Το ανακοίνωσε στον αέρα της εκπομπής της - Αυτή είναι η νέα συνεργάτιδα της Ελένης Μενεγάκη

Την καλωσόρισε σήμερα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Το ανακοίνωσε στον αέρα της εκπομπής της - Αυτή είναι η νέα συνεργάτιδα της Ελένης Μενεγάκη

Το μεσημέρι της Τρίτης 6/9 και κατά την διάρκεια της εκπομπής της, η Ελένη Μενεγάκη ανακοίνωσε και καλωσόρισε την νέα συνεργάτιδά της, η οποία είναι η Τένια Μακρή, η οποία είχε βρεθεί πριν μερικούς μήνες καλεσμένη της.

Η Τένια Μακρή είναι η νέα συνεργάτιδα της Ελένης Μενεγάκη

Η παρουσιάστρια είπε χαρακτηριστικά: «Το θέμα «σχέσεις» είναι τεράστιο και αποφασίσαμε και το θέλαμε πολύ και πιστεύουμε το θέλετε κι εσείς τη φετινή σεζόν να έχουμε τον δικό μας άνθρωπο και να μιλάμε γι’ αυτά. Τα καθημερινά θέματα που απασχολούν πολλούς ανθρώπους. Φέτος θα έχω την χαρά, με μια γυναίκα που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε, να είμαστε μαζί κάθε Τρίτη για να μιλάμε για σχέσεις. Μιλάω για την οικογενειακή σύμβουλο Τένια Μακρή».

«Χαίρομαι πάρα πολύ που θα είμαι κοντά σου φέτος και ότι μου δίνεις αυτόν τον ξεχωριστό χώρο κάθε Τρίτη», είπε αμέσως μετά Τένια Μακρή.

Ποια είναι η Τένια Μακρή

Η Τένια Μακρή γεννήθηκε στο Βόλο. Ζει στην Αθήνα και διατηρεί γραφείο όπου προσφέρει συμβουλευτική βοήθεια στην οικογένεια για προβλήματα σχέσεων μεταξύ των συζύγων, με τα παιδιά και με κάθε μέλος χωριστά. Έχει σπουδάσει Κοινωνική Εργασία και Εφαρμοσμένη Ψυχολογία στην Ελλάδα και στην Αμερική, και είναι κάτοχος M.Sc. στην Επαγγελματική Αποκατάσταση Ατόμων με Αναπηρία.

Είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα στον τομέα της επαγγελματικής αποκατάστασης στην αγορά εργασίας των ατόμων με αναπηρία. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη χρήση βοηθημάτων κατά των αρχιτεκτονικών εμποδίων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της καθημερινότητας από άτομα με αναπηρία και εργάστηκε σε αυτό το αντικείμενο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μεταξύ άλλων, υπήρξε ιδρύτρια του τμήματος επαγγελματικής αποκατάστασης στους Η/Υ στο Χατζηπατέρειο Ίδρυμα, καθώς και ιδρυτικό μέλος του Ιατρείου Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Ίδρυσε τη Σχολή Γονέων στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων και καθιέρωσε τον επαγγελματικό προσανατολισμό για τους μαθητές του Λυκείου στο ίδιο σχολείο. Αυτήν τν πρωτοπορία ακολούθησαν πολλά σχολεία της χώρας.