"Ο Ναύαρχος δεν είναι πολύ καλά και..." - Τι είχε πει ο γιος της Μοιραράκη στον Αλεξάνδρου για τον πατέρα του

Πώς ήταν οι τελευταίες μέρες του Γιάννη Κοντούλη πριν φύγει από την ζωή

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Πολύ δύσκολες ώρες βιώνει η Δέσποινα Μοιραράκη καθώς έφυγε από την ζωή ο σύζυγός της. Ο Ναύαρχος, έδινε "μάχη" με τον καρκίνο, ωστόσο δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή τα μεσάνυχτα, 4:30 το πρωί στο Ιατρικό Κέντρο (δείτε εδώ την ανάρτηση της Δέσποινας Μοιραράκη 2 εβδομάδες πριν φύγει από την ζωή ο σύζυγός της).

Η επιδείνωση της υγείας του δεν είχε γίνει γνωστή, ωστόσο όπως αποκάλυψε ο Δημήτρης Αλεξάνδρου το πρωί της Παρασκευής 24/6 μέσα από την εκπομπή Super Κατερίνα, η ίδια του είχε αναφέρει πως ο σύζυγός της δεν είναι πολύ καλά, μιας και είναι πολύ στενοί φίλοι μεταξύ τους.

Τα λόγια του Δημήτρη Αλεξάνδρου για τον θάνατο του συζύγου της Μοιραράκη

«Έχω περάσει τις καλύτερες μου διακοπές μαζί με αυτούς τους 2 θαυμάσιους ανθρώπους. Ήταν Αγίου Πνεύματος όταν τους έκανα και πάλι την πρόταση να πάμε στην Ελαφόνησο όπως ήμασταν και τότε, ενώ γνώριζα παρόλο που δεν ήξερα πώς ήταν η κατάσταση, μου λέει "Ρε Δημήτρη, θα πάμε στην Ύδρα, να μαζευτούμε όλοι οικογενειακώς" και ο γιος της, ο Τάσος, που είμαστε πολύ καλοί φίλοι μου λέει "δεν είναι καλά ο ναύαρχος και δυστυχώς δεν ξέρουμε πόσες μέρες μένουν για αυτό και θα πάμε εκεί για να είμαστε όλοι μαζί οικογενειακώς"», ήταν τα λόγια του Δημήτρη Αλεξάνδρου.

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον θάνατο του συζύγου της, Κοντούλη

Κατά τις 9:00 ηώρα που βγήκε στον αέρα το Δήμος Βερύκιος ήρθαν στο φως της δημοσιότητας περισσότερες λεπτομέρειες τόσο για την ζωή του ζευγαριού τους τελευταίους χρόνους όσο και για τις τελευταίες στιγμές που πέρασαν μαζί στο νοσοκομείο, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Συγκεκριμένα ο Δήμος πήρε τον λόγο και ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Εγώ ένα έχω να πω, επειδή την περιπέτεια αυτή την παρακολούθησα διακριτικά χωρίς να το ξέρουν και οι δυο, τρεισήμισι χρόνια κράτησε αυτός ο Γολγοθάς λίγο μετά την αποστρατεία του, ο Γιάννης διαγνώσθηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο, ένα έχω να σας πω είναι μια μεγάλη δυνατή γυναίκα η Δέσποινα και το λέω με πλήρης συνείδηση και μακάρι ο κάθε άντρας, ο κάθε άνθρωπος να βρει έναν τέτοιο σύντροφο.

Ο Γιάννης να ξέρετε ήταν ένας καλός άνθρωπος, άριστος αξιωματικός, εγώ όπως σας είπα και το πρωί τον Γιάννη τον Κοντούλη τον γνώρισα εξ' αποστάσεως. Ήταν ένα μεσημέρι στο γραφείο του υπουργού και έρχονται σε έναν κλειστό φάκελο τα αποτελέσματα αυτόν που είχαν αποφοιτήσει από την σχολή πολέμου(;), εθνικής άμυνας (;) και τον ανοίγει και μου λέει ξέρεις ποιος βγήκε πρώτος; Ο άντρας της Μοιραράκη, θα τον παντρευόταν τότε βασικά."

Έπειτα, η Σταματίνα αποκάλυψε πως ήρθε σε επικοινωνία με την Μοιραράκη στο διάλλειμα της εκπομπής:

"Επειδή μίλησα μαζί της πριν από λίγο είναι συνεντριμμένη απλά επειδή όπως είπες είναι μια μάχη που δίνεται εδώ και τρεισήμισι χρόνια παρά το γεγονός πως εμείς δεν το γνωρίζαμε αυτό την είχε κάνει και να συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα, να του δείχνει πιο έντονα την αγάπη της. Μου είπε πως δεν ήθελε ο Γιάννης να το ξέρει κανείς, κανείς να τον λυπάται και να στεναχωριέται για εκείνον. Τον τελευταίο ένα χρόνο δεν είχαμε εμφανιστεί πουθενά μαζί, είχε χάσει 25 κιλά, έδινε μια μάχη με αξιοπρέπεια και χαίρομαι γιατί ήμουν μαζί του μέχρι το τελευταίο λεπτό. Εγώ πρόλαβα να μου πει σε λατρεύω δυο φορές, του κρατούσα το χέρι."

Τέλος, ο Βερύκιος αποκάλυψε τα τελευταία λεπτά στο νοσοκομείο:

"Φώναζε μου είπαν οι νοσοκόμοι "Δεσποινάκι, δεσποινάκι, δεσποινάκι". Δεν ήθελε να γίνει γνωστό το πρόβλημά του γιατί δεν ήθελε να στεναχωρήσει τους γονείς του. Τον έπαιρναν τηλέφωνο και τους έλεγε ότι βρίσκονται στο εξωτερικό για να μην τους στεναχωρήσουν. Τα ξημερώματα 4-4.30 το πρωί επί 20 λεπτά δεν μπορούσαν να την σηκώσουν να την βγάλουν οι νοσηλευτές, τον είχε πάρει αγκαλιά... "