«Μου φωνάζει "ντοπή σου" και με φτύνει» - Το άγνωστο περιστατικό του Χρήστου Φωτίδη μετά τον ρόλο του στη "Λάμψη"

Τον είχαν ταυτίσει απόλυτα με τον χαρακτήρα που υποδυόταν

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Μου φωνάζει

Ο Χρήστος Φωτίδης είναι ένας άνθρωπος που δεν μασάει τα λόγια του και δεν προσπαθεί να κρυφτεί και αυτό έγινε ξεκάθαρο στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Πρόσφατα, παραχώρησε άλλη μία συνέντευξη στο περιοδικό On Time και αυτή τη φορά επισήμανε τον ρόλο του στο "Καλημέρα Ζωή" και διάφορους άλλους που είχαν σημασία στην αναγνωρισιμότητα που έλαβε από τον κόσμο.

Εξήγησε, δηλαδή, πως πολλοί τον είχαν ταυτίσει με τον τηλεοπτικό "Χάρη" στη "Λάμψη", ενώ μάλιστα, αποκάλυψε και ένα σοκαριστικό περιστατικό που βίωσε με μία κυρία στο δρόμο όταν κατάλαβε ποιος ήταν.

Οι δηλώσεις του Χρήστου Φωτίδη

Η μεγάλη δημοσιότητα όμως -αν κι είχες παίξει ήδη στο θέατρο με μεγάλους ηθοποιούς- ήρθε αργότερα, με το «Καλημέρα Ζωή» και τη «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου. Πώς σε ανακάλυψε;

Με πήρε τηλέφωνο ο ίδιος όταν ακόμα δεν είχε κάνει τη μεγάλη επιτυχία και μου ζήτησε να κάνω ένα φωτοσίριαλ στο «Ρομάντζο» -από τα πιο μεγάλα λαϊκά περιοδικά της εποχής- αλλά δεν θα πληρωνόμουν. Υποσχέθηκε όμως πως όταν μπει στην τηλεόραση, θα με πάρει στη σειρά. Κι έτσι έγινε, όταν εγώ είχα τελειώσει με το «Γαλάζιο Διαμάντι». Αρχικά με έβαλε στο «Καλημέρα Ζωή» κι ύστερα στη «Λάμψη». Ήμουν ο Χάρης Βεργωτής.

Τότε γινόταν χαμός με αυτά τα δύο σίριαλ και παρόλο που δεν ήμουν μόνιμος στην «Λάμψη», έκανα επιτυχία ως Χάρης Βεργωτής. Τότε κόντεψα να ξεχάσω το όνομά μου. Ο κόσμος όλος έτσι με φώναζε. Δηλαδή φώναζαν «Χάρη» και γύριζα. Αυτός ο ήρωας δεν ήταν κι ο καλύτερος σε χαρακτήρα. Το αντίθετο. Κορόιδευε την κόρη του Δράκου, που τότε την έπαιζε η Καλλιόπη Ευαγγελίδου.

Χρήστος Φωτίδης

Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν σε ένα φανάρι μέσα από το τζάμι του αυτοκινήτου μου, είδα στο διπλανό αυτοκίνητο μια κυρία… να χτυπιέται. Άνοιξα το τζάμι και πριν προλάβω να μιλήσω μου φωνάζει: «Ντροπή σου» και με φτύνει! Τόσο με είχαν ταυτίσει με το ρόλο. Όμως πήρα και παίρνω πολλή αγάπη από τον κόσμο. Πραγματικά νιώθω γεμάτος κι ευλογημένος για αυτό που εισπράττω εδώ και κοντά τριάντα χρόνια από τον κόσμο.

«Δεν έχω δουλέψει με τον Λιγνάδη και τον Φιλιππίδη αλλά...»

Σε μία άκρως αποκαλυπτική και εξομολογητική συνέντευξη, προχώρησε ο αγαπητός και ιδιαίτερα "ταπεινός" Χρήστος Φωτίδης, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια της πορείας του στην υποκριτική, δεν απασχόλησε ποτέ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρά μόνο με την δουλειά του, ή για να τοποθετηθεί για σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο του, όπως το metoo.

Στην ίδια συνέντευξη στην εφημερίδα On Time και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου με αφορμή τη συμμετοχή του στην τρίτη σεζόν της καθημερινής σειράς της ΕΡΤ, «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στις καταγγελίες που ήρθαν στο φως μέσα από το κίνημα metoo.

Έκανες την έκπληξη με τον τηλεοπτικό ρόλο του χουντικού ταξίαρχου Σκαφά στις «Άγριες Μέλισσες» στον Γ’κύκλο.

Ναι. Και «ξανασυστήθηκα» με τη γυναίκα μου. Άλλαξα λουκ, τα μαλλιά μου και άφησα μουστάκι. Μεγάλη αλλαγή. Ακόμα και κάποιοι που με είδαν στις Άγριες Μέλισσες, με γνώρισαν από τη φωνή μου που είναι χαρακτηριστική γιατί έχω κάνει πολλά διαφημιστικά. Και παρόλο που αυτοί οι ρόλοι των χουντικών είναι αντιπαθητικοί, εγώ εισέπραξα πολλή αγάπη από τον κόσμο. Ήταν να παίξω το ρόλο του νοματάρχη αλλά τελικά έκανα τον ταξίαρχο.

 Η οργή του Χρήστου Φωτίδη για τις καταγγελίες

Τους τελευταίους μήνες το θέατρο «σείεται» από το θέμα των καταγγελιών στη Δικαιοσύνη των σεξουαλικών παρενοχλήσεων και των κακοποιήσεων. Τα περίμενες αυτές;

Όχι, με τίποτα. Η έκπληξη μου ήταν παραπάνω από μεγάλη. Δεν έχω δουλέψει με τον Δημήτρη Λιγνάδη και με τον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι τέτοια πράγματα μπορεί να τα κάνουν καλλιτέχνες με την πραγματική έννοια του όρου του καλλιτέχνη ή του ηθοποιού. Το λέει η λέξη: ποιεί ήθος. Αυτό σημαίνει ηθοποιός. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το θέατρο και τους πραγματικούς «εργάτες» του που είναι χιλιάδες. Όλο αυτό με εξοργίζει σε απίστευτο βαθμό.