Πουλήθηκε το σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Γλυφάδα - Ισραηλινός ο αγοραστής

Όλες οι λεπτομέρειες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πουλήθηκε το σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Γλυφάδα - Ισραηλινός ο αγοραστής

Μετά την πώληση του ιστορικού σπιτιού του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, για πώληση του ιστορικού σπιτιού της οικογένειας Μητσοτάκη στη Γλυφάδα κάνει λόγο η εφημερίδα Καθημερινή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα την απόφαση για την πώληση του σπιτιού στη Γλυφάδα πήραν τα τέσσερα παιδιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Μαρίκας Μητσοτάκη.

«Η Ντόρα, η Κατερίνα, η Αλεξάνδρα και ο Κυριάκος, ύστερα από πολλή σκέψη και δισταγμούς, αποφάσισαν να πουλήσουν το ιστορικό σπίτι της οικογένειας στη Γλυφάδα. Ένα χώρο γεμάτο αναμνήσεις, αλλά και συνδεδεμένο με την παρουσία πολλών ιστορικών προσωπικοτήτων, που πρωταγωνίστησαν στην πολιτική ζωή σε διάφορες περιόδους» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Μητσοτάκης σπίτι

Κατά την ίδια πηγή ο αγοραστής του σπιτιού, στο οποίο διέμενε η Ντόρα Μπακογιάννη έξι μήνες τον χρόνο και το οποίο άνηκε σα τέσσερα αδέλφια εξ αδιαιρέτου, είναι Ισραηλινός με την απόφαση να έχει ληφθεί προ εβδομάδων και την πώληση να έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Η ιστορία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Γεννήθηκε το 1918 στη συνοικία Χαλέπα των Χανίων, στο σπίτι όπου είχε υπογραφεί η σύμβαση της Χαλέπας, η οποία παρείχε τα πρώτα δικαιώματα στους Κρήτες. Ήταν ο δευτερότοκος γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη, δικηγόρου και βουλευτή, και της Σταυρούλας Πλουμιδάκη. Από την πλευρά του πατέρα του ήταν εγγονός του Κωστή Μητσοτάκη (1845–1898), ιδρυτή του Κόμματος των Ξυπολήτων, το οποίο παρέλαβε ο Ελευθέριος Βενιζέλος μετονομάζοντάς το σε Κόμμα των Φιλελευθέρων, και της Κατίγκως Βενιζέλου, αδελφής του Ελευθέριου Βενιζέλου, καθώς και ανιψιός του Αριστομένη Μητσοτάκη και του Σοφοκλή Βενιζέλου.[5] Από την πλευρά της μητέρας του ήταν εγγονός του Χαράλαμπου Πλουμιδάκη, δικηγόρου, βουλευτή και πρώτου ξαδέλφου του Ελευθερίου Βενιζέλου. Παιδιόθεν έλαβε επιμελημένη μόρφωση καθώς στο σπίτι υπήρχε η βιβλιοθήκη του πατέρα του και του παππού του ενώ υπήρχε και Γερμανίδα δασκάλα. Σε ηλικία δέκα ετών εισήλθε κατόπιν εξετάσεων στο Πρακτικό Λύκειο Χανίων.

Σπούδασε στη Νομική Αθηνών, αν και ο ίδιος επιθυμούσε να σπουδάσει στο Πολυτεχνείο με δαπάνες από κληροδότημα που είχε ορίσει για τις σπουδές του ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Λίγο πριν από την έναρξη του Πολέμου κατετάγη στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού στη Σύρο. Με το ξέσπασμα του ΒΠΠ κατετάγη στον Στρατό πολεμώντας ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός στη Μακεδονία εναντίον της εισβολής των Γερμανών στην Ελλάδα, μένοντας στη γραμμή του μετώπου ενάμιση μήνα. Στην υποχώρηση κατέβηκε διασχίζοντας την Πίνδο, τα Βαρδούσια, τον θεσσαλικό κάμπο κι έφτασε στο Βέλο Κορινθίας.

Απεβίωσε στις 29 Μαΐου 2017 τα ξημερώματα (1 π.μ.) σε ηλικία 98 ετών. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στις 31 Μαΐου με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ κηρύχθηκε και τετραήμερο δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του. Ετάφη μία μέρα αργότερα στο χωριό Αργουλιδέ Ακρωτηρίου Χανίων δίπλα στη σύζυγό του Μαρίκα.