«Τα μεγάλα αίσχη είναι έξω! Αυτά που γίνονται στο θέατρο είναι...» - Ξέσπασε η Ελένη Φιλίνη

Η αναφορά της στις καταγγελίες κακοποίησης που έγιναν

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Τα μεγάλα αίσχη είναι έξω! Αυτά που γίνονται στο θέατρο είναι...» - Ξέσπασε η Ελένη Φιλίνη

Στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα του ALPHA μίλησε το πρωί της Πέμπτης 8/12 η Ελένη Φιλίνη. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στο ξεκίνημά της στο θέατρο δίπλα στον Ντίνο Ηλιόπουλο, τους παίκτες των reality που μπαίνουν σε παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές αλλά και τις καταγγελίες κακοποίησης που έγιναν το τελευταίο διάστημα. Πρόσφατα. μάλιστα, αποκάλυψε και τις σχέσεις της με την Βάνα Μπάρμπα μετά την δικαστική τους διαμάχη.

Η ηθοποιός είχε αναφερθεί πριν καιρό ξανά στο θέμα παρενόχλησης, με την ίδια να αποκαλύπτει μια δική της εμπειρία: «Έχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από δύο σκηνοθέτες, διευθυντή παραγωγής και κάποιους άλλους που δεν ήταν όμως κάτι τόσο σημαντικό. Ακόμα και όταν ήμουν χορεύτρια σαν κοριτσάκι, μου είχε τύχει. Δεν νομίζω πως υπάρχει γυναίκα, ή και άντρας… Δεν ανακαλύψαμε σήμερα την Αμερική.

Η παρενόχληση υπήρχε πάντα, το παν όμως είναι το μέτρο. Φυσικά και για ένα παιδί είναι τραγικό. Θυμάμαι το πρώτο σκηνικό που έζησα, μόλις είχα τελειώσει το σχολείο και χόρευα στη Νεράιδα. Ήρθε ένας πολύ μεγάλος δημοσιογράφος ξαφνικά και μου λέει «κοίτα να δεις, αν δεν έρθεις αύριο στο τάδε ξενοδοχείο μην πας το βράδυ για δουλειά στη Νεράιδα». Πήγα στο σπίτι και πήγα να πεθάνω από τη στεναχώρια μου».

Οι δηλώσεις της Ελένης Φιλίνης

«Ήμουν τυχερή κι ευλογημένη που ξεκίνησα με τον Ντίνο Ηλιόπουλο και που συνεργάστηκα με «ιερά τέρατα» του χώρου. Στη δεκαετία που βγήκα εγώ η ομορφιά ήταν πρόβλημα. Έπρεπε να αποδείξεις ότι έχεις και ταλέντο. Σήμερα είναι το αντίθετο, ανοίγει πόρτες η εμφάνιση. Τότε ήταν δύσκολο».

Αναφορικά με τις καταγγελίες κακοποίησης στον χώρο του θεάματος, είπε: «Δε νομίζω ότι είναι στο επάγγελμά μου. Τα μεγάλα αίσχη είναι έξω, δεν είναι στο επάγγελμά μου».

Για το αν της κακοφαίνεται όταν παίκτες reality «εισβάλλουν» στον χώρο της υποκριτικής, απάντησε: «Πλέον έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Ένας άνθρωπος μπορεί να έχει ένα ταλέντο και να το καλλιεργήσει. Μπορεί να πας σε σχολή και να μην κάνεις τίποτα. Εγώ αυτά που έμαθα από τον Ηλιόπουλο σε έναν χρόνο δεν θα τα μάθαινα 10 χρόνια στη δραματική».