Ευλαμπία Ρέβη για τις πυρκαγιές: «Ένιωσα τόσο μικρή σαν μια κουκκίδα στον χάρτη»

«Οφείλω να παραδεχτώ ότι έφτασα τον οργανισμό μου στα όρια»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ευλαμπία Ρέβη για τις πυρκαγιές: «Ένιωσα τόσο μικρή σαν μια κουκκίδα στον χάρτη»

Η Ευλαμπία Ρέβη παραχώρησε συνέντευξη όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τα πύρινα μέτωπα του καλοκαιριού αλλά και την συγκίνηση που προκάλεσε με τα ρεπορτάζ της στην Εύβοια καθώς μέσα σε λίγες ώρες το κύμα αγάπης που δέχτηκε ήταν σοκαριστικό.

Οι δηλώσεις της Ευλαμπίας Ρέβη

Πάντως, μας συγκίνησες όλους με το ρεπορτάζ σου στην Εύβοια με τις πυρκαγιές. Έγινες η φωνή πολλών δημοσιογράφων. Θα φύγει από τη μνήμη σου αυτή η λαίλαπα;

Έκοψα την αναρρωτική μου άδεια για να βρεθώ στα μέτωπα της φωτιάς, δεν μπορούσα να βλέπω τα γεγονότα από το σπίτι αλλά οφείλω να παραδεχτώ ότι έφτασα τον οργανισμό μου στα όρια. Όπως τόσοι αξιόλογοι συνάδελφοι και από το Open και από διάφορα άλλα μέσα βρεθήκαμε σε απόσταση αναπνοής με τις φλόγες.

Μαζί με τους τεχνικούς μας, Κώστα Ψυχογυιό και Σταύρο Μερτίρη, καιγόμασταν στο πρόσωπο και στο κορμί από τις καύτρες χωρίς περιθώριο να σταματήσουμε ούτε λεπτό τη μετάδοση, διότι όσα βιώναμε ήταν ιστορικά. Ένιωσα τόσο μικρή σαν μια κουκκίδα στον χάρτη.

Οι φλόγες έμοιαζαν να αγγίζουν τον ουρανό, είχαν ύψος πολλών δεκάδων μέτρων. Δύο φορές εγκλωβιστήκαμε: μία στην Εύβοια και μία στην Πάρνηθα. Και μία πάλι στην Εύβοια, φύγαμε την τελευταία στιγμή, καθώς είχαμε πνιγεί από τον καπνό και ήμασταν σχεδόν κυκλωμένοι από την φωτιά.

Από αυτές τις πυρκαγιές φέτος δεν θα ξεχάσω ποτέ την καταστροφή καθώς και την αλληλεγγύη. Ήταν συγκλονιστικό πως αυτά τα εκατοντάδες ζευγάρια χεριών ενώθηκαν από διαφορετικά μέρη στη χώρα μας αλλά και από ξένες δυνάμεις, για να σωθούν τα σπίτια και οι περιουσίες των Ευβοιωτών.

Αυτός είναι ο σύντροφος της Ευλαμπίας Ρέβη της δημοσιογράφου που συγκίνησε το πανελλήνιο

Η Ευλαμπία Ρέβη έγινε ένα από τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στις καταστροφικές φωτιές της Εύβοιας δείχνοντας απλά την ανθρωπιά της. Η ρεπόρτερ του Open λύγισε on air μπροστά από έναν ηλικιωμένο κύριο με αναπνευστικά προβλήματα που προσπαθούσε να σώσει το σπίτι του. Η συγκίνησή της ενώθηκε με αυτήν του πανελληνίου και το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων του σταθμού έγινε γρήγορα viral.

Το κύμα αγάπης που δέχτηκε στα social media την έκαναν να γράψει την επόμενη ημέρα «ευχαριστώ». Την ευγνωμοσύνη της έδειξε λίγες μέρες αργότερα και για τον άνθρωπο που είναι συνεχώς δίπλα της, τον σύντροφό της.

Δείτε τον σύντροφό της Ευλαμπίας Ρέβη στο okmag.grc