30 ολόκληρα μέτρα και αξίας 10 εκατ. δολαρίων - Φωτογραφία από το γιγαντιαίο σκάφος του Ατζούν Ιλιτζαλί

Έχει άλλα τρία

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
30 ολόκληρα μέτρα και αξίας 10 εκατ. δολαρίων - Φωτογραφία από το γιγαντιαίο σκάφος του Ατζούν Ιλιτζαλί

Μέσα σε μερικά χρόνια και μετά από σκληρή δουλειά, ο Ατζούν Ιλιτζαλί κατάφερε από δημοσιογράφος αθλητικού ρεπορτάζ να γίνει ο πιο πλούσιος καναλάρχης της Τουρκίας. Μάλιστα, σύμφωνα με τα οικονομικά περιοδικά της Τουρκίας, η περιουσία του Ατζούν Ιλιτζαλί αγγίζει τα 150.000.000 δολάρια, ενώ κάθε μήνα σχεδόν κερδίζει 5.000.000 δολάρια!

Ξεκίνησε την καριέρα του στις επιχειρήσεις μαζί με τον πατέρα του Εργκιούν, ιδρύοντας ένα μικρό μαγαζί με ρούχα. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα ήθελε και το μαγαζί χρεοκόπησε.

Μετά από αυτή την πρώτη απογοητευτική εμπειρία, ξεκίνησε στα 21 του να εργάζεται στο κανάλι Show TV ως αθλητικός ρεπόρτερ και πήρε προαγωγή χάρη στην επιτυχία του. Μετά από χρόνια εμπειρίας, ξεκίνησε τη δική του ψυχαγωγική εκπομπή με την οποία ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο.

Η εκπομπή είχε τόση μεγάλη επιτυχία ώστε έγινε γνωστός σε όλη την Τουρκία. Η εκπομπή αυτή ήταν το πρώτο προϊόν της εταιρείας του, Acun Medya, ενώ τον Νοέμβριο του 2013 απέκτησε το τηλεοπτικό κανάλι TV8. Αυτό το διάστημα, εντωμεταξύ, ετοιμάζει να ξεκινήσει το Survivor all star στην Ελλάδα από την νέα τηλεοπτική σεζόν.

Φωτογραφία από το γιγαντιαίο σκάφος του Ατζούν Ιλιτζαλί

Η περιουσία του είναι τεράστια και μεταξύ άλλων διαθέτει και μια σειρά από σκάφη, με τα οποία ταξιδεύει παντού αλλά και στα ελληνικά νησιά, στα οποία τρέφει και τεράστια αδυναμία.

Συγκεκριμένα, ο Ατζούν έχει ήδη στην κατοχή του μια 30μετρη θαλαμηγό με το όνομα «Survivor», αξίας 10.00.000 δολαρίων, ενώ μέσα στο 2022 παρέλαβε και το νέο 48 μέτρων σκάφος που παρήγγειλε, αξίας 13.000.000 δολαρίων. Παράλληλα έχει και δύο αγωνιστικά σκάφη Lamborghini (2.200.000 δολάρια) και Donzi (560.000 δολάρια).

Φωτογραφία από το γιγαντιαίο σκάφος του Ατζούν Ιλιτζαλί

Η προσωπική του ζωή

Έχει κάνει τρεις γάμους και έχει αποκτήσει τέσσερις κόρες. Ο πρώτος του γάμος έγινε το 1988, με την Σεντά Μπασμπούγκ, με την οποία απέκτησε μια κόρη, την Μπανού (γενν. 1990). Το διαζύγιο τους βγήκε το 1993. Το 2003 παντρεύτηκε τη Ζεϊνέπ Γιλμάζ, με την οποία απέκτησε δύο κόρες, τις Λεϊλά (γενν. 2004) & Γιασεμίν (γενν. 2007). Το 2010, όντας παράλληλα παντρεμένος, ξεκίνησε τη σχέση του με την Σεϊμά Σουμπασί, φτάνοντας έτσι στις διαδικασίες διαζυγίου με τη σύζυγο του.

Ωστόσο, λίγο αργότερα το ζευγάρι συμφιλιώθηκε και οι διαδικασίες διακόπηκαν. Το 2013, γεννήθηκε όμως η τέταρτη κόρη του, Μελίσα, από τη παράνομη σχέση του με την Σουμπασί κι έτσι πήρε διαζύγιο από τη Γιλμάζ, το οποίο εκδόθηκε το 2016. Από το 2017 μέχρι το 2018, υπήρξε παντρεμένος με την Σεϊμά Σουμπασί.