Αλέκος Συσσοβίτης: «Μεγάλωσα σε ένα σπίτι 40 τετραγωνικών...»

Η άκρως εξομολογητική συνέντευξη του ηθοποιού για την οικονομική εξαθλίωση που βίωσε στα παιδικά του χρόνια

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
Αλέκος Συσσοβίτης: «Μεγάλωσα σε ένα σπίτι 40 τετραγωνικών...»

Ο γνωστός ηθοποιός Αλέκος Συσσοβίτης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Dot του ΣΚΑΙ και παραχώρησε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στην Νάντια Μπουλέ και τον Μίνω Θεοχάρη. Αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια που υποχρεωτικά τα ζούσε ως ενήλικας, στη Μύκονο των 80’s και το γεύμα με τον David Bowie στο Παρίσι. Ακόμη, δε παρέλειψε να πει δυο λόγια για τη νέα σειρά «στΟργή» στην οποία θα συμμετέχει την επόμενη σεζόν.

Ο ίδιος εξηγεί πως χρειάστηκε να ωριμάσει από πολύ νωρίς καθώς έπρεπε να στηρίξει τη μητέρα του στη «μάχη» που έδινε με τους δικούς της «δαίμονες», όπως ανέφερε.

Οι αποκαλυπτικές δηλώσεις του Αλέκου Συσσοβίτη

«Δεν έχω κάνει ψυχανάλυση. Επειδή υπήρχε μέλος της οικογένειας και πήγαινε στον ψυχίατρο έχω παρακολουθεί αλλά για θέματα που αφορούσαν άλλο».

«Άλλα παιδιά όταν ήμουν εγώ 8 χρονών έπαιζαν στις αλάνες και αργότερα στις καφετέριες και εγώ έπρεπε να είμαι στήριγμα στη μητέρα μου, που φυσικά το έκανα με μεγάλη αγάπη, αλλά σε κάνει να ωριμάζεις γρήγορα».

«Μου έκανε καλό που ερχόμουν κοντά σε θέματα ψυχής» συμπλήρωσε.

Ο Αλέκος Συσσοβίτης ξέρει τι θα πει φτώχεια και επιτακτική ανάγκη για το μεροκάματο. Βγήκε από 13 χρονών στη βιοπάλη από μικρός για να βοηθήσει την οικογένειά του, καθώς δεν ήταν ευκατάστατοι, τουναντίον.

«Δεν έλεγα από μικρός θα γίνω ηθοποιός. Επειδή οι συνθήκες ήταν δύσκολες έπρεπε να επιβιώσω και έκανα πολλές δουλειές. Από 13 χρονών ήμουν στην οικοδομή με τον πατέρα μου. Μεγάλωσε σε πολύ φτωχή οικογένεια. Ο πατέρας μου ήταν σοβατζής, εργάτης και η μητέρα μου ράφτρα. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι 40 τετραγωνικών και εγώ μεγάλωσα στην κουζίνα, δεν είχα ποτέ δικό μου δωμάτιο».

«Σε διαμορφώνει καθετί που ζεις. Πολλοί ηθοποιοί έχουν μεγαλώσει στην πλέμπα και αυτή η ανάγκη τους να εκφράσουν αυτό το βίωμα τους έκανε ηθοποιούς».

Σαν ηθοποιός ξεχώρισε και μάλιστα χωρίς να έχει αποφοιτήσει από δραματική σχολή. Το ταλέντο του και η δίψα για μάθηση έκριναν την πορεία του που εξελίχθηκε σε μία από τις πιο επιτυχημένες στον χώρο.

«Επειδή είμαι αυτοδίδακτος, ένιωσα πολλές φορές “αγγούρι”, αλλά καθόμουν να μάθω από τους συναδέλφους με τους οποίους έπαιζα. Τολμούσα να εκτεθώ με τα λάθη μου και έμαθα πολλά για μένα και βελτιώθηκα»

Συγκλονίζει ο Αλέκος Συσσοβίτης: "Ήμουν κυνικός και άθεος! Τώρα αποδέχομαι την μοίρα μου"

Ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Αλέκος Συσσοβίτης με αφορμή την την περιοδεία της παράστασης «Προμηθέας Δεσμώτης» που σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη θα ταξιδέψει στην Ελλάδα παραχώρησαν μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» και την δημοσιογράφο Ναταλία Αργυράκη.

Μέσα σε όλα, ο Αλέκος Συσσοβίτης παραδέχθηκε πως «όσο μεγαλώνω γίνομαι πιο συμβατικός σαν άνθρωπος. Αυτό δεν σημαίνει λιγότερο τολμηρός ή περισσότερο φοβισμένος. Όχι. Θα έλεγα πιο στωικός και ίσως πιο φιλοσοφημένος».

«Δεν μπορώ να ονομάσω τι λέμε Θεό. Ήμουν πολύ πιο μηδενιστής, πολύ πιο κυνικός, πολύ πιο άθεος, πολύ πιο ιδεαλιστής. Τώρα όμως αποδέχομαι τη μοίρα μου» παραδέχθηκε, επίσης, ο ηθοποιός. «Με όσα ήρθαν στο φως για τον χώρο μας, τραβήχτηκα και δεν ασχολήθηκα. Πολλές φορές μου είπαν να μιλήσω αλλά δεν πήρα θέση. Ας μιλήσει ο χρόνος. Ο χρόνος πολλές φορές μιλάει καλύτερα από εμάς».

«Όταν κάναμε το «Είσαι το ταίρι μου», τα φώτα έπεσαν επάνω μου και δεν μπορούσα να πάρω ανάσα. Κρυβόμουν με γάντια και καπέλα και γυαλιά. Τώρα αυτό γίνεται με τις Άγριες Μέλισσες που έζησε και ο Γιάννης» συμπλήρωσε ο Αλέκος Συσσοβίτης.

Να υπενθυμίσουμε πως πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει χαμός με την φωτογραφία που δημοσιεύθηκε με τον Αλέκο Συσσοβίτη.