Eurovision 2022: Η χώρα που αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια

Με τεράστια μάλιστα διαφορά

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Eurovision 2022: Η χώρα που αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια

Τον μεγάλο τελικό της Eurovision παρακολουθήσαμε το βράδυ του Σαββάτου 14/5 μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ. Τα φαβορί ήταν πολλά και ένα από αυτά ήταν και η Αμάντα Γεωργιάδη που εκπροσώπησε την χώρα μας.

Η χώρα που αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια της φετινής Eurovision

Μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα στον πίνακα κατάταξης με τις βαθμολογίες, ο μεγάλος νικητής του αγαπημένου μουσικού διαγωνισμού αναδείχθηκε η Ουκρανία, επιβεβαιώνοντας όλα τα προγνωστικά, ενώ μάλιστα στην έναρξη του σόου οι παρουσιαστές έστειλαν το δικός του μήνυμα για τον πόλεμο.

Συγκεκριμένη, η εν λόγω χώρα συγκέντρωσε 631 βαθμούς από το κοινό και τις επιτροπές.

Το συγκρότημα της Ουκρανίας πήρε το όνομά του από την πόλη της δυτικής Ουκρανίας, που δέχεται κύματα προσφύγων. Το τραγούδι «Stefania» συνδυάζει μελωδικά στοιχεία με τη ραπ και από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία έχει μετατραπεί σε έναν άτυπο ύμνο της χώρας.

«Το τραγούδι γράφτηκε πολύ πριν τον πόλεμο και ήταν αφιερωμένο στη μητέρα μου. Μετά την εισβολή και τον πόλεμο, πήρε άλλες διαστάσεις και πολύς κόσμος άρχισε να το ταυτίζει με την Ουκρανία ως μητέρα-πατρίδα. Είναι πια μέσα στην καρδιά πολλών Ουκρανών και έχει αυξηθεί σημαντικά η δημοφιλία και ο συμβολισμός του» έχει αναφέρει ο τραγουδιστής, Όλεχ Πσιουκ.

Η συμμετοχή της Ουκρανίας στη Eurovision είχε ξεκινήσει να κερδίζει την “καρδιά” των θαυμαστών του διαγωνισμού από την πρώτη κιόλας στιγμή.

"Κραυγή" βοήθειας από τον Ουκρανό τραγουδιστή - «Βοηθήστε μας τώρα»

Στην 12η θέση εμφανίστηκε και η Ουκρανία με το τραγούδι «Stefania» από το συγκρότημα Kalush Orchestra το οποίο θεωρείτε ένα από τα φαβορί του αποψινού διαγωνισμού (Δείτε εδώ την ιστορία του τραγουδιού).

Μάλιστα, μόλις τελείωσε την ερμηνεία του ο Ουκρανός τραγουδιστής με μια κραυγή βοήθειας θέλησε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα για τη χώρα του που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση μετά από την εισβολή της Ρωσίας. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: . «Βοηθήστε την Ουκρανία, βοηθήστε την Μαριούπολη, βοηθήστε το Αζοφστάλ αμέσως».