Συγκλονίζει ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος - «Έβαλε το χέρι του στο πόδι μου και...»

Η εξομολόγηση για την παρενόχληση που δέχθηκε

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συγκλονίζει ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος - «Έβαλε το χέρι του στο πόδι μου και...»

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν παραχώρησε ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως και ο ίδιος έχει υποστεί στο παρελθόν σεξουαλική παρενόχληση, την οποία μάλιστα περιέγραψε με λεπτομέρεια.

Ο ηθοποιός είχε μιλήσει για τη συγκεκριμένη εμπειρία και σε προηγούμενη συνέντευξή του, ωστόσο αυτή τη φορά αναφέρθηκε και στις υποθέσεις του Δημήτρη Λιγνάδη και του Πέτρου Φιλιππίδη.

Η εξομολόγηση του Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου

Συνάδελφοί σας βρίσκονται προφυλακισμένοι μετά από σοβαρές καταγγελίες εις βάρος τους. Πώς νιώθετε για όλο αυτό;

Θεωρώ ότι όλο αυτό έχει πάρει τον δρόμο που του έπρεπε, δηλαδή αυτόν της δικαιοσύνης. Με τον Λιγνάδη είχα συνεργαστεί, με τον Φιλιππίδη όχι, αλλά τον γνώριζα ασφαλώς. Άκουγα πάρα πολλά άσχημα πράγματα, όχι όμως αυτά για τα οποία προφυλακίστηκε, κυρίως για άσχημες συμπεριφορές. Και για τον Δημήτρη Λιγνάδη είχαν φτάσει στ’ αυτιά μου φήμες, αλλά δεν γίνεται να πιστέψεις κάτι, επειδή απλά στο λένε.

Οπωσδήποτε πρέπει να δώσουν λόγο για τις πράξεις τους και να λάβουν και την αντίστοιχη ποινή. Είμαι σαφέστατα κατά της πράξης, αλλά δεν μπορώ να λιθοβολήσω το πρόσωπο. Αλίμονο αν κάνουμε εμείς τους δικαστές. Στην τελική, πρέπει να τους δώσουμε την δυνατότητα να μετανιώσουν. Να μην φοβούνται οι άνθρωποι να μιλήσουν. Αυτό είναι το κέρδος από όλο αυτό.

Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος σεξουαλική παρενόχληση

Έχετε δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση σε νεαρή ηλικία. Τι άφησε στην ψυχή σας;

Ήμουν 22 χρονών τότε. Θα μπορούσα με την παιδική αφέλεια να την πατήσω, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Θα σας πω ακριβώς τι έγινε… Είχα βρεθεί μόνος μου σε ένα μπαρ να πιώ ένα ποτό στη Θεσσαλονίκη, όντας φαντάρος κι είχα πάει εκεί καθώς είχε μια πολύ όμορφη barwoman με την οποία φλέρταρα ας το πούμε, αλλά μόνος μου χωρίς ανταπόκριση (γελάει). Δίπλα μου λοιπόν καθόταν μια παρέα αντρών με τους οποίους πιάσαμε φιλική κουβέντα και ήπιαμε κάποια ποτά.

Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα να κλείσει το μπαρ, μου προτείνουν να πάμε στο σπίτι τους να συνεχίσουμε, μιας και ήταν σχετικά νωρίς. Έτσι κι έγινε, πήγα μαζί τους, μπήκαμε σε ένα πολύ ωραίο σπίτι και ξαφνικά οι δύο εκ των τριών πήγαν μέσα σε ένα δωμάτιο κι έμεινα εγώ με τον έναν που είχε και το σπίτι. Μετά τον είδα να κλειδώνει την πόρτα και εκεί ζορίστηκα. Άρχισα να σκέφτομαι πώς να ξεφύγω. Αμέσως μετά χαμήλωσε τα φώτα, άρχισε να μου κάνει κομπλιμέντα και έβαλε και το χέρι του στο πόδι μου και με αργές κινήσεις άρχισε να με χαϊδεύει.

Εκείνη τη στιγμή του εξήγησα ότι ίσως με τον τρόπο μου να του έδωσα να καταλάβει κάτι λάθος, γιατί εμένα μου αρέσουν οι γυναίκες. Με ευγένεια και ήρεμο τρόπο τα είπα όλα, κι εκείνος μου αποκρίθηκε ότι αν δεν το δοκιμάσω πώς θα ξέρω αν μου αρέσει. Του απάντησα ότι πραγματικά δεν ήμουν και έτοιμος να το δοκιμάσω. Ευτυχώς ο τρόπος που τον αντιμετώπισα, τον έκανε να δεχτεί τη θέση μου και να μην κάνει τίποτα παραπάνω. Αυτή η μικρή ιστορία μου, θα μπορούσε να ήταν πολύ σοβαρή. Τους αντιμετώπισα με ψυχραιμία, δεν κατέκρινα τις προτιμήσεις τους και ήλπιζα στον πολιτισμένο τρόπο τους. Ευτυχώς για μένα, είχα δίκιο

Διώξη για βιασμό και σε τρίτο ηθοποιό μετά τον Λιγνάδη και τον Φιλιππίδη

Λίγο καιρό μετά τη δίωξη που ασκήθηκε στους Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη, ακόμα ένας πασίγνωστος ηθοποιός διώκεται ποινικά για ένα βιασμό.

Σε βάρος του συγκεκριμένου ηθοποιού ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Κώστας Σπυρόπουλος, άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα του βιασμού έπειτα από καταγγελία που έκανε γυναίκα συνάδελφός του, λέγοντας ότι την βίασε το 2020, ενώ ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκε ξανά ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο ηθοποιός, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του σε θεατρικές παραστάσεις, στις εξηγήσεις που έδωσε στον εισαγγελέα, αρνήθηκε τον βιασμό που του αποδίδεται. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι υπήρξε συναίνεση, ωστόσο η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί στον ανακριτή. Ο σχετικός φάκελος έφτασε στον εισαγγελικό λειτουργό μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Ηθοποιός δίωξη για βιασμό