H Τατιάνα Στεφανίδου έδωσε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της το βράδυ της Δευτέρας στο «The 2Night Show» και μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για όλα. Για τον γάμο της με τον Νίκο Ευαγγελάτο, για τις δυσκολίες, τις ισορροπίες, τα στερεότυπα, αλλά και τους τρόπους που κρατούν ζωντανή αυτή τη σχέση εδώ και χρόνια.
«Δεν ξέρω πια πόσα χρόνια είμαστε με τον Νίκο. Τα θυμάται εκείνος όλα. Στην αρχή μου έφερνε δώρα στις επετείους και δεν ήξερα γιατί!», είπε γελώντας, ενώ τόνισε πως αυτό που την κέρδισε δεν ήταν η επαγγελματική στήριξη αλλά η ανθρώπινη: «Η δουλειά δεν έχει σταθερότητα, κάποιος από τους δύο μπορεί να μείνει εκτός. Εμείς είχαμε πάντα ένα καλό timing. Ο ένας στήριζε τον άλλον, σαν να χορεύαμε ένα ωραίο τανγκό».
Το τηλεοπτικό τανγκό της Τατιάνας Στεφανίδου με τον Νίκο Ευαγγελάτο και ο όρος που έθεσαν
Η ίδια παραδέχεται πως δεν είναι όλα εύκολα, ειδικά όταν και οι δύο είναι «έντονες προσωπικότητες», όπως λέει. Αλλά και ότι ποτέ δεν ένιωσε ανταγωνισμό μέσα στη σχέση. «Ο πιο επιτυχημένος γάμος είναι αυτός που ξέρουν και οι δύο να συγχωρούν και να ερωτεύονται ξανά τον ίδιο άνθρωπο. Δεν ξέρω αν έχουμε επιτυχημένο γάμο, αλλά προσπαθώ να εφαρμόζω αυτά τα στοιχεία. Ο Νίκος ως άντρας έχει εγωισμό, δύσκολα θα αποδεχτεί ότι κάνει λάθος. Προσπαθούμε να αφήνουμε την τοξικότητα και τις εντάσεις εκτός σπιτιού. Του λέω “Νίκο, όχι προβλήματα της δουλειάς στο σπίτι”, δίνουμε ραντεβού την επόμενη μέρα στο γραφείο. Αν αρχίσουμε να τα λύνουμε την ώρα που τρώμε, δεν είναι διαχειρίσιμο», δήλωσε μεταξύ άλλων η Τατιάνα Στεφανίδου.

Αναφερόμενη στα… θρυλικά γραφικά της εκπομπής του, έδωσε συγχαρητήρια στον ίδιο, αλλά και στην ομάδα του MEGA για τις εμπνεύσεις τους. Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνεργασίας τους, ωστόσο, δεν ήταν το ίδιο ενθουσιασμένη: «Ο Νίκος δεν θα συνεργαζόταν ποτέ μαζί μου, είναι one man show, δεν θα μπορούσε να το αντέξει. Έχοντας το ρόλο της γυναίκας στο γάμο και στο σπίτι, θεωρώ πως ένας απ’ τους δύο πρέπει να υποχωρεί για να αντέξει η σχέση. Θα μπορούσα να συνεργαστώ, εκείνος όχι».
Σε διαφορετικό σημείο αποκάλυψε τον όρο που έχουν θέσει σε κάθε συνεργασία τους: «Ένας όρος που έχουμε θέσει με τον Νίκο είναι να μην πάει ποτέ ο ένας απέναντι απ’ τον άλλο τηλεοπτικά. Αυτό είναι κάτι που μας έχει δυσκολέψει, επειδή είναι και μεγάλη η εκπομπή του. Στη ζωή, όμως, τι μένει; Η αγάπη, η οικογένεια και ο άνθρωπός σου. Η δουλειά είναι δουλειά και θα βάλω πολύ νερό στο κρασί μου γιατί θέλω να κρατήσω αυτό, που είναι πολύ πολύτιμο».
Αναφορικά με την καθημερινότητά τους, η παρουσιάστρια εξηγεί πως ο κοινός τους χρόνος είναι λίγος και ο Νίκος Ευαγγελάτος δυσκολεύεται ακόμα και να φύγει ένα Σαββατοκύριακο, γι’ αυτό φροντίζουν να αξιοποιούν κάθε στιγμή: «Φέτος πήγαμε Λονδίνο να δούμε τα παιδιά και στην Αίγυπτο, μόνο και μόνο επειδή βρήκαμε βραδινή πτήση!».
Η ίδια ομολογεί πως δεν θα ήθελε η κόρη της να αντιγράψει τον ρόλο που η ίδια είχε σε αυτόν τον γάμο: «Τώρα που λείπουν τα παιδιά έχει ενδιαφέρον. Λένε πως τα ζευγάρια περνούν κρίσιμη καμπή όταν φεύγουν τα παιδιά ή είναι καλύτερα από πριν ή χωρίζουν. Τώρα περνάμε μια καλύτερη περίοδο στη σχέση μας. Δεν θα ήθελα η κόρη μου να γίνει σαν εμένα στη σχέση της, γιατί έχω μεγαλώσει σε μια πολύ στερεοτυπική εποχή γύρω από το ρόλο της γυναίκας και τη θέση της στην οικογένεια».

Η Τατιάνα Στεφανίδου έκανε σαφές πως περνούν καλά στη σχέση τους παρά τα χρόνια: «Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε μαζί. Τα παιδιά μας έχουν μεγαλώσει, δεν υπάρχει οικονομική εξάρτηση, μένουμε μαζί γιατί το θέλουμε. Κανένας γάμος δεν είναι τέλειος, όλα έχουν μια συνθήκη».
Ωστόσο είπε κλείνοντας με χιούμορ, αλλά και μια δόση αλήθειας: «Αν ξεκινούσα από την αρχή, ίσως να την άλλαζα τη συνθήκη».
Οι απειλές και η αποχή από την τηλεόραση
«Δεν ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της καριέρας μου το μεσημεριανό gossip, δεν ήταν αυτό που μου άρεσε να κάνω. Έχουν υπάρξει πράγματα που δεν αγάπησα πολύ, χρονιές που ξεκίνησα με φόρα, χωρίς τις προϋποθέσεις. Δεν θέλω να πετάξω τίποτα όμως. Η περιουσία μας, είτε στην προσωπική, είτε στην επαγγελματική ζωή, είναι και τα λάθη μας. Αν δεν κάνουμε λάθη, δεν μαθαίνουμε. Δεν μένω στα λάθη μου, μαθαίνω και προσπαθώ να γίνομαι καλύτερη», είπε αρχικά η Τατιάνα Στεφανίδου.
Για να συμπληρώσει: «Επειδή περνάω πολύ καλά τώρα που έμεινα εκτός, έχω δώσει μια υπόσχεση στον εαυτό μου, ότι θα ξανακάνω τηλεόραση μόνο αν είναι κάτι που θα με κάνει να νιώσω καλά και θα το κάνω όπως θέλω. Αλλιώς δεν έχει νόημα. Από τη στιγμή που σταμάτησα μέχρι σήμερα έχουν ακουστεί slots και εκπομπές για όλα τα κανάλια, εκτός από το Star και την ΕΡΤ. Αποφάσισα να μην σχολιάζω τίποτα απ’ αυτά, γιατί αν διαψεύσεις το ένα, θα πρέπει να διαψεύσεις και το άλλο»
Περιγράφει τη διαδρομή της ως μια ατελείωτη κούρσα χωρίς φρένο. «Ήμουν άλογο κούρσας που έτρεχε 32 χρόνια. Όταν σταμάτησε η εκπομπή στον Alpha είχα τρομερή κεκτημένη ταχύτητα. Όταν βγάλεις κάποια χρήματα δημιουργείς υποχρεώσεις, σκέφτεσαι τα παιδιά να πάνε σε ιδιωτικό σχολείο, να πάρεις σπίτι… Είχα άγχος βιοπορισμού όταν τα παιδιά ήταν μικρά, είχα άγχος για την επόμενη δουλειά και πολλές φορές δεν είχα κάνει τις καλύτερες επιλογές».
Για τα social media και τη βία που διακινούνται μέσω αυτών, η Τατιάνα Στεφανίδου ήταν ξεκάθαρη: «Αυτό που δεν έχω καταφέρει να διαχειριστώ είναι αυτόν τον σύγχρονο κανιβαλισμό. Έβλεπα πώς λιθοβολούσαν κάποιους συναδέλφους και έλεγα ευτυχώς που είμαι εκτός, είμαι ασφαλής».

«Αυτό που με σοκάρει περισσότερο είναι η πίεση που ασκείται στην ελληνική δικαιοσύνη από πολλές υποθέσεις και από τηλεδίκες. Όταν δω τα δύσκολα και δω ότι ο λαϊκισμός έχει ξεφύγει, επιλέγω να κόψω ένα θέμα. Στο διαδίκτυο φτάνουμε συχνά σε συνθήκες πρωτόγονες, οι λιθοβολισμοί γίνονται για πλάκα», συμπλήρωσε.
Όσον αφορά τις απειλές, δεν έκρυψε πως έχουν φτάσει και μέχρι την πόρτα της, ωστόσο άλλο είναι αυτό που τη φοβίζει: «Εννοείται ότι έχω απειληθεί πολλές φορές, έχουν έρθει και έξω από το σπίτι μου να με απειλήσουν. Δεν με τρομάζουν αυτού του τύπου οι απειλές. Πια το λαϊκό δικαστήριο γίνεται απ’ τα social. Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης έχουν δημιουργεί στρατιές από ψεύτικους λογαριασμούς και τρολς, που επηρεάζουν την κοινή γνώμη. Μπορείς να δημιουργήσεις fake news και να σπιλώσεις ανθρώπους, αυτό με τρομάζει πιο πολύ από μία επίθεση στο δρόμο».
«Τα social είναι στοιχείο δημοκρατίας, αλλά όταν χρησιμοποιούνται από συγκεκριμένα κέντρα για