Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Δίκη Λιγνάδη: «Βίασε τον φίλο μου πάνω μου» - Σοκαριστική η μαρτυρία φίλου του τέταρτου μηνυτή

«Έφυγα τρέχοντας, φοβήθηκα, είχα παγώσει»

Δίκη Λιγνάδη: «Βίασε τον φίλο μου πάνω μου» - Σοκαριστική η μαρτυρία φίλου του τέταρτου μηνυτή
News 24.05.2022 18:07
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Συνεχίστηκε σήμερα 24/5 η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνα και μίλησε φίλος του τέταρτου καταγγέλλοντα ο οποίος κατέθεσε πως ήταν παρών τη μία από τις δύο φορές που καταγγέλλει το φερόμενο θύμα πως βιάστηκε από τον ηθοποιό.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως μετά τη γνωριμία του με τον τέταρτο καταγγέλλοντα Π. Φ. συναντήθηκε πέντε φορές με τον κατηγορούμενο στο σπίτι του ή έξω, τις τέσσερις με παρέα και την μία μόνος του.

Η μαρτυρία φίλου του τέταρτου μηνυτή

«Την πέμπτη φορά που συνάντησα τον κατηγορούμενο ήταν σπίτι του. Ήμουν μόνο εγώ και ο Π… Μετά από λίγο έρχεται ο Τ και ο Σ (δεύτερος μηνυτής). Υπήρχε ερωτική διάθεση ανάμεσα σ´ εμένα και τον Π. Ακούω μία φωνή να λέει να πάμε στο δωμάτιο. Έπειτα πήγαμε στο δωμάτιο. Ξάπλωσα στο κρεβάτι και από δίπλα αριστερά κάθισε ο Π. Πέρασαν λίγα λεπτά και συζητούσαμε ουσιαστικά τι γίνεται μεταξύ μας» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος : Γιατί επιλέξατε το υπνοδωμάτιο;

Μάρτυρας : Θα ήμασταν πιο άνετα.

Πρόεδρος : Φως υπήρχε;

Μάρτυρας : Ναι

Ο νεαρός άνδρας, 27 ετών σήμερα, περιέγραψε στο δικαστήριο τι ακριβώς συνέβη όταν μπήκε στο υπνοδωμάτιο ο κατηγορούμενος, αναφέροντας «βλέπω τον κατηγορούμενο να μπαίνει γρήγορα στο δωμάτιο, γυμνό, σε πλήρη στύση και να ορμάει καταπάνω μας. Πιάνει τον Π…, κατεβάζει το παντελόνι και εισχωρεί μέσα του. Πάνω μου. Πάνω μου. Ήρθε πολύ γρήγορα με βία. Έφυγα τρέχοντας, φοβήθηκα, είχα παγώσει, έπαθα σοκ» εξιστόρησε ο μάρτυρας, συναισθηματικά φορτισμένος.

Πρόεδρος : Πως είχατε παγώσει; Αφού βγήκατε από το δωμάτιο, αντιδράσατε;

Μάρτυρας : Δε πίστευα αυτό που είχε συμβεί. Οι άλλοι δεν κατάλαβαν κάτι. Σκεφτόμουν εάν ήταν φυσιολογικό ή όχι.

Πρόεδρος : Τι εννοείται;

Μάρτυρας : Όλο αυτό που είδα.

Πρόεδρος : Σας φαινόταν φυσιολογικό;

Μάρτυρας : Όχι. Φοβήθηκα. Μπορούσε να μου κάνει κι εμένα κακό. Το έβλεπα να γίνεται. Δε το συζήτησα με κανέναν. Το μόνο που μπόρεσα να παρατηρήσω στη συμπεριφορά του Π… ήταν να έχει αποστροφή, να δείχνει πόνο.

Πρόεδρος : Κατέθεσε πως δεν μπορούσατε να τον δείτε;

Μάρτυρας : Κατάφερα να τον δω τη στιγμή που έφευγα.

Πρόεδρος : Του είπε ο Π… δε θέλω να συνεχίσεις;

Μάρτυρας : Δεν πρόλαβε ούτε να μιλήσει ο Π…

Πρόεδρος : Δεν είδατε αν προσπαθούσε να τον πετάξει από πάνω του;

Μάρτυρας : Ο Π… ήταν πάρα πολύ λεπτός δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Πρόεδρος : Εσείς τι καταλάβατε;

Μάρτυρας : Ήταν βιασμός. Έγινε πάνω στο σώμα μου!

(…)

Εισαγγελέας : Τι φοβηθήκατε;

Μάρτυρας : Τον κατηγορούμενο

Εισαγγελέας : Γιατί;

Μάρτυρας : Θα μπορούσε να βιάσει κι εμένα

Εισαγγελέας : Μα ήσασταν δύο και ήταν ένας

Μάρτυρας : Δεν έχει σημασία, είχε την εμπειρία, τη σωματική δύναμη.

Εισαγγελέας : Δε θα μπορούσατε να αντιδράσετε;

Μάρτυρας : Εκείνη τη στιγμή το μόνο που μου πέρασε από το μυαλό ήταν να σωθώ από αυτήν την κατάσταση.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η κατάθεση του τέταρτου καταγγέλλοντα στην υπόθεση.

Ο καταγγέλλοντας υποστηρίζει πως ο Δημήτρης Λιγνάδης τον βίασε δύο φορές το 2015 όταν ήταν σε ηλικία 17 ετών και φιλοξενούνταν στο σπίτι του ηθοποιού και σκηνοθέτη για ένα διάστημα μερικών μηνών.

Ο μάρτυρας που έχει εξαφανιστεί έσπασε τη σιωπή του στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι

Μεγάλα ερωτηματικά προκάλεσε ο εντοπισμός του τρίτου μάρτυρα που έχει καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό. Για αρκετές ημέρες οι Αρχές δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν. Ο ίδιος ωστόσο, θέλησε να σπάσει για πρώτη φορά τη σιωπή του στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι, αποκαλύπτοντας το λόγο που δεν θέλει να εμφανιστεί στο δικαστήριο και έχει εξαφανιστεί.

«Επέλεξα να σπάσω τη σιωπή μου και να καταγγείλω όσα κακοποιητικά βίωσα από τον συγκεκριμένο κύριο, με μοναδικό σκοπό να ελαφρύνω την ψυχή μου και παράλληλα να ενισχύσω τις μαρτυρίες των άλλων δυο μηνυτών καθώς και να δώσω δύναμη σε τυχόν άλλα θύματα να βρουν το θάρρος να καταγγείλουν όσα κακοποιητικά βίωσαν από τον «ευυπόληπτο» κύριο Λιγνάδη.

Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στη διαδικασία να καταγγείλω τις μέρες και τα έργα του κυρίου Λιγνάδη, ήξερα ότι θα δεχτώ έναν πόλεμο λασπολογίας και αμφισβήτησης παρόλο που από την πρώτη στιγμή δεν απέκρυψα ότι ήμουν τοξικά εξαρτημένος, ξέροντας ότι αυτό θα καθιστούσε τη μαρτυρία μου αναξιόπιστη.

Ωστόσο, όπως έχω πει και στο παρελθόν, είμαι πολύ περήφανος για τον εαυτό μου και θεωρώ ότι αυτή η περιπέτειά μου με τις ουσίες με καθιστά αναξιόπιστο. Αντιθέτως, εγώ νιώθω πολύ εντάξει με αυτό γιατί κατάφερα να αντικρύσω κατάματα τους δαίμονές μου και να τους κατατροπώσω. Όπως προείπα, από τη στιγμή που αποφάσισα να καταγγείλω τα όσα εγώ βίωσα από τη γνωριμία μου με τον κατηγορούμενο, ήμουν σίγουρος ότι θα δεχτώ έναν άδικο και ανελέητο πόλεμο και ήμουν προετοιμασμένος γι’ αυτό.

Όμως, άλλο η όποια επίθεση στο πρόσωπό μου, η οποία έγινε από την πρώτη στιγμή που κατέθεσα στην ασφάλεια. Μέσα σε 48 ώρες είχαν διαρρεύσει τα προσωπικά μου στοιχεία, όπως το τηλέφωνο και η διεύθυνση της κατοικίας μου., με αποτέλεσμα να δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα, δολιοφθορές στο όχημά μου, καθώς και μια επίθεση από άγνωστο σε εμένα άτομο, πιθανώς αλλοδαπό που για να είμαι ειλικρινής, δε μπορώ να πω με σιγουριά ότι επρόκειτο για εντεταλμένο άτομο από τη πλευρά του κατηγορούμενου ή για τυχαίο συμβάν.

Σε κάθε περίπτωση ζήτησα από την πρώτη στιγμή από τις δικαστικές αρχές να διασφαλίσουν την ανωνυμία μου. Όχι τόσο για εμένα, όσο για τα δυο ανήλικα τέκνα και τους άρρωστους γονείς μου. Μας διαβεβαίωσαν τόσο εμένα, όσο και τον συνήγορό μου Γιάννη Βλάχο. Ωστόσο, με τρόπο ύποπτο από τις πρώτες κιόλας ημέρες, διέρρεαν στη δημοσιότητα αυτολεξεί μέρη της δικογραφίας με ολέθρια αποτελέσματα για εμένα.

Αναγκάστηκα να αφήσω τη δουλειά μου και να μετακομίσω εκτός Αθηνών και να μπω σε ένα δικαστικό αγώνα καθώς κάθε μήνα έπρεπε να υπογράφω σε ένα αστυνομικό τμήμα το οποίο είχε διαρρεύσει και κάθε φορά με περίμεναν δυσάρεστες εκπλήξεις. Δημοσιογράφοι, ρεπόρτερ, με κίνδυνο να διαρρεύσει η ταυτότητά μου. Και οι δημοσιογράφοι εντάξει, κάνουν τη δουλειά τους, προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους.

Οι δικαστικές αρχές όμως, δε σεβάστηκαν την επιθυμία μου για ανωνυμία καθώς όταν χρειάστηκε να με καλέσουν για μια διευκρίνιση, δε δίστασαν να ενοχλήσουν το αστυνομικό τμήμα στο πατρικό μου, στέλνοντας όργανα στο σπίτι μου στους άρρωστους γονείς μου που δεν έχουν ιδέα για το τι συνέβη, με συνέπειες που ούτε θέλω να φανταστώ.

Έρχεται η σειρά μου να καταθέσω και πέρα του ότι νοσώ από κορωνοϊό, αδυνατώ να ανταπεξέλθω και οικονομικά. Ευχαριστώ όσους προσφέρθηκαν να αναλάβουν τα έξοδά μου αλλά είναι δική μου υποχρέωση. Σε κάθε περίπτωση, θα ζητήσω μέσω του συνηγόρου μου να γίνει η κατάθεσή μου κεκλεισμένων των θυρών ή μέσω τηλεδιάσκεψης αν αυτό είναι εφικτό. Και για να προλάβω τον κύριο Κούγια που θα βγει να πει ότι φοβάμαι να αντιμετωπίσω τον ίδιο και τις ερωτήσεις του,

κύριε Κούγια δε μπορείτε να βιάσετε παραπάνω την ψυχή μου με το ομοφοβικά σας σχόλια και τα ρατσιστικά σας λογίδρια. Αυτό που δε θα επιτρέψω είναι να πληγώσετε τους δικούς μου ανθρώπους στο βωμό της δημοσιότητας και τον εντυπώσεων, Και ακούστε και κάτι από κάποιον αγράμματο και αμόρφωτο όπως με αποκαλείτε. Ο κάθε άνθρωπος αυτοπροσδιορίζεται από το πως ο ίδιος αισθάνεται χαρούμενος. Αυτό τουλάχιστον σαν άνθρωπος με τόσες σπουδές θα έπρεπε να το γνωρίζετε. Ελπίζω να ακούσει κάποιος την έκκλησή μου και να πράξει τα δέοντα», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας που βρισκόταν στον αέρα της εκπομπής μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης, αμφισβήτησε τη γνησιότητα της επικοινωνίας της δημοσιογράφου με τον μάρτυρα ενώ ο Γιάννης Βλάχος είπε πως δεν πρέπει να φοβάται και να εμφανιστεί στη δίκη.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

"Κόλαφος" ο Αλέξης Κούγιας για την δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη - «Έχουμε φτάσει στο σημείο κωμικοτραγωδίας»

«Δε με ενδιαφέρει και πολύ η γνώμη του...» - Νέα κόντρα άνοιξε μεταξύ Κούγια και Φοίβου Δεληβοριά

Share