειρά του ALPHA, εξήγησε πως πριν κάποια χρόνια έχασε τον καλύτερό του φίλο. Η απώλεια αυτή είχε αντίκτυπο και στην καριέρα του.

Η εξομολόγηση του Γιώργου Αμούτζα του Σασμού

Πώς χτίζεις το ρόλο σου;

Διαβάζω καθημερινά, τόσο στο γύρισμα όσο και μετά, στο σπίτι μου. Ο Νικηφόρος είναι ένα τραγικό πρόσωπο και πρέπει όλα αυτά που περνά να τα αντιμετωπίσω. Αυτό το παιδί ζει μέσα μου. Δεν είναι απλά ένας ήρωας που τον ξεχνώ όταν επιστρέφω σπίτι, κουβαλώ τη μοίρα του και σκέφτομαι πώς θα αντέξει, πώς θα τα καταφέρει όταν χάσει και τη μάνα του...

Δεν ξέρω πότε, αλλά η Βασιλική θα φύγει και αυτή με σκληρό τρόπο. Τον Νικηφόρο λοιπόν τον προσεγγίζω με ευαισθησία, θέλω να τον αισθανθώ. Και επιστρέφω πολύ συχνά σε όσα έμαθα στη Δραματική Σχολή Ίασμος για τη βιωματική υποκριτική στη Μέθοδο Στανισλάφσκι.

Γιώργος Αμούτζας Σασμός

Έτσι, όταν παίρνω μια νέα πληροφορία για αυτόν, ανατρέχω σε μια δική μου αντίστοιχη συναισθηματικά εμπειρία. Στη σκηνή με τον πατέρα του, τον Στεφανή, τον οποίο βρίσκει ο ίδιος δολοφονημένο, ανέσυρα μια δική μου απώλεια. Έχω χάσει τον αδελφικό μου φίλο σε τροχαίο, έφυγε από τη ζωή μπροστά στα μάτια μου. Η απώλεια είναι πάντα μέσα μου, αλλά καθώς μεγαλώνουμε, ωριμάζουμε, βλέπουμε αλλιώς τα πράγματα και αντιδρούμε διαφορετικά στην πληγή που μας άφησε το τραύμα.

Έτσι, στο γύρισμα της σκηνής με το δολοφονημένο πατέρα μου άντλησα συναισθήματα από μια δεξαμενή προσωπικής απώλειας. Ο Τάσος Νούσιας, ένας άνθρωπος με απίστευτη αγάπη για τους νέους ηθοποιούς, με βοήθησε πάρα πολύ. Τον είχα ως coach στη σκηνή που κειτόταν αιμόφυρτος και νεκρός.

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Αμούτζα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ήρθε σε επαφή με το θέατρο από την παιδική του ηλικία, αφού ο πατέρας του μαζί με τον διακεκριμένο πρωταγωνιστή Βασίλη Διαμαντόπουλο ήταν οι ιδρυτές της δραματικής σχολής «Ίασμος», σχολή από την οποία και ο ίδιος αποφοίτησε. Εκτός από την υποκριτική, ο ηθοποιός ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική, είναι πρωταθλητής στην ιππασία και ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.