Στο πλευρό της Κουτροκόη - Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ μετά την ξαφνική απόλυση της δημοσιογράφου

«Είχε εγκαταλείψει άλλη εργασία προκειμένου να αποδεχθεί την πρόταση του ΣΚΑΪ»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Στο πλευρό της Κουτροκόη - Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ μετά την ξαφνική απόλυση της δημοσιογράφου

''Σάλος'' έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες, καθώς σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά έγινε γνωστή μία απόλυση δημοσιογράφου εν μία νυκτί, επηρεάζοντας έτσι την επαγγελματική και προσωπική πορεία της.

Ο λόγος για την Ντόρα Κουτροκόη, η οποία ήταν και εκείνη μέλος της εκπομπής ''ΣΗΜΕΡΑ'' στον ΣΚΑΪ μαζί με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο. Μέσα από τις πρώτες δηλώσεις, που έκανε γίνεται εμφανές, πως η γυναίκα δεν είχε καμία προειδοποίηση για ό,τι επρόκειτο να συμβεί και σίγουρα έχει πέσει από τα σύννεφα με την απόλυσή της.

«Την περασμένη Παρασκευή έμαθα ότι αποχωρώ από την εκπομπή και από το κανάλι. Ήταν κάτι που με ξάφνιασε γιατί τους 2-3 μήνες της συνεργασίας δεν υπήρξαν ζητήματα. Το μόνο που υπήρξε ήταν στην αρχή όταν ξεκίνησε η εκπομπή της πρώτες κιόλας δύο μέρες μου ανακοινώθηκε ότι δεν θα είμαι στο σύνολο της εκπομπής. Ήταν απόφαση του σταθμού την οποία ακολούθησα.

Μου ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τη διοίκηση του σταθμού ότι σταματάω. Για ποιο λόγο ήταν η ερώτησή μου, δεν μπορώ να πω ότι έχω πάρει σαφή απάντηση. Δεν μας βγήκε αυτό ακριβώς που είχαμε στο μυαλό μας ίσως. Δεν υπήρξε ούτε σύσταση ούτε σύσκεψη ότι κάτι δεν πάει καλά, γιατί η εκπομπή πάει καλά στους πίνακες τηλεθέασης.

Ούτε υπήρξαν ζητήματα συμπεριφοράς και σχέσης μεταξύ των παρουσιαστών. Η σχέση μου με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι άριστη. Η αλήθεια είναι ότι ξαφνιάστηκα που δεν είχα τη στήριξη που θα περίμενα και από τους δύο. Όταν έχεις διαγράψει μια τέτοια πορεία στην δημοσιογραφία και την παρουσίαση όπως ο Δημήτρης Οικονόμου και ο Άκης Παυλόπουλος, θεωρώ ότι δεν τιμά ούτε εκείνους το γεγονός ότι λαμβάνεται ερήμην τους μια τέτοια απόφαση.

Σήμερα το απόγευμα μου ανακοινώθηκε ότι αύριο δεν θα είμαι στην εκπομπή. Δεν θεωρώ ότι έχω κάνει κάτι λάθος, ούτε ως προς το κανάλι ούτε ως προς τους συναδέλφους μου. Θεωρώ ότι η στάση δεν ήταν το ίδιο έντιμη απέναντί μου. Θα αποχαιρετίσω τους τηλεθεατές μέσα από το Happy Day, γιατί μέσα από τον ΣΚΑΪ δεν θα τα καταφέρω», ανέφερε η Κουτροκόη.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να σταθεί στα πόδια της, καθώς είναι και μητέρα, μεγαλώνοντας μόνη της το παιδάκι της και αφού περάσει κάποιο διάστημα να βρει τα πατήματά της και στο επαγγελματικό.

Στα ευχάριστα για τη γυναίκα και τον κλάδο της Δημοσιογραφίας την Τρίτη 6/12 κυκλοφόρησε η επίσημη ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, η οποία στηρίζει φανερά τη Ντόρα, θεωρώντας απαράδεκτη κίνηση, την ξαφνική απομάκρυνσή της (δείτε εδώ την πρώτη ανάρτηση της δημοσιογράφου μετά το συμβάν).

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τη Ντόρα Κουτροκόη

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται για την απόλυση της δημοσιογράφου Ντόρας Κουτροκόη από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο οποίος εν μία νυκτί και χωρίς αιτιολόγηση την απομάκρυνε από την συμπαρουσίαση της εκπομπής «ΣΗΜΕΡΑ».

Εάν η εργοδοσία θεωρεί ότι απέτυχαν οι σχεδιασμοί της, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες των δικών της αποφάσεων και όχι να επωμίζεται τις συνέπειες η συνάδελφος η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με την πόρτα της εξόδου μεσούσης της τηλεοπτικής σεζόν και ενώ είχε εγκαταλείψει άλλη εργασία προκειμένου να αποδεχθεί την πρόταση του ΣΚΑΙ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα σταθεί στο πλάι της συναδέλφου σε κάθε ενέργεια που θα επιλέξει, όπως βρίσκεται στο πλευρό κάθε δημοσιογράφου σε ανάλογη θέση», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Κουτροκόη