«Δε με ενδιαφέρει και πολύ η γνώμη του...» - Νέα κόντρα άνοιξε μεταξύ Κούγια και Φοίβου Δεληβοριά

Τον ''άδειασε'' κανονικά

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Δε με ενδιαφέρει και πολύ η γνώμη του...» - Νέα κόντρα άνοιξε μεταξύ Κούγια και Φοίβου Δεληβοριά

Η δίκη για το όνομα του Δημήτρη Λιγνάδη δεν έχει τελειώσει ακόμα καθώς οι κατηγορίες, που τον βαραίνουν δεν είναι απλές. Με τον Αλέξη Κούγια από την μια να είναι στην υπεράσπιση του από την άλλη βλέπουμε άτομα να συμπαραστέκονται φανερά με τοποθετήσεις τους στα θύματα του, όπως ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Ο τραγουδιστής έχει κάνει πρόσφατα τοποθετήσεις και έχει δείξει την δυσαρέσκεια του σχετικά με τα όσα αναφέρει ο Νομικός. Αυτό όμως που τον εκνεύρισε περισσότερο έχει να κάνει με την αναφορά στον Χατζηδάκι και έτσι λοιπόν ο Κούγιας την Τρίτη 24/5 έκανε δηλώσεις στο Πρωινό και πραγματικά κατακεραύνωσε τον τραγουδιστή, τον οποίο μεταξύ άλλον δήλωσε πως δεν γνωρίζει.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για τον Φοίβο Δεληβοριά

«Δεν τον γνωρίζω. Έχω ακούσει το όνομά του. Εγώ είμαι άλλης μουσικής κουλτούρας, μου είπαν ότι είπε ότι σε ηλικία 16 ετών γνώρισε τον Χατζηδάκι και μόλις διάβασα ολοκληρωμένη την τοποθέτησή του, λέω πόσο δικαιώνομαι κάθε μέρα. Εγώ δεν είπα ποτέ ότι αυτά τα 16χρονα του Χατζηδάκι, του Κατσέλη, του Κουν ήταν ερωτικοί σύντροφοι, κάποιοι θέλησαν να το εκμεταλλευτούν και το διαστρέβλωσαν. Δεν με ενδιαφέρει και πολύ η γνώμη του Φοίβου Δεληβοριά.

Η ερώτηση που του υπεβλήθη ήταν συκοφαντική. Οι απαντήσεις μου έχω πει ότι είναι μέσω της δικαιοσύνης και μάλιστα διάβασα ότι ο κ. Δεληβοριάς είπε ότι δεν τον νοιάζει πολύ αν θα πάει στη δικαιοσύνη, δε ξέρω ποιο είναι το ποινικό του μητρώο αλλά δεν περίμενα από αυτόν μία τέτοια απάντηση.

Εμένα με νοιάζει πάντοτε η γνώμη του κοινωνικού ή επιστημονικού μου κύκλου. Ανεξάρτητα αν κάποιος μπορεί να το κακίζει, εμένα θα με ενδιέφερε η γνώμη αυτών που μου αρέσει να ακούω. Θα με ενδιέφερε η γνώμη του Μητροπάνου, του Πάριου, του Τερζή, του Σφακιανάκη ή ακόμα και του Μακρόπουλου και του Γονίδη.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο ακροατήριο στο οποίο επίσης απευθύνονται και όσοι προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν τη δήλωσή μου, μεταξύ άλλων και για τον αείμνηστο Χατζηδάκι», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

«Μπερδεύει την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία και τον βιασμό»

Ο Φοίβος Δεληβοριάς μίλησε το πρωί της Τετάρτης στο Πρωινό και μέσα σε όλα σχολίασε την φράση “επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι” του Αλέξη Κούγια.

Χαμός έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα μετά την ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια σχετικά με την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν δείξει έντονα την ενόχληση τους και ένας από αυτούς είναι και ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο οποίος μεταξύ των άλλων προέτρεψε τα θύματα να βγουν να μιλήσουν χωρίς φόβο.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: “Χθες προσπάθησα να παρακολουθήσω τηλεόραση και αλλάζοντας όλα τα κανάλια έβλεπα τον κύριο Κούγια. Είναι καταπληκτική η ικανότητά του να κινείται από κανάλι σε κανάλι. Δεν μου έκαναν εντύπωση αυτά που είπε ο κύριος Κούγιας, ούτε το στιλ του που είναι, που είναι πολύ γνωστό τηλεοπτικά εδώ και πολλά χρόνια, αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι αυτά που λέει ο κάθε δικηγόρος είναι αυτά που πιστεύει ο πελάτης του. Αυτά που είπε ο κύριος Κούγιας είναι οι απόψεις του κύριου Λιγνάδη.

Φοίβος Δεληβοριάς για κούγια

Λοιπόν, ο κύριος Λιγνάδης μας είπε ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα, οπότε αν ένας ομοφυλόφιλος δει μια δολοφονία δεν μπορεί να πάει στο δικαστήριο να το μαρτυρήσει αυτό. Ο κύριος Λιγνάδης επιτρέπει να βγαίνει ο δικηγόρος του και να λέει τέτοια πράγματα.

Επίσης, μπερδεύει την ομοφυλοφιλία που είναι μια ελεύθερη προτίμηση με την παιδεραστία που είναι ένα ειδεχθές και ποινικά κολάσιμο έγκλημα και με τον βιασμό που είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο σκάνδαλο. Ο άνθρωπος που έχει επιλεχτεί να εκπροσωπεί το ελληνικό θέατρο, να είναι το σύμβολο του θεάτρου, έχει αυτές τις απόψεις. Πιθανώς να τις δίδασκε και στα παιδιά.

Δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έκανε ο κύριος Λιγνάδης, αλλά αυτό που έγινε χθες είναι ένα έγκλημα και ένας βιασμός της πραγματικότητας και των θυμάτων. Ξέρουμε γιατί επιλέγει ο κύριος Κούγιας και γιατί βγαίνει στα κανάλια και λέει αυτά τα πράγματα. Το κάνει για να φοβηθούν τα θύματα και να μην μιλήσουν. Ένα άλλο ζήτημα που είναι σκανδαλώδες είναι ότι ο κύριος Λιγνάδης πολιτικοποιεί την υπόθεσή του, συνδέει το όνομά του για την κυβέρνηση.

Το θέατρο βλάπτεται από τη δράση και τις απόψεις ανθρώπων σαν τον κύριο Λιγνάδη, οι οποίες εκφράστηκαν με τόση ανοιχτωσιά από τον κύριο Κούγια στις τηλεοράσεις. Έρχεται μια καλύτερη ημέρα για το θέατρο. Το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας είναι μαζί με τους ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν. Είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που θέλουν να μιλήσουν. Και μέχρι να τελειώσει αυτή η δίκη εγώ θα δηλώνω επαγγελματικά ομοφυλόφιλος”, κατέληξε ο Φοίβος Δεληβοριάς.