Φώφη Γεννηματά: H τελευταία εμφάνισή της στο βήμα της Βουλής

Πριν από 18 ημέρες

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Φώφη Γεννηματά: H τελευταία εμφάνισή της στο βήμα της Βουλής

Συγκλονισμένο παραμένει το πανελλήνιο μετά από την είδηση θανάτου της Φώφης Γεννηματά όπου έσκασε "σαν βόμβα" από την μια ημέρα στην άλλη καθώς πριν από περίπου δύο εβδομάδες μπήκε στο νοσοκομείο και δεν ξαναβγήκε ποτέ.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εισήχθη εκτάκτως στον «Ευαγγελισμό» στις 12 Οκτωβρίου ύστερα από έντονο πόνο στην κοιλιακή χώρα εμφανίζοντας συμπτώματα ειλεού.

Οι γιατροί υπέβαλαν τότε τη Φώφη Γεννηματά σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις από τις οποίες προέκυψε ότι η δυσφορία της αφορούσε υποτροπή του καρκίνου, τον οποίο είχε αντιμετωπίσει με επιτυχία στο παρελθόν.

Τότε, η πολιτικός, με ένα μήνυμά της, είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί από την υποψηφιότητα για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, καθώς όπως είχε γράψει:

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης». Από την άλλη 2 ημέρες πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, στεκόταν όρθια στη Βουλή και μιλούσε για την κύρωση της συμφωνίας της Ελλάδας με τη Γαλλία.

Η τελευταία εμφάνιση της Φώφης Γεννηματά στη βουλή

Eιλεός: Η πάθηση που σκότωσε την Φώφη Γεννηματά

Δυστυχώς πολύ άσχημες είναι οι εξελίξεις. Η Φώφη Γεννηματά το πρωί της Δευτέρας 25/10 άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού.

Ο γαστρεντερολόγος, Θωμάς Θωμαϊδης, μίλησε στην ΕΡΤ για το ιατρικό θέμα που ανάγκασε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να νοσηλευθεί.

«Ο ειλεός είναι μια παθολογική κατάσταση του λεπτού και του παχέος εντέρου κατά την οποία το έντερο αδυνατεί να προωθήσει το εντερικό περιεχόμενο κατά τη φυσιολογική οδό», περιέγραψε την πάθηση ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Mainz, στη Γερμανία.

Όπως εξήγησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Θωμαϊδης, «εκτός από την δυσφορία που νιώθει ο ασθενής, υπάρχει η πιθανότητα πολύ σοβαρών επιπλοκών που μπορεί να οδηγήσουν σε χειρουργείο».

Σύμφωνα με τον ιατρό, το σύμπτωμα σε αυτή την παθολογική κατάσταση είναι ο κοιλιακός πόνος. «Ο ειλεός είναι μια κατάσταση που προέρχεται από άλλους παράγοντες. Είναι κάτι το οποίο το φοβόμαστε και πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση».