Χρήστος Λούλης: «Δεν θα έπρεπε να τα έχω πει αυτά τα πράγματα για τη Μακρυπούλια! Έκανα τη βλακεία και...»

Μετανιωμένος ο ηθοποιός

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Χρήστος Λούλης: «Δεν θα έπρεπε να τα έχω πει αυτά τα πράγματα για τη Μακρυπούλια! Έκανα τη βλακεία και...»

Στην κάμερα της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι» και τον Ιορδάνη Παπακυριακού μίλησε το πρωί της Κυριακής (23/1) ο Χρήστος Λούλης. Ο ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κριτική που δέχτηκε για το σποτ «Μένουμε σπίτι», στο ΣΕΗ και στη Ζέτα Μακρυπούλια.

Οι δηλώσεις του Λούλη

«Θα ανεβάζαμε την παράσταση «Ο θείος Βάνιας», αλλά λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τελικά δεν θα ανέβει. Δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσουμε και αν θα ξεκινήσουμε γιατί είχαμε πολλά κρούσματα, ωστόσο εκτός από το θέατρο υπάρχουν και άλλοι χώροι που υπάρχει συνωστισμός για παράδειγμα στα μπουζούκια, αλλά εκεί πηγαίνουν άνθρωποι μιας άλλης ηλικίας που δεν φοβούνται τόσο.

Υπήρξε μία εποχή που καβάλησα το καλάμι και υπήρξα αλαζόνας. Το ξεκαβάλησα άλλοτε εύκολα άλλοτε όχι. Όταν είσαι μικρός χρειάζεσαι κάποιους να σου πουν ότι καβάλησες το καλάμι για να το πάρεις αλλιώς, με καλό ή με κακό τρόπο.

Δέχθηκα δριμεία κριτική από συναδέλφους μου για το σποτ του “Μένουμε Σπίτι”, με ρωτούσαν πόσα χρήματα πήρα για να το κάνω, ενώ αυτά τα κάνουν δωρεάν. Το ΣΕΗ δεν με στήριξε.

Αλλά δεν είναι και σωματείο μου, δεν είμαι μέλος του ΣΕΗ. Ήμουν κάποια στιγμή, αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν είμαι μέλος γιατί αυτοί οι άνθρωποι που ήταν το ΣΕΗ δεν δούλευαν στο θέατρο. Ο Σπύρος Μπιμπίλας έχει καλή πρόθεση για το ΣΕΗ, αλλά βαριέμαι να γραφτώ».

Για τη Ζέτα Μακρυπούλια: «Δεν μου άρεσε όλο αυτό. Με τα μυαλά τα τωρινά το μετάνιωσα, δεν θα έπρεπε να τα έχω πει αυτά τα πράγματα γιατί δεν ήταν και δουλειά μου. Τι με ένοιαζε να πω για τη Ζέτα, γιατί έπρεπε να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση; Τότε έκανα τη βλακεία και υπέστην τις συνέπειες», δήλωσε ο ηθοποιός που αναφέρθηκε και στον Μάρκο Σεφερλή.

"Αν είσαι αυθεντία, πρέπει να μου πιάσεις τον κ@@λο;" - Ξέσπασε για τις καταγγελίες

Συνέντευξη στο Gala και στον Κώστα Μποτούση παραχώρησε πρόσφατα ο Χρήστος Λούλης. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στο ελληνικό κίνημα metoo και τις καταγγελίες, ιδίως στον χώρο του θεάτρου ενώ και ο ίδιος είχε αναφερθεί σε ένα δικό του αντίστοιχο περιστατικό.

Ποια είναι η θέση σου για το #Me Too στο θέατρο;

Είμαι πολύ ευχαριστημένος με όλους τους ανθρώπους που βγήκαν μπροστά και μίλησαν. Νιώθω ότι πέρασε η εποχή των γκουρού που οι νέοι άνθρωποι φοβούνταν ακόμα και την σκιά τους και δεν έβγαιναν ποτέ να πουν τίποτα. Γενικά, δεν πιστεύω στις αυθεντίες. Δηλαδή, αν είσαι αυθεντία, πρέπει να μου πιάσεις τον κ…ο;

Δεν είμαι όμως καθόλου ευχαριστημένος με αυτά που άκουσα, τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ εκείνα που όλοι ξέραμε, ότι δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι κακότροποι, ψώνια, άρρωστοι και κομπλεξικοί. Το να υπάρχουν αυτές οι καταγγελίες δεν είναι κάτι που τιμά το θέατρο.

Χρήστος Λούλης για το κίνημα metoo