«Ενάμιση μήνα πριν από τους Ολυμπιακούς έκανα...» - Η άγνωστη περιπέτεια υγείας του Πύρρου Δήμα

Συγκλονίζουν οι περιγραφές του πρωταθλητή

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
«Ενάμιση μήνα πριν από τους Ολυμπιακούς έκανα...» - Η άγνωστη περιπέτεια υγείας του Πύρρου Δήμα

Ο Πύρρος Δήμας, είναι ένας από τους ανθρώπους που έχουν κάνει περήφανη την πατρίδα μας, ωστόσο τον τελευταίο καιρό έχει κάνει αρκετές αποκαλύψεις σχετικά με την αρχή της καριέρας του και όσα βίωσε και πέρασε μέχρι να κατακτήσει τον πρωταθλητισμό.

Εκτός από τις ρατσιστικές συμπεριφορές για τις οποίες έχει μιλήσει, πρόσφατα σε συνέντευξή του στο περιοδικό Down Town, εξομολογήθηκε για τον αγώνα και τον τραυματισμό που είχε το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και για το αν έχει κάποιο γούρι που τον συνοδεύει.

Η εξομολόγηση του Πύρρου Δήμα

Το 2004 θυμόμαστε έναν ξεχωριστό αγώνα μπροστά στο ελληνικό κοινό και το σοβαρό τραυματισμό.

Είχα θέμα με το γόνατο μου από το 1994. Κάποια στιγμή, μετά από εγχειρήσεις, απέκτησα θέμα με το χόνδρο. Ξεκίνησα ενέσεις για τον πόνο, όμως μετά από καιρό σταμάτησαν να έχουν αποτέλεσμα και έκανα ένα χειρουργείο ενάμιση μήνα πριν από τους Ολυμπιακούς του 2004. Αυτό σήμαινε πως 15 μέρες δεν έπρεπε να κάνω τίποτα και σταδιακά να ξεκινήσω ορισμένες κινήσεις. Θυμάμαι έπιανα την αριστερή μου γάμπα και ήταν σαν βαμβάκι, δεν είχε μύες καθόλου.

Για αυτό τότε, αν το παρατηρήσατε, το αριστερό πόδι ήταν κολλημένο στη θέση του και άνοιγε μόνο το δεξί. Αυτό όμως άλλαξε και τη μηχανική. Όλο το βάρος πήγαινε στη γωνία, στον καρπό, κι έτσι τον χτύπησα την τελευταία μέρα. Την ημέρα του αγώνα είχα κάνει ξυλοκαϊνη, όμως πονούσα.

Έκανα κι άλλη και περιμένοντας να με πιάσει έμεινα πίσω στο χρόνο. Αποφάσισα να ξεκινήσω με τα 170 κιλά, που ήταν το max που είχα κάνει δυο μήνες πριν από την εγχείρηση – δεν είχα άλλη επιλογή, έλεγα μέσα μου πως είμαι σε έναν αγώνα που δεν γίνεται κάθε μέρα. Ολυμπιακοί Αγώνες στη χώρα σου δεν γίνονται κάθε μέρα.

 Η άγνωστη περιπέτεια υγείας του Πύρρου Δήμα

Έχεις κάποιο γούρι; Κάποια διαδικασία πριν από κάθε αγώνα;

Στην Αθήνα δεν λειτούργησε κανένα γούρι. Είχε χαθεί το μέτρο. Θυμάμαι ένα βράδυ πριν τον αγώνα ήμασταν στο δωμάτιο και παίζαμε χαρτιά και ήρθε ένας άλλος φίλος, που μου είπε ν’ ανοίξω το ραδιόφωνο. Και ακούω πως ψάχνουν τον Πύρρο Δήμα επειδή δεν είναι στο Ολυμπιακό Χωριό και δεν έχει εμφανιστεί για ντόπινγκ. Πήρα τηλέφωνο συγχυσμένος και δεν με έβγαζαν στον αέρα.

Τους είπα πως ήμουν στο Ολυμπιακό χωριό, στο δωμάτιο μου, και δεν με έψαχνε κανείς. Η WADA ερχόταν κάθε μέρα, είχα δώσει και αίμα και ούρα δυο φορές μέσα στο Ολυμπιακό χωριό και άλλες 50 πριν πάω. Έκλεισα το τηλέφωνο και δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Αυτή είναι η ζωή. Κάποιοι σέβονται και κάποιοι σου βάζουν τρικλοποδιές.

Αποκάλυψε άγνωστο περιστατικό για το ντόπινγκ

Ο πρώην αθλητής βρέθηκε καλεσμένος το πρωί του Σαββάτου 13/8 στην εκπομπή ''Celebrities Sport'' και μεταξύ των όσων δήλωσε δε μπόρεσε και να μην αναφερθεί στην καριέρα, που έχει κάνει με την άρση βαρών, τις θυσίες για το άθλημα αλλά και τα κακόβουλα σχόλια, που έχει ακούσει.

Γενικότερα, μέχρι σήμερα έχει εκφράσει το παράπονό του για όσα άδικα δέχτηκαν τα άτομα με καταγωγή από τη Βόρεια Ήπειρο, όμως αυτή τη φορά δεν άντεξε να μην ξεκαθαρίσει τις φήμες, που ακούστηκαν πως είχε κάνει χρήση αναβολικών. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως είχε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να βγει στον αέρα και να δώσει τέλος στις κατηγορίες, με την εκπομπή, που έθιγε το θέμα.

«Αυτό που θυμάμαι το 2004, ήμουν το βράδυ πριν τους αγώνες – αν θυμάμαι καλά με κάποιον πρωταθλητή της πάλης – παίζαμε χαρτιά και μπαίνει ο Παναγιώτης ο Σπύρου ή ένας άλλος προπονητής και μου λέει, “κάτι λένε στο ραδιόφωνο για σένα”.

Ανοίγουμε το ραδιόφωνο και λέει, “κυρίες και κύριοι τον ψάχνουν τον Πύρρο το Δήμα για το ντόπινγκ και δεν είναι στο Ολυμπιακό χωριό, έχει δημιουργηθεί μεγάλο θέμα κτλ, κτλ”.

Με παίρνουν διάφοροι φίλοι, με πήρε και η Αναστασία τότε και μου λέει, “τι γίνεται, που είσαι;”, της είπα ότι όλα καλά. είμαι στο χωριό και δεν έχω κανένα θέμα. Ήμουν ήδη πέντε μέρες στο χωριό και είχαμε δώσει δυο φορές αίμα-ούρα ντόπινγκ και δεν είχε δημιουργηθεί κανένα θέμα.

Πήρα επί τόπου στο ραδιόφωνο και ζήτησα να βγω στον αέρα. Μου είπαν ότι δε δίνουν λόγο στον κόσμο. “Μα μιλάτε για μένα” τους είπα, “όταν μιλάτε για μένα πρέπει και εγώ να μιλήσω”. Στο τέλος είπα αυτά που είχα να πω. Θυμάμαι εκείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκα μέχρι το πρωί. Μια μειοψηφία ήταν ικανή για να με βγάλει από τα ρούχα μου».