Καταγγελία σοκ! Γνωστός youtuber εκβιάζει γυναίκα με τη διαρροή ροζ βίντεο

Κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι από το σπίτι του

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Καταγγελία σοκ! Γνωστός youtuber εκβιάζει γυναίκα με τη διαρροή ροζ βίντεο

Μια ακόμη υπόθεση, που αφορά σε ροζ βίντεο και εκβιασμό γυναίκας μέσω αυτού βγήκε στο φως της δημοσιότητας την Τρίτη 6/12 με το ρεπορτάζ του Live news στο Mega.

Η υπόθεση ερευνάται εδώ και καιρό, ωστόσο τώρα θίχτηκε και δημόσια με το πρόσωπο του θύτη να αντιστοιχεί σε γνωστό youtuber, ο οποίος έχει στην κατοχή του πλάνα από τις ερωτικές στιγμές με συντρόφους του.

Στην προκειμένη, μια 30χρονη γυναίκα του ζήτησε να χωρίσουν και τότε ο άνδρας την απείλησε με τη διαρροή του τόσο προσωπικού τους υλικού, ως αντίποινα.

Σοβαρή καταγγελία σε γνωστό youtuber που εκβιάζει γυναίκα για διαρροή ροζ βίντεο

Η γυναίκα προχώρησε σε καταγγελία και έτσι οι αρχές και η δίωξη κατάσχεσαν τους σκληρούς δίσκους από το σπίτι του παραγωγού ψηφιακού περιεχομένου. Το σοκαριστικό της υπόθεσης είναι, πως βρέθηκαν 92 ροζ βίντεο με 85 διαφορετικές γυναίκες στην κατοχή του, οι οποίες συμμετέχουν σε αυτά (δείτε εδώ την αγωγή, που υπέστη δημοσιογράφος για τη διαρροή ροζ βίντεο συντρόφου του).

Τι είναι το Revenge Porn;

Revenge Porn είναι η αναπαραγωγή και διάθεση σεξουαλικά άσεμνων εικόνων ή βίντεο οι οποίες δημιουργήθηκαν από έναν σύντροφο κατά την διάρκεια μιας ερωτικής σχέσης, με ή χωρίς τη γνώση και τη συγκατάθεση του θύματος και οι οποίες αφού η σχέση τελειώσει, εκδικητικά διανέμονται δημόσια. Αυτά στη συνέχεια εξαπλώνονται πολύ γρήγορα σε ολόκληρο το διαδίκτυο μέσω ανώνυμων δικτύων, φόρουμ και ιστότοπων εκδικητικής πορνογραφίας.

H Εκδικητική Πορνογραφία αφορά άτομα όλων των ηλικιών, από παιδιά 11 ετών μέχρι ενήλικα άτομα μεγαλύτερων ηλικιών. Ωστόσο, τα πιο συχνά αναφερόμενα περιστατικά προέρχονται από άτομα που είναι στην εφηβεία τους, κυρίως κατά την διάρκεια της ενηλικίωσης τους.

Στην πλειοψηφία του, το εν λόγω υλικό λαμβάνεται από ζευγάρια που βρίσκονται σε σχέση. Παρόλα αυτά, σε αρκετές περιπτώσεις, το θύμα (άνδρας ή γυναίκα), έχει υποστεί σεξουαλική βία η οποία διευκολύνεται από χορήγηση ναρκωτικών (rape drugs) που προκαλούν επίσης μειωμένη αίσθηση πόνου, συμμετοχή σε αποτρόπαιες σεξουαλικές πράξεις ή/και αμνησία.

Η κατοχή του υλικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους δράστες για να εκβιάσουν τα υποψήφια θύματα σε άλλες σεξουαλικές πράξεις, να τα εξαναγκάσουν να συνεχίσουν τη σχέση ή να τους τιμωρήσουν για το τέλος της σχέσης (σε περίπτωση σχέσης), για να τα σιωπήσουν, να καταστρέψουν φήμη τους ή / και για οικονομικό κέρδος.