Σίμος Κεδίκογλου: Οι πρώτες δηλώσεις μετά από τον ερχομό του παιδιού του

Πλέει σε πελάγη ευτυχίας

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Σίμος Κεδίκογλου: Οι πρώτες δηλώσεις μετά από τον ερχομό του παιδιού του

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Σίμος Κεδίκογλου μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο, Ελισάβετ Κατσαμάκη. Ο λόγος για τον ερχομό της νεογέννητης κορούλας τους καθώς εδώ και μόλις λίγες ώρες την κρατάνε στην αγκαλιά του.

Το κοριτσάκι του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της αγαπημένης του συζύγου ήρθε στο κόσμο υγιέστατη και μόλις 3.400 κιλά.

Μάλιστα, ο Σίμος Κεδίκογλου λίγες ώρες μετά τη γέννηση της κόρης τους δήλωσε στα parapolitika.gr: «Είμαστε πάρα πολύ ευτυχισμένοι. Η μικρούλα μας έρχεται να συμπληρώσει την οικογένειά μας και να είναι υπέροχο ντουέτο με τον Βασίλη μας. Ευχαριστούμε πολύ τη γυναικολόγο μας, Ισμήνη Μαυρίκου. Να τονίσουμε πως πατέρας για πρώτη φορά έγινε επίσης και ο Διονύσης Αλέρτας.

Λίγα λόγια για τον Σίμο Κεδίκογλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιος του Βασίλη Κεδίκογλου, πρώην βουλευτή και υπουργού του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ). Θείος του είναι ο Άγγελος Κεδίκογλου, απόστρατος αντιστράτηγος του Στρατού στα Τεθωρακισμένα.

Πρώτος εξάδελφός του είναι ο πρώην βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ, Σίμος Α. Κεδίκογλου. Έχει αρθρογραφήσει ως πολιτικός συντάκτης και έχει κάνει εκπομπές με τοπικά θέματα. Ακόμα έχει παρουσιάσει τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές σε ιδιωτικούς και δημόσιους σταθμούς.

Από το 2004 εκλέγεται βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην εκλογική περιφέρεια Εύβοιας. Έχει χρηματίσει το 2004, αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, τομεάρχης Ανάπτυξης από το 2008 έως το 2009 και από το 2011 και υπεύθυνος τομέα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Από τις 5 Ιουλίου 2012 συμμετείχε στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, ως υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου. Απομακρύνθηκε και από τις δύο αυτές θέσεις στον ανασχηματισμό της 10ης Ιουνίου 2014.

Τον Ιούνιο του 2013, μετά την ανακοίνωση για το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ, η ΕΣΗΕΑ κάλεσε τον Κεδίκογλου να παραδώσει την δημοσιογραφική του ταυτότητα και να παραιτηθεί από μέλος της ΕΣΗΕΑ, άλλως το Δ.Σ. θα προχωρήσει στη διαδικασία διαγραφής του από το Σωματείο. Εκείνος αρνήθηκε και τελικά διαγράφηκε από το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Ασκησε έφεση και διαγράφηκε με απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου που δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2014. Λίγο αργότερα διαγράφηκε επίσης από τον ΕΔΟΕΑΠ. Ο υφυπουργός προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, που έκρινε τη διαγραφή του από την ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ παράνομη.

Το 2019 ορίστηκε αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (PABSEC), επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και μέλος της Επιτροπής Νομικών και Πολιτικών Υποθέσεων. Το 2021 ορίστηκε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αρμόδιος για την αλιευτική πολιτική από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.