Φώφη Γεννηματά: Ρίγη συγκίνησης με την εικόνα από το γραφείο της

Απέραντη θλίψη

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Φώφη Γεννηματά: Ρίγη συγκίνησης με την εικόνα από το γραφείο της

Η είδηση πως έφυγε από την ζωή η Φώφη Γεννηματά προκάλεσε θλίψη όχι μόνο στον πολιτικό χώρο αλλά και στο πανελλήνιο καθώς έφυγε μόλις σε ηλικία 56 ετών από την μια μέρα στην άλλη καθώς η σορός της έχει μεταφερθεί στη Μητρόπολη.

Μάλιστα, η κάμερα του ALPHA βρέθηκε στους δρόμους έξω από το γραφείο της και όλοι μιλούν με λόγια συγκλονιστικά για τον άνθρωπο, Φώφη Γεννηματά. Η εικόνα μέσα στο γραφείο της είναι συγκλονιστική.

Ανθοδέσμες με λευκά τριαντάφυλλα και μια κορνίζα με τη φωτογραφία της. Η τελευταία

μάχη της με τον καρκίνο κράτησε μόλις δύο εβδομάδες αιφνιδιάζοντας τους ανθρώπους που την γνώριζαν. Οι αφηγήσεις όσων επικοινώνησαν μαζί της λίγο πριν φύγει, συγκλονίζουν.

Το γραφείο της Φώφης Γεννηματά

«Μου ξέφυγε ο μπαγάσας...» - Ανατριχίλα με τα τελευταία λόγια της Φώφης Γεννηματά για τον καρκίνο

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ο στενός συνεργάτης και φίλος της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας, ο οποίος μεταξύ άλλων αποκάλυψε ποια ήταν τα τελευταία λόγια που του είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ για τη μάχη της με τον καρκίνο.

Η σορός της Φώφης Γεννηματά έχει φτάσει στη Μητρόπολη για το λαϊκό προσκύνημα, και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 2 όταν και θα γίνει η κηδεία.

«Η Ελλάδα σήμερα θα ανοίξει μία μεγάλη αγκαλιά για να αποχαιρετίσει τη Φώφη. Η Φώφη διαχειριζόταν το πρόβλημά της με τη γνωστή μαχητικότητα και απαράμιλλη αξιοπρέπεια. Έκλεινε το πρόβλημα στη ψυχή και το κορμί της. Έδινε τη μάχη της χωρίς να είμαστε κοινωνοί του προβλήματός της.

Φύγαμε 3 το μεσημέρι και το απόγευμα μιλούσε στη Νέα Ιωνία. 7 παρά με πήρε τηλέφωνο και μου είπε «σφαδάζω από τους πόνους, μάλλον είναι γαστρεντερίτιδα. Δεν θα μπορέσω να πάω στη Νέα Ιωνία, ζητήστε συγγνώμη από τον κόσμο, μου είναι αδύνατο». Μέχρι και την τελευταία ώρα είχε ένα βαρύ πρόγραμμα, ακόμα και για ανθρώπους που χαίρουν άκρας υγείας. Δεν ζητούσε βοήθεια», είπε αρχικά.

«Μανώλη, εγώ 14 χρόνια παλεύω. Το διαχειρίστηκα, το διαχειρίζομαι, μου ξέφυγε ο μπαγάσας, αλλά θα τον νικήσω», είχε πει χαρακτηριστικά στον στενό της συνεργάτη.