Με πέπλο στο κεφάλι και μακριά ουρά - Οι πρώτες φωτογραφίες από τον γάμο της κόρης του Ευάγγελου Βενιζέλου

Κούκλα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Με πέπλο στο κεφάλι και μακριά ουρά - Οι πρώτες φωτογραφίες από τον γάμο της κόρης του Ευάγγελου Βενιζέλου

Όπως σας αποκαλύψαμε λίγες ημέρες πριν, η κόρη του Ευάγγελου Βενιζέλου, Ελβίνα, παντρεύτηκε τον σύντροφό της, Γιώργο Παπαϊωάννου, και έκτοτε πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Το μυστήριο και ο εορτασμός αυτού, μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν στην Θεσσαλονίκη.

Ο περήφανος πατέρας συνόδευσε την μονάκριβή του στην εκκλησία και παρά το γεγονός πως οι φωτογραφίες από την ημέρα εκείνη δεν είχαν διαρρεύσει ακόμη, κάποιες από αυτές βγήκαν στο φως της δημοσιότητας και το youweekly.gr δεν θα μπορούσε να μην σας τις παρουσιάσει. Η σχεδιάστρια του νυφικού Βικτώρια Κυριακίδη είναι εκείνη που έκανε πρώτη τα αποκαλυπτήρια.

Οι πρώτες φωτογραφίες από τον γάμο της κόρης του Ευάγγελου Βενιζέλου

Ελβίνα Βενιζέλου

Η κόρη του Ευάγγελου Βενιζέλου

Λίγα λόγια για τη ζωή του πολιτικού

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος γεννήθηκε Θεσσαλονίκη την 1η Ιανουαρίου 1957 και είναι Έλληνας πολιτικός του χώρου της κεντροαριστεράς, ο οποίος χρημάτισε Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ελλάδας σε τρεις κυβερνήσεις, πολλές φορές Υπουργός καθώς και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η γυναίκα του, μάλιστα, είναι η Βασιλική Μπακατσέλου.

Ήταν από τα ηγετικά πολιτικά πρόσωπα που συνδέθηκαν με τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους. Σήμερα, απέχει από την ενεργό πολιτική προτιμώντας την διδασκαλία, επιστρέφοντας στην έδρα του Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 2015 ίδρυσε τον "Κύκλο Ιδεών", ένα think tank που λειτουργεί ως forum δημοσίου διαλόγου. Το 1990 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης από το 1993 έως το 2015.

To 1974 εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διετέλεσε μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής και των Συμβουλίων της Φοιτητικής Ένωσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδος. Αποφοίτησε από τη Νομική το 1978 και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού ΙΙ.

Το 1980 αναγορεύθηκε διδάκτωρ Νομικής στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου το 1984 εκλέχθηκε υφηγητής και στη συνέχεια καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου.

Είναι επίτιμος διδάκτορας νομικής του Πανεπιστημίου La Trobe της Μελβούρνης. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει βιβλία και μελέτες στο πεδίο του συνταγματικού δικαίου, της πολιτικής θεωρίας, της πολιτιστικής πολιτικής κ.ά.

Πιο πρόσφατα, παράλληλα με την πολιτική του δραστηριότητα, το συγγραφικό του έργο αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος, την προοπτική του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, τις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας, το «ανοιχτό κόμμα» ως μορφή συλλογικού πολιτικού υποκειμένου της μεταβιομηχανικής εποχής, τον «Πολιτισμό των Πολιτισμών» ως απάντηση στη θεωρία της «σύγκρουσης των πολιτισμών», τη σχέση «ελληνικότητας» και «δυτικότητας» κ.α.