Συντετριμμένος ο Λευτέρης Πανταζής για τον θάνατο του Σταμάτη Κόκοτα: «Φεύγουν άνθρωποι που τους είχαμε σαν πρότυπα»

«Δεν ήξερα ότι είναι άρρωστος»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Συντετριμμένος ο Λευτέρης Πανταζής για τον θάνατο του Σταμάτη Κόκοτα: «Φεύγουν άνθρωποι που τους είχαμε σαν πρότυπα»

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση πως ο Σταμάτης Κόκοτας σε ηλικία μόλις 85 ετών άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα του Σαββάτου (1/10) -δείτε εδώ πού και πότε αναμένετα να γίνει η κηδεία του σπουδαίου τραγουδιστή.

Από την άλλη, στην εκπομπή «OPEN Weekend» παραχώρησε δηλώσεις και ο Λευτέρης Πανταζής ο οποίος είχε συνεργαστεί και μαζί του.

Οι δηλώσεις του Λευτέρη Πανταζή για τον Σταμάτη Κόκοτα

«Μόλις ξύπνησα, έπινα τον καφέ μου και άκουσα τα δυσάρεστα νέα. Ένας μεγάλος καλλιτέχνης μια φοβερή διαδρομή στο μουσικό στερέωμα. Και τι δεν έχει τραγουδήσει αυτός ο άνθρωπος, και τι υπέροχες στιγμές μας έχει χαρίσει. Ήταν ο άνθρωπος που μόλις ξεκίνησα, τραγουδούσα μόνο Σταμάτη Κόκοτα»

Δεν ήξερα ότι είναι άρρωστος. Παιδιά, τελευταία έχουν φύγει πολλοί καλλιτέχνες. Φεύγουν άνθρωποι που τους είχαμε σαν πρότυπα με αυτούς μεγαλώσαμε, ένας από αυτούς ήταν και ο Σταμάτης, ο φίλος μου. Έχουμε βρεθεί και μαζί πολλές φορές. Τον ευχαριστώ πολύ για όλες αυτές τις στιγμές που μας χάρισε, να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση του Σταμάτη Κόκοτα και το ξέσπασμα για τις γυναικείες λαϊκές φωνές

Στο πένθος έχει βυθιστεί το λαϊκό τραγούδι με την είδηση του θανάτου του Σταμάτη Κόκοτα. Μπορεί τους τελευταίους μήνες να είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο, τελευταία του δημόσια εμφάνιση ήταν στην εκπομπή Ποιος είναι πρωινιάτικα στις 21/9/2021.

Ο τραγουδιστής είχε μιλήσει για την σπουδαία καριέρα που κατάφερε να δημιουργήσει, ενώ είχε αναφερθεί στις γυναικείες λαϊκές φωνές μετά από ερώτηση που του έγινε.

«Πώς σας φαίνεται το ότι πρωταγωνιστούν πολλές γυναίκες στο τραγούδι, έχουμε πολύ ωραίες λαϊκές φωνές… Για παράδειγμα, τα νέα πρότυπα θέλουν πάρα πολύ την κυρία Πάολα σαν τραγουδίστρια που είναι από πολύ νέα στο τραγούδι και την έχουν παρομοιάσει σαν από τις πιο μεγάλες λαϊκές φωνές που έχουμε αυτή τη στιγμή;», ρώτησε η Μαρία Αντωνά.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτά τα λέτε εσείς. Ούτε να τα ακούω θέλω, ούτε να τα ξέρω. Εκείνο που θέλω να σας πω είναι ότι όποιος όντως έχει ωραία φωνή δεν πρόκειται ποτέ ούτε να τη χάσει ούτε να του την κλέψουν. Θα έρθει η στιγμή του που θα πει κάτι και θα αναδειχθεί».