Ιβάν Σβιτάιλο: «Με προβληματίζει που...» - Τι απάντησε για την νίκη της Ουκρανίας στην Eurovision

«Είναι κάτι το οποίο με ανησυχεί»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ιβάν Σβιτάιλο: «Με προβληματίζει που...» - Τι απάντησε για την νίκη της Ουκρανίας στην Eurovision

Στις κάμερες και τους δημοσιογράφους μίλησε ο Ιβάν Σβιτάιλο ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για το πώς του φάνηκε που κέρδισε φέτος στην Eurovision η εμπόλεμη Ουκρανία.

Ο γνωστός χορογράφος και ηθοποιός εξέφρασε τη διαφωνία του με το γεγονός ότι ένας μουσικός διαγωνισμός περνά πολιτικά μηνύματα.

Τι είπε για την νίκη της Ουκρανίας στην Eurovision ο Ιβάν Σβιτάιλο

«Θεωρώ πως οι μουσικοί διαγωνισμοί πρέπει να ασχολούνται με τη μουσική. Τώρα, το γεγονός ότι εκφράζονται πολιτικά μηνύματα μέσα από αυτό, είναι κάτι το οποίο με ανησυχεί θα έλεγα. Με προβληματίζει», είπε χαρακτηριστικά ο Ιβάν Σβιτάιλο, ο οποίος πρόσφατα εξομολογήθηκε την μάχη που έδωσε με το ποτό.

Ώρες αγωνίας για την οικογένεια του στην Ουκρανία

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης 3/3 ο Ιβάν Σβιτάιλο. Ο γνωστός ηθοποιός και χορευτής αναφέρθηκε στις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία, μιας και κατάγεται από εκεί ενώ μίλησε και στο live news.

«Δύσκολα τρως, δύσκολα κοιμάσαι όταν σου λένε ότι οι δικοί σου κολλάνε τα τζάμια με ταινίες. Καταλαβαίνετε ότι είναι μια κατάσταση η οποία έχει εκτροχιαστεί και δυστυχώς έχει εκτροχιαστεί σε όλα τα επίπεδα. Έχω τα ξαδέρφια μου και τη θεία μου στο Χάρκοβο, έχω τη μαμά μου και τη γιαγιά μου στη Γιάλτα της Κριμαίας, έχω φίλους και συμμαθητές παντού και στο Κίεβο και στη Μόσχα. Είναι δύσκολο. Δεν ξέρω πως φτάσαμε σε αυτόν τον απόλυτο διχασμό.

Οτιδήποτε βασίζεται πάνω σε διχασμό είναι λάθος. Ο πολιτισμός είναι για να ενώνει τους ανθρώπους. Αν ήθελα να εκφράσω πολιτική άποψη δεν θα γινόμουν καλλιτέχνης. Είμαι υπέρ της ειρήνης, της δημοκρατίας, είμαι υπέρ ότι όλοι άνθρωποι πρέπει να ζουν και να εκφράζονται ελεύθερα, χωρίς διχασμούς και ρατσισμούς. Ελπίζω να επανέλθουν γρήγορα σε ένα τραπέζι συνομιλιών και διπλωματίας και να επιστρέψει η λογική», σχολίασε ο ηθοποιός και χορευτής.