«Δεν θα φύγει από τα αυτιά μου ποτέ η φωνή του που μου είπε...» - Ανατριχιάζουν τα τελευταία λόγια του Νίκου Ξανθόπουλου

Άγνωστες λεπτομέρειες για την ζωή του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Δεν θα φύγει από τα αυτιά μου ποτέ η φωνή του που μου είπε...» - Ανατριχιάζουν τα τελευταία λόγια του Νίκου Ξανθόπουλου

Η Βάσω Κυριακίδου, θαυμάστρια του Νίκου Ξανθόπουλου που που διαχειρίζεται τις σελίδες των social media, μίλησε στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα για την φιλία που είχαν, ενώ αποκάλυψες διάφορες λεπτομέρειες της ζωής του.

Οι αποκαλύψεις για τη ζωή του Νίκου Ξανθόπουλου

«Τον Νίκο Ξανθόπουλο τον γνώρισα το 2006 μετά την παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του. Τότε, λοιπόν, επισκέφτηκα τη βιβλιοθήκη των Γρεβενών, όπου γνώρισα τον διευθυντή, τον Σίμο Ζαγκανίκα, που ήταν και πολύ καλός φίλος του Ξανθόπουλου. Του είχα ζητήσει τότε το βιβλίο του Νίκου, γιατί είχε εξαντληθεί παντού. Αυτός μου πρότεινε τότε να επικοινωνήσω με τον ίδιο τον Ξανθόπουλο. Επειδή ντρεπόμουν να του τηλεφωνήσω, γιατί δεν τον γνώριζα, του έστειλα μήνυμα. Κι εκείνος μου ζήτησε τη διεύθυνσή μου να μου το στείλει. Οταν ήρθε το βιβλίο, αντιλήφθηκα πως το είχε πληρώσει ο ίδιος, όπως και τα μεταφορικά. Χωρίς να με γνωρίζει, χωρίς τίποτα», ανέφερε.

Δείτε φωτογραφίες από την κηδεία του με την γυναίκα του να είναι σε τραγική κατάσταση.

Και συνέχισε «Θέλοντας να τον ευχαριστήσω για το δώρο που μου έκανε, του έστειλα από την Καβάλα ένα καλάθι με τα τοπικά προϊόντα. Όταν τα πήρε στα χέρια του, με ευχαρίστησε και μου είπε: “Δεν χρειάζεται να μου στέλνεις τίποτα, παιδί μου. Έχω τα πάντα στο κτήμα μου». Τότε λοιπόν αποφάσισα να δημιουργήσω και την πρώτη ομάδα στα social media που λέγεται “Νίκος Ξανθόπουλος: με τα μάτια της ψυχής”».

Νίκος Ξανθόπουλος τελευταία λόγια

«Ο Νίκος ήταν ένας άνθρωπος βαθιά καλλιεργημένος, ένας άνθρωπος που αγαπούσε τη φύση. Οταν αποφάσισα την πρώτη φορά να πάω στο κτήμα του, του το ζήτησα. Κι εκείνος δεν μου το αρνήθηκε. Περιττό να πω πως μας υποδέχτηκε με τη φίλη μου στο κτήμα. Μας το έδειξε σπιθαμή προς σπιθαμή. Τα πάντα. Μετά μας πήγε η Εριφύλλη στην εκκλησία τους, την Αγία Παρασκευή».

«Σε όλες αυτές τις συναντήσεις μας και τις συνομιλίες μας μιλούσε πολύ για τα βιβλία του. Είχε μια τεράστια βιβλιοθήκη με χιλιάδες τόμους. Ο ίδιος μου είχε εκφράσει την επιθυμία του, αν κάποτε φύγει από τη ζωή, να φτιαχτεί μια βιβλιοθήκη στον τόπο όπου γεννήθηκε, στη Νέα Ιωνία.

Επίσης λάτρευε να μιλάει για τις ταινίες του και τους στενούς συνεργάτες του, όπως ήταν ο Γιώργος Βελέντζας και ο Ανέστης Βλάχος, οι οποίοι ήταν και κουμπάροι του. Επίσης, μας μιλούσε συνεχώς και για τη Μάρθα Βούρτση, με την οποία και με τον σύζυγό της είχε μεγάλη φιλία. Παινευόταν επίσης για το ότι είχε γυρίσει 15 φορές όλη την Αμερική. Ακόμα και στο πιο μικρό χωριό είχε πάει.

Νίκος Ξανθόπουλος θάνατος

Για τον θάνατό του μιλούσε το τελευταίο διάστημα. Η αλήθεια είναι ότι από τότε που η Εριφύλλη αρρώστησε, έλεγε “κουράστηκα, παιδί μου”. Από την άλλη, αυτό που τον έκανε χαρούμενο τα τελευταία χρόνια ήταν το γεγονός ότι τα παιδιά του ήταν σαν φτερούγες προστασίας από πάνω του.

Ενώ είχαν προτείνει οι γιατροί στα παιδιά του Νίκου να πάνε την Εριφύλλη σε κέντρο αποκατάστασης, εκείνα αρνήθηκαν, για να την έχουν στο σπίτι, έτσι ώστε να γίνει πιο γρήγορα καλά. Ο Νίκος έλεγε χαρακτηριστικά: “Το σπίτι μας έχει γίνει εργοτάξιο, Βάσω. Μπαίνουν βγαίνουν γιατροί, μηχανήματα. Δεν την αφήνουν την Εριφύλλη. Δόξα τω Θεώ που έχω αυτά τα παιδιά», εξομολογήθηκε.

Όσον αφορά τα τελευταία του λόγια: «Δεν θα φύγει από τα αυτιά μου ποτέ η φωνή του που μου είπε: “Κουράστηκα, παιδί μου!”».