«Γέννησε ένα νεκρό κοριτσάκι...» - Κατέρρευσε η Ελπίδα Νίνου μέσα στο δικαστήριο για τις αποβολές της

Όλη η αλήθεια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πηγή φωτογραφίας: NDP
Πηγή φωτογραφίας: NDP

Την Τετάρτη 7/9 συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη και η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου πήρε τον λόγο για να καταθέσει. Όταν, όμως, η ίδια ρωτήθηκε για τις εξωσυζυγικές σχέσεις του ηθοποιού, η ίδια ξέσπασε σε κλάματα και κανείς δεν μπόρεσε να την συγκρατήσει.

Η Πρόεδρος προσπάθησε να την προστατεύσει λέγοντας πως μια τέτοια ερώτηση είναι πολύ προσωπική, ωστόσο εκείνη ξεκίνησε να μιλά για τις δυσκολίες που έχει περάσει στον γάμο τους, αποκαλύπτοντας για τις αποβολές της. Πιο συγκεκριμένα, επισήμανε πως έχασε έξι παιδιά μέχρι να καταφέρει να γεννήσει και ακόμη και τότε χρειάστηκε να μείνει καθηλωμένη στο κρεβάτι για να τα καταφέρει. Ως αποτέλεσμα, η δίκη διακόπηκε μέχρι να ηρεμήσουν οι τόνοι.

Η αποκάλυψη της Ελπίδας Νίνου για τις αποβολές της στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

«Είπε ότι είναι μία γυναίκα η οποία τίμησε την οικογένειά της, ότι έχασε έξι παιδιά στην προσπάθειά της να τεκνοποιήσει, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τα φέρει στον κόσμο και ότι για να φέρει στον κόσμο τον Δημήτρη, έπρεπε να μείνει για εννέα μήνες στο κρεβάτι, γιατί δεν ήθελε να διακινδυνεύσει να χάσει άλλο παιδί.

Ήταν μια γυναίκα η οποία στήριξε την οικογένειά της, άφησε τη δουλειά της, την οποία είχε ξεκινήσει με πολύ μεγάλες προδιαγραφές και στην ουσία για να βρίσκεται εδώ σήμερα η ίδια οικογένεια, ήταν και αυτή, η οποία αν δε βρισκόταν στο πλευρό του άντρα της, δεν θα κατάφερναν να σταθούν στα πόδια τους», δήλωσε στην κάμερα του Πρωινού ο δημοσιογράφος.

Επίσης, η δημοσιογράφος της Super Κατερίνα, Μαρία Βλάχου, αποκάλυψε πως σε μία από τις αποβολές της γέννησε και ένα νεκρό κοριτσάκι, αφήνοντας άναυδο το ολόκληρο το πλατό και τους τηλεθεατές.

Αναλυτικά η κατάθεσή της

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο εξέφρασε την πεποίθηση της ότι ο σύζυγος της δεν είναι βιαστής και κατηγορείται άδικα. Όταν ρωτήθηκε αν συνεργάτης τους πλησίασε για το τι έχει ακουστεί ή για να τους προστατεύσει, απάντησε: «Οι άνθρωποι που με πλησίαζαν ήταν άνθρωποι οι οποίοι μας έγλειφαν».

Και συμπλήρωσε: «Είναι η προσωπική μου ζωή. Έχω περάσει πολύ δύσκολα αυτό τον καιρό. Με έχουν ξεφτιλίσει εμένα και τον Πέτρο. Είμαι με γυναίκα που τίμησα την οικογένεια μου και φρόντισα το παιδί μου. Σταμάτησα να δουλεύω. Όταν απέκτησα το παιδί μου, η ζωή μου άλλαξε. Η ζωή δεν είναι φωτογραφίες. Η ζωή είναι το παιδί μου. Ήμουν παρούσα. Το παιδί μου είναι εδώ από την αρχή και συμπαραστέκεται στη μάνα του και τον πατέρα του».

Σχετικά με τις τρεις καταγγελίες ανέφερε: «Την γνωρίζω την πρώτη καταγγέλλουσα από τη μητέρα της, την οποία πρότεινε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον σύζυγο μου για να την πάρει στη δουλειά. Του είχε πει ότι βρισκόταν σε κακοποιητική σχέση και μεγάλωνε ένα παιδί. Μέσα στα 6 χρόνια που δούλευαν μαζί γνώρισε και την κόρη της. Θυμάμαι ήταν μια κοπέλα παρεμβατική».

Όταν ρωτήθηκε να απαντήσει για τον χαρακτηρισμό «παρεμβατική» σημείωσε: «Περιφερόταν (σ.σ. η πρώτη καταγγέλλουσα) στα καμαρίνια με την πρόφαση ότι θέλει να δει τη μητέρα της. Έρχονται τα παιδιά των ηθοποιών αλλά όχι κάθε μέρα. Δεν είναι τόπος συνάντησης. Είχα συζητήσει με τη Θάλεια Ματίκα και την Αλίνα Κωτσοβούλου ότι αυτό ήταν ενοχλητικό. Εμένα δε μου μιλούσε καθόλου. Η μητέρα της, την έβαζε κρυφά από την πίσω πόρτα ενώ ο σύζυγός μου είχε απαγορεύσει την είσοδο σε όποιον δεν είχε σχέση με την παράσταση».

Για την καταγγελία για τον βιασμό η Ελπίδα Νίνου ανέφερε: «Όταν ο Πέτρος χτύπησε, ήρθαν δυο φορές στο νοσοκομείο και μετά στο σπίτι είχε έρθει όλος ο θίασος. Όταν αποκαταστάθηκε η υγεία του ήταν πια Ιούνιος. Η περίοδος που καταγγέλει το πρώτο περιστατικό. Αυτό το περιστατικό εγώ δεν το πιστεύω. Ήταν πολύ απασχολημένος για να πάει στη Θεατρική Εστία».

Για τη δεύτερη κατηγορία το 2008 και συγκεκριμένα για το αν εκκλήθη η καταγγέλουσα από την τότε βοηθό του Φιλιππιδη, Αλίνα Κωτσοβούλου για να συμμετέχει στην παράσταση «Κουζίνες» η Ελπίδα Νίνου τόνισε: «Δεν υπάρχει αυτό. Το έργο ήταν για ζευγάρια. Αποκλείεται να την πήρε η κυρία Κωτσοβούλου να της πρότεινε ρόλο. Ποιο ρόλο; Που δεν υπήρχε; Αυτό που ξέρω είναι ότι η …. κινήθηκε αυτοβούλως, όπως αυτοβούλως πήγαινε στο θέατρο Μουσούρη. Την είχα δει πολλές φορές».