''Κι εμείς από κοντά πάντα στο πλευρό της'' - Συνάντηση κορυφής μεταξύ Μπιμπίλα και Φόνσου για τα προβλήματα των ηθοποιών

Τι ετοιμάζουν;

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
''Κι εμείς από κοντά πάντα στο πλευρό της'' - Συνάντηση κορυφής μεταξύ Μπιμπίλα και Φόνσου για τα προβλήματα των ηθοποιών

Ο Σπύρος Μπιμπίλας παραμένει πολύ ενεργός στα κοινά, δεδομένου ότι διατελεί και πρόεδρος του ΣΕΗ, επομένως προσπαθεί πάντα να βρίσκει λύσεις στα μέλη του σωματείου, που πλήττονται στους χώρους εργασίας τους. Όπως ανακοίνωσε μέσω instagram ο ίδιος βρέθηκε με την Άννα Φόνσου και τον Μάκη Δελαπόρτα στο Σπίτι του Ηθοποιού προκειμένου να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους για την ενίσχυση του κλάδου.

Ο Μπιμπίλας βρέθηκε όλο αυτό τον καιρό κοντά σε μέλη του σωματείου που προχώρησαν σε καταγγελίες εις βάρος των Φιλιππίδη και Λιγνάδη και ήταν εκεί σε κάθε δίκη. Για το λόγο αυτό μάλιστα δέχτηκε και τα πυρά του Αλέξη Κούγια που τον κατηγόρησε για εμπάθεια και υποστήριξε ότι μόνο εκείνος από ένα ολόκληρο σωματείο ήταν παρόν στις δίκες, δήλωση που προκάλεσε την αντίδρασή του.

Η κοινή φωτογραφία Μπιμπίλα Φόνσου και Δελαπόρτα

Έγραψε στο instagram ο πρόεδρος του ΣΕΗ:

«Στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ με την αστείρευτη και υπερδραστήρια Άννα Φόνσου, που δεν σταματάει λεπτό να νοιάζεται για τους ηθοποιούς! Κι εμείς από κοντά πάντα στο πλευρό της …μαζί με τον αγαπημένο μου φίλο Μάκη Δελαπόρτα μέλος του ΔΣ του ΤΑΣΕΗ πια, βρεθήκαμε για να βρούμε λύσεις για πολλά σοβαρά τρέχοντα προβλήματα ηθοποιών.

Η Άννα εξ άλλου υπήρξε κι αυτή κατά διαστήματα όπως εγώ τώρα ,Πρόεδρος του ΣΕΗ κ του ΤΑΣΕΗ κ έχει ασχοληθεί πολύ με κάθε είδους πρόβλημα που ανακύπτει.. 3η του ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ θα βρεθούμε στο Ηρώδειο για την μεγάλη συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη που οργανώνει το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ, μόνο με ηθοποιούς», έγραψε.

Μπιμπίλας, Φόνσου και Δελαπόρτας στο σπίτι του Ηθοποιού

Αποκάλυψε πως ηθοποιοί που ενεπλάκησαν στις αντιδράσεις για τον Λιγνάδη απειλούνται να μην πληρωθούν

Με ένα νέο γύρο σοκαριστικών καταγγελιών στο ΣΕΗ επανήλθε στο facebook ο πρόεδρός του Σπύρος Μπιμπίλας, αφού με μια νέα μακροσκελή ανάρτηση καταγγέλλει τις απειλές που δέχονται ηθοποιοί κατά τις καλοκαιρινές τους περιοδείες, αλλά και το καθεστώς ανασφάλειας που βιώνουν. Παραδέχεται και ο ίδιος πως τα γεγονότα δείχνουν ότι θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι για το σωματείο των ηθοποιών, ενώ αναφέρθηκε και στην εμπλοκή των αντιδράσεων κατά του Λιγνάδη στις καταγγελίες.

Ο ίδιος πριν από λίγες μόλις μέρες είχε προτρέψει κάθε μέλος του Σωματείου Ηθοποιών να κάνει καταγγελίες για ότι συμβαίνει στο χώρο δουλειάς του, καθώς ήδη είναι πολλά τα περιστατικά μη πληρωμών και αυθαιρεσίας από πλευράς εργοδοτών και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, επιθυμεί να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα κάθε παλιού και νέου ηθοποιού.

Γράφει λοιπόν ο ηθοποιός και πρόεδρος του σωματείο:

Δυστυχώς φαίνεται ότι τα βάσανα των καλλιτεχνών δεν έχουν τελειωμό! Νέες πληροφορίες για περιστατικά που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά στον χώρο μας κι είναι επιτακτική πλέον ανάγκη να συναφθούν συλλογικές συμβάσεις! Ηθοποιοί που επελέγησαν από ακρόαση δεν άρεσαν μετά από μερικές πρόβες, αλλά δεν τους έγιναν προσλήψεις ως ορίζει ο νόμος κι απολύονται!!! Αλλού παράσταση που εγκρίθηκε από ΔΗΜΟ, διενεργήθηκε μπροστά σε κοινό, αλλά επειδή διαβάστηκε το Κείμενο του ΣΕΗ σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη, απειλούνται να μην πληρωθούν!!!!

Σε μεγάλα στούντιο ηχογράφησης εν μέσω Αυγούστου ξεκινούν audio books για μεγάλο εκδοτικό οίκο, υπό τον όρο ότι οι ηθοποιοί θα απεμπολήσουν τα συγγενικά τους δικαιώματα!!!! Αυτά κι άλλα πολλά, κι αν προσθέσουμε και τα προβλήματα της προηγούμενης ανάρτησης μου σχετικά με τα κακώς κείμενα δείχνουν πόση δουλειά μας περιμένει φέτος στο ΣΕΗ!!!

Η ανάρτηση του Μπιμπίλα για τις καταγγελίες στο ΣΕΗ