Αγνώριστος πριν από 16 χρόνια o Ατζούν Ιλιτζαλί: Από το πρώτο Survivor Ελλάδα - Τουρκία

Ιστορική φωτογραφία

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Αγνώριστος πριν από 16 χρόνια o Ατζούν Ιλιτζαλί: Από το πρώτο Survivor Ελλάδα - Τουρκία

Μπορεί τώρα πια ο Ατζούν Ιλιτζαλί να βρίσκεται στην καθημερινότητά μας με τις παραγωγές της εταιρείας του, της Acun Medya στην Ελλάδα, ωστόσο η πρώτη φορά που συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό ήταν πριν από 16 χρόνια στο πρώτο Survivor Ελλάδα Τουρκία.

Ο πρώην παίκτης του ριάλιτι επιβίωσης, Γιάννης Ζήσης αποφάσισε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία από εκείνο το Survivor, το οποίο βέβαια προβαλλόταν μέσα από τη συχνότητα του Mega, με παρουσιαστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

Όπως θα δείτε, ο Τούρκος παραγωγός, ο οποίος ετοιμάζεται να κλείσει ένα μεγάλο deal για τον φετινό κύκλο του Survivor, είναι πραγματικά αγνώριστος σε αυτή τη φωτογραφία, μιας και είναι πολύ πιο νέος και πιο αδύνατος.

Η φωτογραφία του Ατζούν Ιλιτζαλί από το Survivor πριν από 16 χρόνια

Η ιστορία που κρύβει πίσω του

Μπήκε στο παζάρι της ελληνικής τηλεόρασης και έφερε ταραχή, μαζί με ορισμένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα των τελευταίων χρόνων. Η φιγούρα του Ατζούν Ιλιτζαλί ήταν γνώριμη από παλιά στα ελληνικά media, αλλά η άνοδός του κατακόρυφη από το 2016 και μετά, με τον... οδοστρωτήρα Survivor να σαρώνει στο πέρασμά του. Το YOU ταξιδεύει στη διαδρομή του, έναν δρόμο γεμάτο δυσκολίες, ρίσκα και χρεοκοπίες, για να φτάσει στη σημερινή αναγνώριση και μια περιουσία που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια…

Κοσμοπολίτης από κούνια και ένα παιδί με μεγάλα όνειρα, ο Ατζούν Ιλιτζαλί γεννήθηκε στην Αδριανούπολη, στις 29 Μαΐου 1969, από μια οικογένεια που κατάγεται από την Ιλίτζα του Ερζερούμ - εξ ου και το επίθετό του. Από το Γυμνάσιο και μετά μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη, όπου ξεκίνησε τις σπουδές του, με όλα να δείχνουν ότι θα αναλάβει τελικά το μαγαζί ρούχων που μόλις είχε ανοίξει με τον πατέρα του. Η μοίρα, όμως, είχε άλλα σχέδια για τον νέο και φιλόδοξο επιχειρηματία.

Σε ηλικία 21 ετών χάνει και τους δύο γονείς του σε αυτοκινητικό δυστύχημα, ενώ μέσα στο αυτοκίνητο βρίσκεται και η κόρη του - η μόνη που επιβίωσε. Πέρα από το δύσκολο διαζύγιο και το προσωπικό του πένθος, είχε να αντιμετωπίσει και οικονομικές δυσκολίες, αφού μετά από αποτυχημένες επενδύσεις έχασε την περιουσία που του είχαν αφήσει οι γονείς του. Αυτό ήταν και το τελευταίο μεγάλο ρίσκο του, που δεν απέδωσε. Ο ίδιος είχε περιγράψει αυτή την περίοδο ως τη μεγαλύτερη δοκιμασία της ζωής του, από τότε όμως έδειξε τσαγανό αντάξιο ενός πραγματικού Survivor...

Από τον Γιώργο Κακογιάννη

«Δεν είχα τίποτα στην τσέπη μου», θα πει χρόνια αργότερα, όμως είχε κάτι πολύ σημαντικότερο: Τη θέληση να ξεκινήσει από την αρχή και φίλους που τον βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια. Χάρη σε εκείνους μπαίνει στον μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου και της τηλεόρασης, πιάνοντας δουλειά ως αθλητικός ρεπόρτερ για λογαριασμό του τουρκικού καναλιού Show TV. Εκεί βρίσκεται δίπλα στους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τη γείτονα χώρα, χάρη στο επικοινωνιακό του ταλέντο γίνεται φίλος μαζί τους, με τους προπονητές τους, καθώς και με αρκετούς μάνατζερ αυτών, σε σημείο που, εκτός από τις πρώτες θέσεις στους αγώνες, κερδίζει μια θέση στην καρδιά τους. Με τη σειρά του, το 2004 ιδρύει τη δική του εταιρεία παραγωγής και αποφασίζει να εξελίξει την καριέρα του ένα βήμα παραπέρα, παρουσιάζοντας ταξιδιωτική εκπομπή που κάνει πάταγο.

Ατζούν Ιλιτζαλί Survivor

Μέσα σε τέσσερα χρόνια γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος ρεπόρτερ και παράλληλα τοποθετείται ανάμεσα στους 100 κορυφαίους φορολογούμενους της Τουρκίας, απόρροια των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, καθώς και της τεράστιας επιτυχίας που είχε η εκπομπή του. Το κοινό τον αγάπησε κι εκείνος ανταπέδωσε, αφού την περίοδο που γύριζε τον κόσμο έκανε γνωριμίες και έφερε στην Τουρκία μερικά από τα μεγαλύτερα ξένα format, που αποτελούν μέχρι σήμερα τη ραχοκοκαλιά της Acun Medya, όπως το «Fear Factor», το «Voice», το «Survivor», το «Rising Star», το «Ninja Warrior» και πολλά άλλα. Εκτός αυτού, δημιούργησε δύο δικά του κανάλια, ολοκληρώνοντας την ανέλιξή του σε μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και επιδραστικές μιντιακές φιγούρες των τελευταίων χρόνων. Κι επειδή δεν έκανε πίσω σε κανένα ρίσκο, ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας του, εξάγοντας τα format του και στο εξωτερικό. Μία από τις αγαπημένες του αγορές: Η Ελλάδα...

Λένε πως πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα, κάτι που επιβεβαιώνεται και στην περίπτωσή του. Μπορεί το 2018 να έσκασε σαν «βόμβα» το διαζύγιό του με τη Σεϊμά Σουμπασί, έναν χρόνο μετά τον γάμο τους, σήμερα όμως δηλώνει ευτυχισμένος στο πλευρό μιας εντυπωσιακής 22χρονης νοσοκόμας. Λίγο τον ενδιαφέρουν τα σχόλια για τη διαφορά ηλικίας του με την Αΐσα, κάτι που μπορεί να καταλάβει κανείς και από τον τρόπο που χαμογελούν μαζί. «Η όμορφη καρδιά σου με κάνει ευτυχισμένο», έχει πει εκείνος σε μία από τις σπάνιες δημόσιες εκδηλώσεις τρυφερότητας απέναντί της.