Ανακοινώθηκαν τα ευχάριστα για τον Νίκο Ευαγγελάτο - Έγινε γνωστό πως...

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ανακοινώθηκαν τα ευχάριστα για τον Νίκο Ευαγγελάτο - Έγινε γνωστό πως...

Τα ευχάριστα για τον Νίκο Ευαγγελάτο "έσκασαν" το απόγευμα της Πέμπτης (26/5) καθώς ο γνωστός δημοσιογράφος (δείτε εδώ πως ήταν στα νιάτα του) τιμήθηκε με το Βραβείο Δημοσιογραφίας και Τεχνολογίας «Γιώργος Καραγιάννης».

Συγκεκριμένα, ο θεσμός δημιουργήθηκε προς τιμήν του εκλιπόντος καθηγητή του ΕΜΠ, πρωτοπόρου των Γλωσσικών Τεχνολογιών και ιδρυτικού μέλους της διοικούσας του ECI, αείμνηστου Γιώργου Καραγιάννη.

Μάλιστα, η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου εκεί ήταν και η κάμερα του youweekly.gr όπου τους απαθανάτισε.

Βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Μπότση ο Νίκος Ευαγγελάτος

Βραβεύτηκε ο Νίκος Ευαγγελάτος

Βράβευση για τον Νίκο Ευαγγελάτο

Νίκος Ευαγγελάτος - Βράβευση

Αυτή είναι η ηλικία του Νίκου Ευαγγελάτου

Ο Νίκος Ευαγγελάτος γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 3 Απριλίου το 1967 που σημαίνει πως ο δημοσιογράφος κλείνει σε λίγο τα 55 του χρόνια!

Το 1998 ενεπλάκη, από τη θέση του παρουσιαστή, με την ομηρία της Αμαλίας Γκινάκη από τον κακοποιό Σορίν Ματέι, συνομιλώντας σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση με τον κακοποιό. Η ομηρία κατέληξε στον θάνατο της Γκινάκη, και το θέμα της ζωντανής κάλυψης της ομηρίας και της ανάληψης του ρόλου διαπραγματευτή από τον τηλεοπτικό παρουσιαστή έγιναν θέμα του Τύπου, καθώς και ντοκιμαντέρ από το BBC και το Channel 4.

Έχει συνεργαστεί με τους τηλεοπτικούς σταθμούς Tempo TV και Alter Channel ως κεντρικός παρουσιαστής ειδήσεων και διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης. Το 2005 ξεκίνησε την εκπομπή "Αποδείξεις" στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV. Μετά την παραίτηση της Έλλης Στάη και από τον Σεπτέμβριο του 2006 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009 ήταν διευθυντής ειδήσεων και κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, οπότε και διέκοψε τη συνεργασία του κοινή συναινέσει με το σταθμό. Έκανε την παρουσίαση και επιμέλεια της εκπομπής "Αποδείξεις". Έχει συνεργαστεί επίσης με τις εφημερίδες "Το Βήμα" και "Ελεύθερος Τύπος".

Στις αρχές του 2012 άρχισε να συνεργάζεται εκ νέου με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ σε ενημερωτική εκπομπή. Στις 25 Απριλίου ο Ευαγγελάτος έφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε από τον γνωστό παρουσιαστή να μειωθεί κατά μία ώρα η διάρκεια του «ΣΚΑΪ στις 7», ώστε την υπόλοιπη μία ώρα να παρουσιάζει προεκλογική εκπομπή ο Σπύρος Μάλλης.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος δεν δέχθηκε την πρόταση, θεωρώντας πως είναι λάθος να υπάρξει και άλλη πολιτική εκπομπή, με αποτέλεσμα να υποβάλει την παραίτησή του. Στην επίσημη ανακοίνωσή του, το κανάλι αναφέρει: «ο ΣΚΑΪ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο. Η διοίκηση του σταθμού τον ευχαριστεί για την άψογη συνεργασία»

Αυτή είναι η ηλικία του Νίκου Ευαγγελάτου.

Για την τηλεοπτική σεζόν 2014-2015, ήταν σχολιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel και συμπαρουσίαζε την εκπομπή "On Line" στον ίδιο σταθμό. Την επόμενη σεζόν αποχώρησε από το Mega, λόγω της μεμονωμένης θέσης του στο σταθμό. Από τον Νοέμβριο του 2015 έως το 2018 εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon TV, όπου παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο του σταθμού, υπό το όνομα Live News. Φέτος, επέστρεψε πάλι στο Mega με την εκπομπή Live News και κάνει τρομερά νούμερα τηλεθέασης.