«Ο πατέρας μου θα κλαίει...» - Οι πρώτες δηλώσεις της κόρης του Ψάλτη για την εκταφή του

Δεν είχε ιδέα...

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Ο πατέρας μου θα κλαίει...» - Οι πρώτες δηλώσεις της κόρης του Ψάλτη για την εκταφή του

Τις τελευταίες ώρες έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη αναταραχή, που αφορά και ακούει στο όνομα του Στάθη Ψάλτη. Ο αγαπημένος όλων ηθοποιός έχει φύγει από τη ζωή εδώ και 5 χρόνια και οι αγαπημένοι του πια μπορούσαν να επισκεφτούν στο μνήμα του.

Και ενώ πολλοί περίμεναν πως θα εξακολουθούν να πηγαίνουν στο κοιμητήριο του Ζωγράφου, ο δήμος της περιοχής αποφάσισε να προχωρήσει στην εκταφή του Ψάλτη, καθώς όπως έχει αναφέρει υπήρχαν και οικονομικές εκκρεμότητες για το όνομα του. Η κόρη του ωστόσο μίλησε στη εφημερίδα espresso και φανερά οργισμένη δήλωσε πως δεν είχε ιδέα για όλα αυτά και πως θα έπρεπε να ενημερωθεί από τους πρώτους για ό,τι αφορά τον πατέρα της.

Το ξέσπασμα της κόρης του Στάθη Ψάλτη για την εκταφή του

«Και πείτε ότι εμένα δε με έβρισκαν. Δεν βρήκαν ούτε τη σύζυγό του, Χριστίνα, ούτε τον αδερφό του Γιάννη, ούτε την Καίτη Φίνου, με την οποία μιλάμε συνεχώς; Είναι απαράδεκτα πράγματα όλα αυτά και λυπάμαι που ο πατέρας μου θα κλαίει από εκεί πάνω που βρίσκεται με όσα συμβαίνουν στην πόλη την οποία αγάπησε και προσέφερε τόσα πολλά».

Στάθης Ψάλτης

Η οργισμένη ανάρτηση της Καίτης Φίνου για την εκταφή του Ψάλτη

Σάλο έχει προκαλέσει η εκταφή του Στάθη Ψάλτη στο Κοιμητήριο Ζωγράφου 5 χρόνια μετά το θάνατο του. Οι εικόνες μάλιστα από τον διαλυμένο τάφο του ηθοποιού είναι σοκαριστικές και έφεραν την οργή της Μαίρης Μπάρκουλη η οποία έκανε γνωστό το γεγονός

Το Κοιμητήριο Ζωγράφου, αναφέρει σε ανακοίνωση ότι η εκταφή του αείμνηστου ηθοποιού έγινε «υπηρεσιακά» και «ουδείς ασχολήθηκε», ωστόσο, σύμφωνα με αποκάλυψη της Καίτης Φίνου μέσα από ανάρτηση, η κόρη του δεν ενημερώθηκε ποτέ.

«Σταθάκο μου… Κανείς δεν σε ξέχασε απ’ όλους όσους σ’ αγάπησαν πραγματικά. Έγιναν πράγματα εν αγνοία πολλών και περισσότερο των συγγενών εξ αίματος -να σημειώσω δεν ειδοποιήθηκαν ποτέ για την εκταφή- η κόρη του Μαρία Ψάλτη το έμαθε πριν λίγες ώρες από τα τηλέφωνα που της έκαναν φίλοι της. Είναι θυμωμένη, λυπημένη, εξοργισμένη για όσα λέγονται γιατί δεν την ειδοποίησε ποτέ και κανείς. Δεν θα τον άφηνε ποτέ τον πατέρα της “μόνο του”.

Ευχαριστεί την Κα Μπαρκουλη που το γνωστοποίησε! Όλα θα διευθετηθούν όπως πρέπει να γίνει, για την ψυχή του…. Ευχαριστεί και το ΣΕΗ και την Άννα Φόνσου για πράγματα που θα μάθετε από τα κανάλια μάλλον, που διψούν για τέτοιες ειδήσεις…

*όσο για μένα (επειδή τον επισκέφθηκα πριν 2 εβδομάδες) έμεινα άφωνη γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε ειδοποιηθεί έστω από το σωματείο. Γιατί κατ’ εμέ αφού λέει ο Δήμος πως δεν εύρισκαν κανένα μήπως θα έπρεπε να μάθουν το τηλέφωνο των συγγενών του από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών; Να αναπαυθεί η ψυχή σου Στάθη μου και θα βρίσκεσαι σύντομα εκεί που σου αξίζει».

Καίτη Φίνου για Στάθη Ψάλτη