Συγκινεί η Ελένη Μενεγάκη για το AIDS - Το μήνυμα προς τους τηλεθεατές της

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ασθένειας

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Συγκινεί η Ελένη Μενεγάκη για το AIDS - Το μήνυμα προς τους τηλεθεατές της

Η Ελένη Μενεγάκη έχει εξηγήσει μέσα από την εκπομπή της στο κανάλι του MEGA, Ελένη, πολλές φορές, πως επειδή μεγαλώνει, αρχίζει να φοβάται όλο και περισσότερο όσον αφορά την υγεία της και των δικών της ανθρώπων. Γι' αυτό, μάλιστα, είχε τρέξει να κάνει και εξετάσεις πριν από λίγες ημέρες.

«Από τη μία η γρίπη σε όλες τις μορφές, από την άλλη η άλλη με τις φωνές και είχα πάει να κάνω μία γενική εξέταση αίματος… για να βλέπουμε κι εμείς τι γίνεται… γιατί εμείς λέμε ότι είμαστε θηρία αλλά ο οργανισμός μας τι λέει… και μου είπε εκεί ο γιατρός που μου πήρε το αίμα ότι γίνεται χαμός φέτος με τις ιώσεις και τον ρωτούσα αυτό με τις φωνές, επειδή έβλεπα τον Κανάκη να παρουσιάζει εκπομπή χωρίς φωνή και είπα "μπράβο του που είναι εκεί και είναι μάχιμος" αλλά το είδα και αλλού…», είπε χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα της Ελένης Μενεγάκη για το AIDS

Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS την Πέμπτη 1/12 και μίας που παρουσιάζει στην εκπομπή της και θέματα ύψιστης σημασίας σχετικά με την ενημέρωση (δείτε εδώ το βίντεο που την έκανε να "λυγίσει"), η παρουσιάστρια θέλησε να μιλήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα και να ανοίξει μία κουβέντα και με τους συναδέλφους της, αλλά και με το κοινό, εξηγώντας πως παλαιότερα η αρρώστια αυτή ήταν ταμπού και υπήρχε μεγάλος φόβος μήπως κάποιος νοσήσει, διότι υπήρχε άγνοια, αλλά και η μόνη κατάληξη ήταν ο θάνατος.

Τα πράγματα, όμως, έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια και αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα που ήθελε να περάσει στους τηλεθεατές, τονίζοντας πως ναι μεν υπάρχουν λύσεις πια, αλλά πάντα θα πρέπει να κάνουμε έλεγχο και να μην αφήνουμε τη ζωή μας να περνά έτσι.

«Το AIDS, όμως, σκεφτόμουν και χθες και σήμερα, είναι κάτι για το οποίο τα τελευταία πολλά χρόνια δεν μιλάμε. Δηλαδή, όταν πρωτοέφτασε στα αυτιά μας, ήταν κάτι πολύ ξαφνικό, τρομερό, φοβιστικό, τρομακτικό και το πιο τρομακτικό πάντα είναι όταν σκέφτεται κανείς, για τότε, ότι είναι μία αρρώστια που δεν έχει επιστροφή, που θα πεθάνεις και μάλιστα πολύ άσχημα», ανέφερε.

«Ευτυχώς, η επιστήμη έχει προχωρήσει και τα τελευταία χρόνια ότι αφορά το κομμάτι αυτό, πάει πολύ καλύτερα. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι νοσούν, είναι φορείς», συμπλήρωσε έπειτα εξηγώντας πως την χρονιά που πέρασε σημειώθηκαν 19.731 περιστατικά στην χώρα μας.

Και κατέληξε: «Να μη το ξεχνάμε, γιατί υπάρχει, αλλά ευτυχώς πια η επιστήμη μπορεί να βοηθήσει πολύ».