Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 | Επικοινωνία

Πέτρος Φιλιππίδης: Τα πρώτα πλάνα από την επιστροφή στο σπίτι του - Με καπέλο και φανερά αδυνατισμένος

Οι τελευταίες πληροφορίες

Πέτρος Φιλιππίδης: Τα πρώτα πλάνα από την επιστροφή στο σπίτι του - Με καπέλο και φανερά αδυνατισμένος
News 06.07.2022 15:43
Από Πέννυ Μαστοράκου

Πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό πως ο Πέτρος Φιλιππίδης πήρε εξιτήριο, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης 6/7 από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου και νοσηλευόταν έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο, και θα επιστρέψει σπίτι του, καθώς έχει αποφυλακιστεί υπό όρους, έπειτα από το ποσό που κατέθεσε για την εγγύησή του.

Τα πρώτα πλάνα από την επιστροφή του Φιλιππίδη στο σπίτι του

Η κάμερα του T-live και ο δημοσιογράφος Ιάσονας Τσόλης, ήταν εκεί τη στιγμή που επέστρεψε στο σπίτι του στα βόρεια προάστια, και κατέγραψαν αποκλειστικές εικόνες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Πέτρος Φιλιππίδης έφτασε περπατώντας στο σπίτι του, όπου τον περίμενε η Ελπίδα Νίνου και κάποιοι επιπλέον συγγενείς. Ο ίδιος φορούσε μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό, και δεν έκανε την παραμικρή δήλωση.

Η πρώτη αντίδραση των καταγγελλουσών με την αποφυλάκιση του

Στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» μίλησαν το πρωί της Δευτέρας 4/7 ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και ο συνήγορος της τρίτης μηνύτριας, Ανδρέας Βαγγόπουλος αναφορικά με την απόφαση του δικαστηρίου για αποφυλάκιση του ηθοποιού με περιοριστικούς όρους.

Ο πρώτος αρχικά αναφέρθηκε στην αντίδραση του ηθοποιού, όταν έμαθε την απόφαση για την αποφυλάκισή του και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πάρθηκε η εν λόγω απόφαση.

«Προϋπόθεση να αποφυλακιστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι η εγγύηση των 20.000 ευρώ, που έχει βρεθεί από τους συγγενείς και να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Ο Πέτρος Φιλιππίδης, εφόσον το επιτρέψουν οι γιατροί θα είναι ανελλιπώς στο δικαστήριο. Όταν του ανακοίνωσα ότι θα αποφυλακιστεί, με αγκάλιαζε κι έκλαιγε γοερά. Ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει καταστραφεί οικονομικά», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Από την άλλη, ο δικηγόρος της 3ης μηνύτριας, Ανδρέας Βαγγόπουλος, αποκάλυψε την πρώτη αντίδραση των καταγγελλουσών στο άκουσμα της απόφασης.

«Βλέπω από την περιγραφή του κ. Δημητρακόπουλο, την περιγραφή μίας γενικότερης κατάρρευσης του Πέτρου Φιλιππίδη σε όλα τα επίπεδα, η οποία δεν μας περιγράφεται για πρώτη φορά, αλλά από την αρχή της υπόθεσης και της προφυλάκισής του, ακούμε για την κατάρρευσή του συνέχεια. Ο άνθρωπος να είναι καλά και του εύχομαι περαστικά. Η σημασία του ποινικού δικαστηρίου δεν είναι να παίζουμε σε «άδειο γήπεδο». Εμείς τον κατηγορούμενο τον θέλουμε παρόντα, για να υπάρχει μία δημιουργική αντιπαράθεση των ισχυρισμών και των αποδεικτικών μέσων και των δύο πλευρών, και το δικαστήριο, ο φυσικός δικαστής τελικά να αποφασίσει.

Εμείς τον θέλουμε παρόντα στο δικαστήριο. Η προσωρινή κράτηση δεν αποτελεί προκαταβολή ποινής. Το δικαστήριο τότε έκρινε ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ενοχής, και γι’ αυτό προφυλακίστηκε. Η προσωρινή κράτηση έχει ανώτατο όριο το 18μηνο, στις περιπτώσεις του 12μηνου, η παράταση για άλλους 6 μήνες προτείνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν είναι ύποπτος φυγής ή ύποπτος τελέσεως νέων αδικημάτων.

Τον Σεπτέμβριο ελπίζουμε να μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Θα γίνει μία προσπάθεια να βρεθούν...» - Το υπέρογκο ποσό που θα χρειαστεί ο Φιλιππίδης ως εγγύηση για να αποφυλακιστεί

Εξελίξεις με την υγεία του Πέτρου Φιλιππίδη μετά το εγκεφαλικό

Share