Φώφη Γεννηματά: "Τσακίζει" κόκαλα η νέα ανάρτηση του Ανδρέα Τσούνη - «Ένας χρόνος χωρίς το χαμόγελό της»

«Λείπει και λείπει πολύ»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Φώφη Γεννηματά:

Σε λίγες ημέρες από τώρα αναμένεται να συμπληρωθεί ένας χρόνος από τότε που η Φώφη Γεννηματά άφησε την τελευταία της πνοή, με αποτέλεσμα να προκαλέσει θλίψη τόσο στην αγαπημένη της οικογένεια όσο και σε φίλους και συγγενείς -δείτε εδώ τί έλεγε πριν φύγει από την ζωή.

Μετά από την σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, η πολιτικός άφησε ένα τεράστιο κενό. Με αφορμή λοιπόν τον ένα χρόνο από τον θάνατό της όπου θα συμπληρωθεί στις 25 Οκτωβρίου, ο συζυγός της, Ανδρέας Τσούνης θέλησε να κάνει μια ανακοίνωσξ για την ημερομηνία που θα τελεστεί το μνημόσυνο.

Η ανάρτηση του Ανδρέα Τσούνη για το μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά

«Σε λίγες ημέρες κλείνει ένας χρόνος. Ένας χρόνος από τότε που χάσαμε την Φώφη μας, στις 25 Οκτωβρίου του 2021. Ένας χρόνος χωρίς το χαμόγελό της, τη ζωντάνια της, τα πιστεύω της, το πάθος και το πείσμα της για τη ζωή και την πολιτική. Λείπει και λείπει πολύ.

Από την οικογένειά της, το κόμμα της, την πολιτική, την Ελλάδα. Λείπει από όλους όσους, πιστεύουν σε μια πολιτική με ανθρωπιά. Το ετήσιο μνημόσυνο θα τελεστεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 11:45 στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α' Κοιμητήριο Αθηνών».

Ανάρτηση Ανδρέα Τσούνη

"Ραγίζουν" καρδιές τα τελευταία λόγια της Φώφης Γεννηματά - «Η ζωή σπρώχνει τα πράγματα...»

Στα εγκαίνια της πρόσοψης της Χ. Τρικούπη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (28/11) λίγο μετά το μνημόσυνο της, ο στενός φίλος και συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά αποκάλυψε ποια ήταν τα τελευταία λόγια που του είπε, λίγο πριν φύγει από τη ζωή.

«Αγαπημένη μου Πρόεδρε, ξέρω ότι μας ακούς, για αυτό θα απευθυνθώ σήμερα σε σένα. Σαράντα μέρες μετά τον αποχωρισμό μας, με την πληγή ακόμη να αιμορραγεί…. Θυμάμαι τις τελευταίες μας κουβέντες … Όχι μόνο ήξερες αλλά και ήθελες τα πράγματα να πάρουν το δρόμο τους.

«Η ζωή σπρώχνει τα πράγματα βίαια προς τα εμπρός Μανώλη» μου είπες, «Όλα θα πάρουν το δρόμο τους και έτσι πρέπει να γίνει». Για αυτό ακόμα και όσοι με σπαραγμό και οδύνη αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με την απώλεια σου, οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά.

Με το κενό της απουσίας σου να γεμίζει η διαρκής παρουσία της παρακαταθήκης όσων, ως Άνθρωπος και ως Πολιτικός, χάραξες ανεξίτηλα στην συλλογική συνείδηση ενός ολόκληρου λαού.

Υπηρετώντας ένα μια στάση ζωής αλλά και ένα πλαίσιο αρχών και αξιών στην Πολιτική για το οποίο η ίδια αγωνίστηκες με τόσο πάθος, αγέρωχη, απτόητη, χαμογελαστή, μοναδική και συχνά τόσο μόνη.

Κανείς δεν θα μπορέσει να παραδώσει στη λήθη όσα κατάφερες να εγγράψεις ως υποθήκη για τη χώρα, την Πολιτική και την παράταξή μας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Μανώλης Όθωνας.